Annonce
Sport

Ringkøbing IFs formand om DBU's indskærpelse af ingen tilskuere til fodbold: - Det er absurd, men regler skal overholdes

Børnefodbold i Spjald. Når der spilles fodbold lige nu, er det ikke tilladt med tilskuere på nogen måde. Arkivfoto: Hans Erik Palmelund
DBU har konstateret, at det kniber i mange klubber med at holde coronareglerne, når det drejer sig om, at der ikke må være tilskuere. Nu opfordrer DBU til, at klubberne strammer op. Den nye ordning, der blev præsenteret natten mellem torsdag og fredag giver ikke mulighed for tilskuere til de lavere rækker, og derfor har ingen klubber i Ringkøbing-Skjern Kommune lov til at lukke tilskuere ind på stadion.

Ringkøbing-Skjern: Da coronarestriktionerne blev ændret så meget, at det blev muligt at spille fodboldkampe igen, var mange jublende glade. Med forsamlingsforbud på 50 kunne DBU Jylland eksempelvis afvikle alle deres kampe.

Ingen tilskuere har Kulturministeriet sat som en af betingelserne for at genåbne idrætten med et udvidet forsamlingsloft på 50 personer. Muligheden for at være 50 personer til stede gælder alene personer, som er en aktiv del af aktiviteter, herunder udøvere, trænere med videre. Det gælder dermed ikke tilskuere.

Lige netop det med tilskuere er flere steder et problem. Forældre vil gerne lige se deres børn i kamp eller overvære træningen, så de sniger sig til at se fodbold på afstand. Også til seniorkampe kniber det gevaldigt med at overholde reglerne.

Annonce

Alt det har DBUs Breddeudvalg forsøgt at rette op på med en mail ud til alle klubber.


Nej hvor er det her svært. Reglerne er et eller andet sted svære at definere, og det gør dem bare ekstra vanskelige at håndhæve.

Peder Sørensen, formand for Ringkøbing IF


"Vi har desværre oplevet flere steder, at der har været tilskuere til kampe med videre. Derfor får I her en guide omkring reglerne samt en opfordring til at stramme op, hvis det er nødvendigt, og holde ud. Der er lys for enden af tunnelen i forhold til yderligere genåbninger", lyder det eksempelvis i mailen.

DBU henviser til deres hjemmesider, hvor man kan finde fodboldens coronaregler. Der står tydeligt, at det fortsat ikke er tilladt at afvikle hverken træning eller fodboldkampe med tilskuere på anlægget (uanset hegn, afstand, forældreroller, osv.).

Svært at være klubleder

Det er klubbens ansvar at holde reglerne, og det er en svær situation at stå i som klubleder.

Det ved Ringkøbing IFs formand Peder Sørensen alt om. Han har haft problemet tæt på blandt andet ved en ungdomskamp i denne uge, hvor der var meldinger om pænt mange tilskuere.

- Nej hvor er det her svært. Reglerne er et eller andet sted svære at definere, og det gør dem bare ekstra vanskelige at håndhæve, fortæller Peder Sørensen.

Han har svært ved at forstå, at der ikke må stå små grupper af tilskuere under 10 med god afstand og se idræt udendørs uden for eksempelvis en indhegnet bane.

- Personligt synes jeg, det er absurd. Men uanset hvad jeg synes, så er der nogle regler, der skal holdes. Vi skal forsøge at gøre det så godt som muligt. Det skal vi både som klub, men også som enkeltpersoner. Det kan godt være, mange mener, reglerne er tåbelige. Men de er der, og så har vi som enkeltpersoner også et ansvar for at følge dem og dermed undgå at sætte arrangørerne i en vanskelig situation, siger Peder Sørensen.

I nat kom der en melding fra Folketingets partier om tilskuere tilbage på stadions. Den ny ordning får ingen betydning for de, der savner at se deres lokale fodboldhold. Ordningen m ed tilskuere på stadion gælder nemlig kun Superligaen, den næstbedste række for herrerne, de tre øverste ligaer for kvinderne, pokalfinalerne for herrer og kvinder samt A-landskampe.

Her i kommunen er der ingen hold, der spiller i de ovennævnte rækker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce