Rundt om bolden

Ringkøbing IFs damer vandt igen 1-0 i kvindeserien

Fodbold: Ringkøbing IFs U17 drenge liga 1 holder fast i førstepladsen, efter de søndag middag vandt 1-0 på udebane over Esbjerg fB.

- En godkendt indsats. Helt sikkert, lød det tilfreds fra træner Henrik Jensen.

Defensivt stod RIF igen godt.

- Temaet er, at vi ikke scorer nok på vore chancer. Der var pænt med chancer i første halvleg, hvor Esbjerg ikke havde chancer. Men vi scorede kun en enkelt gang, sagde Henrik Jensen.

Målet kom efter syv minutter, hvor Marco Feltheim headede bolden i mål ved bagstolpen, efter Tobias Jensen havde forlænget et hjørnespark fra Mads Kirkegaard Nielsen.

I anden halvleg producerede RIF stort set ikke målchancer. Det gjorde Esbjerg.

- De havde tre gode chancer. Få sekunder før tid havde de et direkte frispark, som målmand Viktor Skarregaard heldigvis reddede helt ude ved stolpen. Godt vi holdt fast i alle tre point, sagde Henrik Jensen.

Fodbold: To kampe og to sejre begge på 1-0. Det er status for Ringkøbing IFs damer i kvindeserien.

Søndag var det Tjørring IF, det gik ud over på Aage Esbjerg Arena i Ringkøbing.

- Vi valgte igen at gå lidt defensivt til værks fra start. Vi møder først modstanderne ved midten, og vi har det ok med, at modstanderne har bolden meget, mens vi selv lurer på kontraløb, fortalte træner Claus Scotwin.

Med lidt medvind styrede Tjørring meget af første halvleg, og de havde flere muligheder. Et langskud ramte overliggeren, og riposten blev headet lige på målvogter Sidse Lemmer, som stod en meget flot kamp.

- I det etablerede spil havde vi nogenlunde kontrol, men Tjørring var farlige på mange dødbolde. Vi fik selv et par omstillingsmuligheder, men Tjørring var bedst før pausen, sagde Claus Scotwin.

Den ene omstilling var til gengæld flot. Et nydeligt angreb gav plads til skud fra Amanda Holbøll, og det var kun med besvær, Tjørrings målvogter fik vippet bolden op på overliggeren.

Efter pausen gik RIF lidt længere frem på banen, og det gav to gode tilbud i de første minutter. Tjørring var fortsat farlige på dødbolde.

- Otte minutter før tid lykkedes det hele så for os. Amanda Holbøll afdriblede den bageste forsvarer, og alene igennem scorede Amanda sikkert. 1-0 holdt vi fast i, men det var spændende, sagde Claus Scotwin.

Sejren var en glimrende optakt til den kombinerede træningstur og hyggetur en flok på 28 tager på til Barcelona-området i næste uge.

- Vi glæder os. Vi skal træne, spille træningskamp, shoppe i Barcelona og så videre. Det skal nok blive godt, fortalte Claus Scotwin.

Fodbold: Tarm IF’s fodbolddrenge på 13 og 14 år fik lørdag aften en fodboldoplevelse for livet. På Camp Nou overværede Tarm-drengene topkampen i den spanske La Liga, hvor først Luiz Suarez og kort efter Lionel Messi sparkede FC Barcelona meget tæt på at vinde det spanske mesterskab. Catalanerne vandt 2-0 på Camp Nou mod Atletico Madrid, der i første halvleg fik Diego Costa smidt ud. Storkampen blev kulminationen på Tarm-spillernes fodboldtur til Barcelona, hvor man fra torsdag til mandag var afsted 17 spillere og 11 voksne.

Turen fungerer samtidig som en tidlig afskedstur med trænerduoen, Mogens Hansen og Ole Kjær, der har trænet de fleste af spillerne i 10 år, og som stopper som trænerteam til sommer.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce