Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne: Vi er meget mere end du tror

Kun en tåbe frygter ikke haven, siger biolog Anders Kofoed, når han på stærkty underholdende vis fortæller om livet i haven, hvor sex, vold og drab lurer alle vegne. Hør om alle de besynderlige ting, der sker ude i din græsplæne. PR-foto
Biblioteket er også et levende møde med forfattere, samfundsdebattører, livsstilseksperter eller andre kulturpersonligheder.

Ringkøbing-Skjern: - Vi er meget mere, end du tror, lyder det fra Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne, som i en pressemeddelelse opfordrer: - Har du endnu ikke set det nye arrangementsprogram, så smut ned på dit bibliotek og hent et eksemplar.

- Ja, ikke mange er i tvivl om, at biblioteket stadig – og heldigvis - er bøgernes mekka. Om det så er ved at vende gulnede sider i en tung indbunden bog, eller det er ved at downloade en fil på iPad eller smartphone.

Men biblioteket er også i høj grad det levende møde med personer, der har noget på hjerte: Forfattere, samfundsdebattører, livsstilseksperter eller andre kulturpersonligheder. At få historien bag historien. At stille nysgerrige spørgsmål. At kunne blive inspireret. Eller bare at kunne læne sig tilbage og nyde en god fortælling.

Og det bliver der rig mulighed for, når forfatterne Egon Clausen, Karsten Skov, Anna Elisabeth Jessen og Jens Andersen kommer forbi og giver os et indblik i hvilke tanker, der ligger bag deres historier.

Annonce
I år afprøver biblioteket et helt nyt koncept, hvor man kan komme til foredrag og film med den prisbelønnede krigsfotograf Jan Grarup. PR-foto

Et nyt koncept

- I år afprøver vi også et helt nyt koncept, hvor du kan komme til foredrag og film med den prisbelønnede krigsfotograf Jan Grarup. Foredraget er en tour de force med dybt personlige historier, og efter en kort pause vises dokumentaren Krigsfotografen, der følger Jan Grarup i hans private liv og ude i verdens brændpunkter.

Senere kan du blive sund, slank og stærk med tv-kok og journalist Anne Hjernøe. I dette meget personlige og underholdende foredrag fortæller Anne Hjernøe om, hvordan hun selv slap af med de overflødige kilo, der havde sneget sig på efter nogle travle år i madens tjeneste.

Kun en tåbe frygter ikke haven, siger biolog Anders Kofoed, når han fortæller om livet i haven, hvor sex, vold og drab lurer alle vegne. Hør om alle de besynderlige ting, der sker ude i din græsplæne.

- Sidder du med en god idé til et arrangement, eller en anden form for aktivitet, er du altid velkommen til at kontakte biblioteket, for sammen kan vi måske skabe nye og endnu bedre oplevelser, lyder det fra biblioteket.

TV-kok og journalist Anne Hjernøe fortæller om, hvordan hun slap af med de overflødige kilo, der havde sneget sig på efter nogle travle år i madens tjeneste. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Annonce