Annonce
Sport

Ringkøbing IFs andethold i serie 1 bliver en pose meget blandede bolcher

Niels Henrik Larsen går ind og overtager rollen som ansvarlig for Ringkøbing IFs andethold i serie 1. Det bliver en barsk opgave med forskellige spiller til rådighed fra gang til gang. Arkivfoto: Lisbeth Birkmose
Forholdsvis stor afgang fra førsteholdstruppen har fået Ringkøbing IF til at sadle om omkring andetholdet i serie 1. Niels Henrik Larsen tager trænerposten i stedet for Jesper Dalsgaard, og holdet bliver en pose blandede bolcher med mange U19-spillere på holdkortet hver gang.
Annonce

Ringkøbing: Det her var slet ikke planen. Niels Henrik Larsen skulle efter mange år med diverse trænerposter i Ringkøbing IF ikke være træner længere. Tiden er ikke til det med et job som skoleleder.

Niels Henrik Larsen ville dog ikke slippe fodbolden og RIF helt. Derfor skulle han have en rolle som transitionstræner. En rolle hvor han skulle tage sig af klubbens mange unge spillere. Guide dem på deres vej fra U19 til seniorfodbolden. Sørge for at deres ønsker og krav blev tilgodeset. Vejlede dem i deres videre fodboldkarriere.

Tingene ændrede sig imidlertid hen over sommeren.

Førsteholdet rykkede ned i danmarksserien. En skuffelse af de store i RIF. Og selvfølgelig betød det en relativ stor afgang af spillere.

Dermed smuldrede grundlaget for, at Jesper Dalsgaard skulle være spillende træner for andetholdet i serie 1. For der er faktisk ikke seniorspillere nok til et andethold. Og da Jesper Dalsgaard stadig har store spillemæssige kvaliteter, blev det besluttet, at han i stedet skulle fortsætte som spiller på førsteholdet.

- Hvad skulle vi så gøre? Vi blev hurtigt enige om, at det var mest oplagt, at jeg overtager andetholdet. Jeg skulle vel alligevel se ti af deres 14 kampe, og jeg kender spillerne bedre end alle andre i klubben, da jeg har haft stort set alle som U19-spillere på et tidspunkt. Det faldt mig let at sige ja, fortæller Niels Henrik Larsen.

Løsningen er klart den bedste for RIF i den aktuelle situation. Niels Henrik Larsen kender om nogen rytmen i RIF.


Hvad skulle vi så gøre? Vi blev hurtigt enige om, at det var mest oplagt, at jeg overtager andetholdet. Jeg skulle vel alligevel se ti af deres 14 kampe.

Niels Henrik Larsen


Men Niels Henrik Larsen kommer ikke til at springe rundt på træningsbanerne to-tre gange om ugen og dirigere med en flok spillere.

- På ingen måde. Med spillerne i førsteholdstruppen og spillerne i U19-truppen er vi i alt omkring 48. Førsteholdet i danmarksserien har selvfølgelig første prioritet, og Claus Christiansen kommer til at stå for træningen af alle seniorspillere. Andrés Lope skal stå for træningen af U19-spillerne. Jeg skal ikke ind og plukke nogle spillere fra begge trupper for at træne med andetholdet alene. Sådan bliver det slet ikke. De skal alle fortsat træne i de trupper, hvor de hører til, forklarer Niels Henrik Larsen.

U19-holdet bliver prioriteret højere end andetholdet i serie 1.

- Håbet er, at vi i efteråret får kvalificeret U19 til at spille i liga 1 til foråret. Derfor skal U19 stille i stærkest mulige opstilling hver gang. Det samme skal førsteholdet i danmarksserien selvfølgelig. Når de to hold er stillet, må jeg se, hvad der er tilbage til mig. Om jeg har 12 eller 18 til rådighed. Som det ser ud lige nu, så skal jeg regne med, at det halve af holdet kommer til at bestå af U19-spillere hver gang, forklarer Niels Henrik Larsen.

Han ved, det bliver en stor mundfuld at få tingene til at fungere.

- Heldigvis står vi med et godt team af trænere og holdledere. Det bliver spændende at arbejde med en lang række fantastisk dedikerede unge mennesker. Min opgave er at motivere dem. Motivere dem der måske ikke lige er plads til på førsteholdet nu og her. Støtte og vejlede de unge, der får gode chancer for at vise sig frem ved at spille i serie 1. Lige nu står vi med en kæmpe rugekasse af talenter. Mange af dem får mulighed for at lære en masse ved at spille i serie 1, og det skal vi gerne få udbytte af de næste år. Kodeordene bliver hårdt arbejde og udvikling. Og selv om vi ikke kan stille det samme hold fra gang til gang, så ændrer det ikke på, at vi vil gå efter at vinde hver eneste kamp alligevel, slutter Niels Henrik Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

Annonce