Annonce
Ringkøbing IF

Ringkøbing IF var endelig målfarlige - scorede fem mål. Desværre var de to af målene selvmål

Anders Vestergaard Larsen var i fokus i Tønder. Først lavede forsvarsspilleren uheldigt selvmål til 2-2, og kort før tid udlignede han på hovedstød til slutresultatet 3-3. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Ringkøbing udspillede FC Sydvest 05 Tønder fra start med to hurtige scoringer og føring på 2-0. Men to selvmål og gammelkendt svaghed på dødbolde tæt under mål vendte en kamp, hvor RIF med en sen scoring dog fik uafgjort 3-3.

Tønder: - Altid på hjørne, vi scorer altid på hjørne, altid på hjørneee.....

En meget ivrig Sydvest-tilhænger kunne let overdøve de omkring 250 tilskuere på flotte BankParken Stadion i Tønder onsdag aften med sin særlige slagsang.

En sang der desværre passede alt for godt.

For Sydvest scorede to gange på hjørnespark. På hovedstød i målfeltet. En velkendt svaghed for Ringkøbing IF med scoringer på indlæg tæt under mål.

De to hovedstødsmål var med til at ødelægge en helt usædvanlig vild og flot kampstart af RIF.

I løbet af de første ni minutter scorede RIF to gange på i alt fem ganske fine angreb alle opbygget i højre side ved Lennard Lauridsen, Mikkel Jakobsen og Klaus Moesgaard.

Efter tre minutter slap Mikkel Jakobsen af sted, men hans flade indlæg var upræcist. Næste chance kom efter en stikning fra Lennard Lauridsen til Kasper Moesgaard, der fik sit forsøg fra spids vinkel reddet.

Minuttet efter blev det 1-0 – ganske heldigt. Mikkel Jakobsen slap til baglinjen, og han afleverede skråt bagud i feltet til Martin Egelund. Hans afslutning var ikke super, men målmanden fejlede slemt, så bolden smuttede alligevel i mål.

Efter endnu et godt opløb i højre side uden afslutning kom et kanonmål. Klaus Moesgaard sled sig fri i højre side, hvor efter han med hælen spillede bagud til Mikkel Jakobsen, der hamrede bolden i fjerneste målhjørne til 2-0.

På det tidspunkt havde RIF haft klart overtag. Bolden blev spillet godt rundt, og defensivt var der ikke de store problemer. Sydvest havde deres første afslutning – et hovedstød over mål – efter 17 minutter.

Så kom det første mål på hovedstød efter 21 minutter. En Sydvestspiller fik snittet bolden videre med hovedet, og bolden fortsatte lige i hovedet på Nikolaj Pape, hvor fra bolden strøg i mål.

Det havde ikke haft den store betydning, hvis RIF fem minutter senere havde øget til 3-1, som Lennard Lauridsen skulle have gjort det. I stedet stod Lennard Lauridsen for sæsonens største afbrænder med frit skud på overliggeren efter flot tværbold fra Jeppe Solgaard i venstre side. Det skulle have været dødsstødet.

Efter den afbrænder var det som om, Sydvest fik fat. Hjemmeholdet havde flere opløb i deres højre side, hvor de havde alt for let spil, og det kostede da også en udligning. Hårdt og fladt indlæg fik Anders Vestergaard Larsen kun en tå på, hvor efter bolden blev snittet i eget net ved fjerneste stolpe.

Det var skidt for RIF, og det blev værre lige efter pausen. For der gik mindre end tre minutter, inden Sydvest igen scorede på hovedstød efter hjørnespark. 3-2.

Derfra lignede Sydvest vindere. Hjemmeholdet havde flere afslutninger, mens RIF trods indskiftning af Jacob ’Jay’ Andersen og Jacob Sandal ikke for alvor skabte åbne chancer.

Altså ikke før det 88. minut, hvor Sydvest fik deres egen medicin at smage – scoring på hovedstød efter hjørnespark.

Jacob Sandal sendte bolden til bageste område, hvor Lennard Lauridsen fik headet bolden retur ind foran mål. Efter en duel endte bolden hos Anders Vestergaard Larsen, der scorede på hovedstød tæt under mål.

Den scoring var de ikke tilfredse med i Tønder, hvor hjemmeholdets tilhængere mente, der blev scoret med armen, mens spillerne mere appellerede for frispark til målmanden.

Men dommeren stod fast. 3-3.

På stadion sælger de en syv retters menu til 25 kroner; pølse, brød, ketchup, sennep, remoulade, ristede løg og rå løg.

På banen blev det ’kun’ til seks retter. At RIF tog sig af fem af dem i form af tre mål og to selvmål, var på en måde fint. Selv om RIF førte 2-0, skulle de et eller andet sted være tilfredse med det ene point, sådan som den sidste times tid af kampen formede sig.

Syv retters menu til 25 kroner. Det gode tilbud var der mange, der benyttede sig af på Bankparken Stadion i Tønder. Foto: John Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce