Fodbold

Ringkøbing IFs andethold var overlegne mod Spjald IF med sejr på 5-0

Andreas Bonde Jespersen til højre viste fremragende sparketeknik ved scoringen til 1-0 direkte på frispark. Det var som at se hans far Arne i 'gamle' dage for blandt andet Vorgod/Barde. Foto: John Thomsen
Ringkøbing IFs andethold sprudlede i lokalopgøret mod Spjald IF i serie 1. RIF 2 skabte chance på chance, så sejren på 5-0 var i underkanten, selv om Spjald også havde et par gode chancer.

Ringkøbing: Det kan ikke have været sjovt at være Spjald IF fredag aften i lokalopgøret i serie på udebane mod Ringkøbing IF 2.

For RIF 2 havde en af de helt gode dage.

I perfekt fodboldvejr var de unge RIF-spillere veloplagte. De diskede op med teknisk fint spil, der var tempo og bevægelse, og ud fra de ting blev der skabt en lang stribe åbne målchancer. At det 'kun' blev til sejr på 5-0, skyldtes en blanding af for dårlige afslutninger og en god kamp af Oliver Holm Slot i Spjalds mål.

Spjald startede ellers ok, og der var et enkelt fint indlæg, som der ikke blev afsluttet på, inden der en på mange måder afgørende situation.

I hurtigt angreb blev Elliott Baliti fældet lige uden for feltet af Bjarke Kristensen. Det kostede Bjarke Kristensen en advarsel. Og hvad værre var for Spjald - Andreas Bonde Jespersen scorede aldeles fremragende på frisparket med skud i målhjørnet til 1-0.

Spjald forsøgte at komme igen, men lige inden de blev fuldtallige, fik de et nyt knæk. RIF spillede sig fortrinligt totalt igennem, og det endte med, Magnus Merrild spillede Elliott Baliti fri til sikker scoring til 2-0. Ganske kort efter burde Mikkel Brogaard have øget, men frit skud midt i feltet blev sendt forbi mål.

Spjald kom ikke frem til meget. Der var et enkelt udmærket forsøg på langskud, men Patryk Jachemek måtte se bolden snige sig tæt forbi mål.

Johan Søndergaard Larsen måtte se Oliver Holm Slot redde helt frit skud, og angrebet endte med et hjørnespark til RIF. Det hjørnespark sendte Andreas Bonde Jespersen til bageste område, hvor Kasper Thomasen headede bolden tilbage ind midt for mål til Christian Pinholt, der scorede til 3-0 på hovedstød.

Det skulle have været 4-0 inden pausen. Godt opspil og fladt indlæg fra højrekanten endte hos Elliott Baliti, men han sendte bolden forbi mål på en kæmpe chance.

Spjald nåede at få en chance inden pausen, men Lukasz Rogozik headede over mål på Daniel Rosus fine indlæg.

Hvis Spjald havde den mindste tro på, de kunne vende kampen efter pausen, måtte de hurtigt tro om igen. Efter fem minutter fløjtede dommeren - efter betænkningstid - for straffespark til Christian Pinholt begået af Jeppe Møller. Andreas Bonde Jespersen scorede sikkert til 4-0.

Elliott Baliti burde også være blevet dobbelt målscorer - mindst. Men den unge angriber var uskarp. Frit skud forbi, hovedstød reddet af målmanden tæt under mål og en friløber reddet af Oliver Holm Slot. Kasper Thomsen måtte også se målmanden redde frit skud, og riposten fik Kasper Thomsen blokeret af forsvaret tæt under mål.

Alt det var i en periode med total dominans af RIF, og inden det blev 5-0 efter 70 minutter. Glimrende gennembrud til baglinjen af Mikkel Koustrup. Bolden blev spillet skråt bagud til Christian Pinholt, der scorede via indersiden af den fjerneste stolpe.

RIF kom ikke frem til mere. Det gjorde Spjald i stedet. To gange. Emil Riisberg blev spillet fri i kontraløb i højre side, men målmand Simon Brogaard reddede fint. Lidt senere sendte Lukasz Rogozik frit skud forbi mål.

Det blev ved 5-0. Fortjent nok. RIF var bedst.

- Bestemt. Skønt at møde så velspillende en modstander. Vi mødte et bedre hold, sagde Spjalds træner Peter Rewers.

Han kunne godt have ønsket sig lidt mere tur i den.

- Vi havde en tidlig chance i en lige start. Så kom målet og advarslen. Det gav en anden kamp. Også fordi det blev 2-0, lige inden vi blev fuldtallige. Hvis vi skal have noget med fra sådan en kamp, så skal vi udnytte de muligheder, vi får. Det gjorde vi ikke, og det skal blive bedre på tirsdag, hvor vi får besøg af Brande, sagde Peter Rewers.

RIFs træner Allan Mikkelsen var ikke helt tilfreds.

- Jo jeg var tilfreds med godt og vel en time, hvor vi med den gode start var i fuld kontrol. Vi skabte chance på chance. Men jeg er lidt træt af, at vi i slutfasen glemte det defensive. Alle ville frem og lave de flotte ting og også gerne score. Det gjorde, vi unødvendigt forærede åbne chancer væk. Det bliver der ikke råd til i Ribe på onsdag, sagde Allan Mikkelsen.

Oliver Holm Slot havde overskud til et skævt smil efter kampen. Trods 5-0 til RIF 2 stod Oliver Holm Slot en fin kamp med flere redninger. Foto: John Thomsen
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Voldsom kritik af socialtilsynet i Schuberts Minde-sag: Det lugter af personlig hetz

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb af større dreng på Schuberts Minde

Skjern

Fredagen bød på flere færdselsuheld

Annonce