Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern er blevet mørkerød: - Det er noget, der ligner anden bølge

Man kan her i kommunen testes for covid-19 på sundhedshusene i Tarm og Ringkøbing. Man kan bestille tid til prøvetagning på coronaprover.dk. Foto: Johan Gadegaard
Smittetallet er stigende både lokalt og nationalt.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Yderligere otte personer med bopæl i Ringkøbing-Skjern Kommune er det seneste døgn blevet konstateret smittet med coronavirus.

Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut.

Den seneste uge er 29 borgere i kommunen blevet testet positiv for coronavirussen, og det betyder, at antallet af nye smittede per 100.000 indbyggere har passeret 50, hvorfor Ringkøbing-Skjern Kommunes farve på seruminstituttets Danmarkskort også er skiftet til mørkerød.


Det er noget, der ligner anden bølge. Vi kigger selvfølgelig på det med stor bekymring, og vil selvfølgelig forholde os til de nye nationale tiltag, der kommer, hvis de kommer.

Jens Peter Hegelund Jensen, kommunaldirektør


De seneste dages stigning i antallet af smittede er ifølge kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen et udtryk for den udvikling, der sker på landsplan, hvor der det seneste døgn er kommet 760 nye bekræftede smittetilfælde.

- Det er noget, der ligner anden bølge. Vi kigger selvfølgelig på det med stor bekymring, og vil selvfølgelig forholde os til de nye nationale tiltag, der kommer, hvis de kommer. Vi vil selvfølgelig også tage en snak om, om det kræver en særlig indsats, men vi har ikke kunnet se nogen entydige mønstre endnu i de tal, vi har fået, på at det er specielt geografiske steder eller i forhold til aldersgrupper. Det er klart, at det lige skærper opmærksomheden, når tallene udtrykker sig, som det gør, siger kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen.

Han fortæller, at kommunen i øjeblikket afventer nye retningslinjer eller initiativer fra nationalt hold.

- Det er en større stigning, og det vil vi selvfølgelig sætte os ned og forholde os til, men vi må også se, hvad der kommer. Der er raslet lidt med sablerne i forhold til, at der kommer til at ske nogle initiativer fra centralt hold.

- Vi overvejer også at indkalde vores krisestab til et møde i den nærmeste fremtid for at få snakket de her ting igennem. Men mon ikke, der kommer til at ske noget på national plan, som vi også kommer til at forholde sig til, siger kommunaldirektøren.

Han oplyser, at han endnu ikke har kendskab til, at folkeskoler eller andre kommunale institutioner skulle være påvirket af de nye smittetilfælde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce