Annonce
Erhverv

Ringkøbing-iværksætter er igen blandt de 100 mest indflydelsesrige kvinder

Mette Lykke hører til blandt landets mest indflydelsesrige kvinder. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt
Mette Lykke er for andet år i træk med på listen blandt landets mest magtfulde kvinder.

Ringkøbing/København: Den 38-årige direktør for madspilds-app'en Too Good To Go, Mette Lykke, er endnu en gang kåret som en af de 100 mest indflydelsesrige kvinder i Danmark.

Det skriver Berlingske, som for tredje år i træk sætter navn på de erhvervsledere og politikere, som er mest magtfulde i kraft af bemærkelsesværdige resultater.

Mette Lykke, der er datter af tømrerhandler Jens Kjeldsen og byrådsmedlem Gitte Kjeldsen, brød for alvor gennem lydmuren til det danske erhvervsliv, da hun for 12 år siden forlod sit gode, fast job hos McKinsey for at etablere løbe-app'en Endomondo sammen med to kammerater. App'en blev siden blev solgt for halvanden milliard.

Efterfølgende blev hun administrerende direktør for madspildsapp'en Too Good To Go, som i dag findes i 14 forskellige lande - og som ifølge Berlingske hentede investeringer for 45 millioner kroner til den internationale ekspansion tidligere på året.

Hun er i dag også bestyrelsesmedlem i Gyldendal og hun får også tid til at inspirere børneiværksættere på akademiet Kids Island.

Mette Lykke er på listen blandt andre i selskab med kvinder som statsminister Mette Frederiksen, EU-kommissær Margrethe Vestager og TV 2-direktør Anne Engdal Stig Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce