Annonce
Fodbold

Ringkøbing IFs andethold var overlegne mod Spjald IF med sejr på 5-0

Andreas Bonde Jespersen til højre viste fremragende sparketeknik ved scoringen til 1-0 direkte på frispark. Det var som at se hans far Arne i 'gamle' dage for blandt andet Vorgod/Barde. Foto: John Thomsen
Ringkøbing IFs andethold sprudlede i lokalopgøret mod Spjald IF i serie 1. RIF 2 skabte chance på chance, så sejren på 5-0 var i underkanten, selv om Spjald også havde et par gode chancer.
Annonce

Ringkøbing: Det kan ikke have været sjovt at være Spjald IF fredag aften i lokalopgøret i serie på udebane mod Ringkøbing IF 2.

For RIF 2 havde en af de helt gode dage.

I perfekt fodboldvejr var de unge RIF-spillere veloplagte. De diskede op med teknisk fint spil, der var tempo og bevægelse, og ud fra de ting blev der skabt en lang stribe åbne målchancer. At det 'kun' blev til sejr på 5-0, skyldtes en blanding af for dårlige afslutninger og en god kamp af Oliver Holm Slot i Spjalds mål.

Spjald startede ellers ok, og der var et enkelt fint indlæg, som der ikke blev afsluttet på, inden der en på mange måder afgørende situation.

I hurtigt angreb blev Elliott Baliti fældet lige uden for feltet af Bjarke Kristensen. Det kostede Bjarke Kristensen en advarsel. Og hvad værre var for Spjald - Andreas Bonde Jespersen scorede aldeles fremragende på frisparket med skud i målhjørnet til 1-0.

Spjald forsøgte at komme igen, men lige inden de blev fuldtallige, fik de et nyt knæk. RIF spillede sig fortrinligt totalt igennem, og det endte med, Magnus Merrild spillede Elliott Baliti fri til sikker scoring til 2-0. Ganske kort efter burde Mikkel Brogaard have øget, men frit skud midt i feltet blev sendt forbi mål.

Spjald kom ikke frem til meget. Der var et enkelt udmærket forsøg på langskud, men Patryk Jachemek måtte se bolden snige sig tæt forbi mål.

Johan Søndergaard Larsen måtte se Oliver Holm Slot redde helt frit skud, og angrebet endte med et hjørnespark til RIF. Det hjørnespark sendte Andreas Bonde Jespersen til bageste område, hvor Kasper Thomasen headede bolden tilbage ind midt for mål til Christian Pinholt, der scorede til 3-0 på hovedstød.

Det skulle have været 4-0 inden pausen. Godt opspil og fladt indlæg fra højrekanten endte hos Elliott Baliti, men han sendte bolden forbi mål på en kæmpe chance.

Spjald nåede at få en chance inden pausen, men Lukasz Rogozik headede over mål på Daniel Rosus fine indlæg.

Hvis Spjald havde den mindste tro på, de kunne vende kampen efter pausen, måtte de hurtigt tro om igen. Efter fem minutter fløjtede dommeren - efter betænkningstid - for straffespark til Christian Pinholt begået af Jeppe Møller. Andreas Bonde Jespersen scorede sikkert til 4-0.

Elliott Baliti burde også være blevet dobbelt målscorer - mindst. Men den unge angriber var uskarp. Frit skud forbi, hovedstød reddet af målmanden tæt under mål og en friløber reddet af Oliver Holm Slot. Kasper Thomsen måtte også se målmanden redde frit skud, og riposten fik Kasper Thomsen blokeret af forsvaret tæt under mål.

Alt det var i en periode med total dominans af RIF, og inden det blev 5-0 efter 70 minutter. Glimrende gennembrud til baglinjen af Mikkel Koustrup. Bolden blev spillet skråt bagud til Christian Pinholt, der scorede via indersiden af den fjerneste stolpe.

RIF kom ikke frem til mere. Det gjorde Spjald i stedet. To gange. Emil Riisberg blev spillet fri i kontraløb i højre side, men målmand Simon Brogaard reddede fint. Lidt senere sendte Lukasz Rogozik frit skud forbi mål.

Det blev ved 5-0. Fortjent nok. RIF var bedst.

- Bestemt. Skønt at møde så velspillende en modstander. Vi mødte et bedre hold, sagde Spjalds træner Peter Rewers.

Han kunne godt have ønsket sig lidt mere tur i den.

- Vi havde en tidlig chance i en lige start. Så kom målet og advarslen. Det gav en anden kamp. Også fordi det blev 2-0, lige inden vi blev fuldtallige. Hvis vi skal have noget med fra sådan en kamp, så skal vi udnytte de muligheder, vi får. Det gjorde vi ikke, og det skal blive bedre på tirsdag, hvor vi får besøg af Brande, sagde Peter Rewers.

RIFs træner Allan Mikkelsen var ikke helt tilfreds.

- Jo jeg var tilfreds med godt og vel en time, hvor vi med den gode start var i fuld kontrol. Vi skabte chance på chance. Men jeg er lidt træt af, at vi i slutfasen glemte det defensive. Alle ville frem og lave de flotte ting og også gerne score. Det gjorde, vi unødvendigt forærede åbne chancer væk. Det bliver der ikke råd til i Ribe på onsdag, sagde Allan Mikkelsen.

Oliver Holm Slot havde overskud til et skævt smil efter kampen. Trods 5-0 til RIF 2 stod Oliver Holm Slot en fin kamp med flere redninger. Foto: John Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce