Annonce
Ringkøbing

Ringkøbing-mand frifundet for vold, trusler og voldtægt

Arkivfoto: Christian Munk

Det var påstand mod påstand og modsigelser i forklaringerne, mente dommeren og domsmændene, der fredag frifandt en 48-årig ringkøbingenser for en række tiltaler.

Annonce

Ringkøbing: En 48-årig ringkøbingenser kan fortsat nyde friheden, efter at han ved byretten i Herning fredag eftermiddag blev frifundet for syv tiltaler om vold, trusler og voldtægt mod sin ekskæreste, mens de stadig var sammen.

Afgørelse var noget af en cliffhanger, da dommer Jytte Munkholm Hansen sidste fredag, lige inden den forventede afgørelse efter forsvarets og anklagerens procedurer, valgte at udskyde domsafsigelsen i sagen en uge, da hun havde andre gøremål.

Den længe ventede domsafsigelse faldt fredag klokken 13.30 uden fremmøde af parterne i sagen, og i den mail, som forsvaret og anklageren derfor modtog, kunne de læse, at den tiltalte 48-årige mand var frifundet i alle anklagepunkter.

Annonce

Afvigende forklaringer

De fire første anklagepunkter drejede sig om vold, hvorved kvinden, der havde anmeldt manden, blandt andet skulle havde brækket sin hånd, slået sit knæ og havde fået mærket fra kvælertag. Punkt 5 og 6 drejede sig om voldtægt, mens punkt 7 drejede sig om trusler på livet. Forholdene skulle have fundet sted først i Fakse, og siden i Ringkøbing, hvor parret flyttede hen, inden kvinde forlod manden i august 2017.

Anklager Jesper Klyve, der vikarierer for sin kollega Frederik S.W. Rasmussen, som førte sagen, har refereret dommen over for Dagbladet.

Ved anklagepunkt 1-3 lagde retten blandet andet til grund for frifindelsen, at kvinden tidligere havde givet andre forklaringer på de skader, hun havde pådraget sig end dem, hun gav i anmeldelsen og i retten. Ifølge anklageskriftet havde den 48-årige væltet kvinden, så hun var faldet og havde brækket hånden. Manden havde imidlertid forklaret, at kvinden var blevet væltet af parrets fælles hunde. Tidligere havde kvinden da også anmeldt skaden sådan til sit forsikringsselskab og lavet et Facebook-opslag, hvor hun fortalte, at hun var blevet væltet af hundene. Retten fandt derfor ikke, at kvindens forklaring var mere troværdig end den nu frifundne mands.

Ifølge anklagepunkt 4 havde kvinden taget billeder af de skader, hun påstod, manden havde givet hende ved blandt andet at tage kvælertag på hende. Men retten lagde her til grund for frifindelsen, at billederne var taget tre uger efter det påståede overfald.

Til punkterne 5-6 angående voldtægt og punkt 7 om trusler lagde retten vægt på, at det var påstand mod påstand og igen, at kvindens forklaring ikke var mere troværdig end den 48-åriges. Endvidere mente retten ikke, at de telefonoptagelser, som kvinden havde foretaget efter deres brud, beviste mandens skyld, da han ikke entydigt erkendte forholdene.

Annonce

Overvejer næste retsinstans

Forsvarer Karina Skou glæder sig over frifindelsen og fremhæver overfor Dagbladet, at hun er glad for, at retten lagde vægt på hendes argumenter om, at der var tale om påstand mod påstand.

- Jeg er meget tilfreds. Det har hele tiden været min opfattelse, at der ikke var grundlag for domfældelse, siger hun.

Anklageren overvejer nu, om man vil tage sagen op i næste retsinstans, Landsretten.

- Vi tager jo rettens afgørelse til efterretning. Nu har vi set rettens vurdering, men det kræver en nærmere gennemgang af den præcise begrundelse. Den skal vi have nærlæst og så se, om vi vil bringe sagen for Vestre Landsret, siger Jesper Klyve.

Anklageren havde i sin procedure talt for mellem 3 år og 6 måneders og 3 år og 9 måneders fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce