Annonce
Ringkøbing IF

Ringkøbing IF var endelig målfarlige - scorede fem mål. Desværre var de to af målene selvmål

Anders Vestergaard Larsen var i fokus i Tønder. Først lavede forsvarsspilleren uheldigt selvmål til 2-2, og kort før tid udlignede han på hovedstød til slutresultatet 3-3. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Ringkøbing udspillede FC Sydvest 05 Tønder fra start med to hurtige scoringer og føring på 2-0. Men to selvmål og gammelkendt svaghed på dødbolde tæt under mål vendte en kamp, hvor RIF med en sen scoring dog fik uafgjort 3-3.

Tønder: - Altid på hjørne, vi scorer altid på hjørne, altid på hjørneee.....

En meget ivrig Sydvest-tilhænger kunne let overdøve de omkring 250 tilskuere på flotte BankParken Stadion i Tønder onsdag aften med sin særlige slagsang.

En sang der desværre passede alt for godt.

For Sydvest scorede to gange på hjørnespark. På hovedstød i målfeltet. En velkendt svaghed for Ringkøbing IF med scoringer på indlæg tæt under mål.

De to hovedstødsmål var med til at ødelægge en helt usædvanlig vild og flot kampstart af RIF.

I løbet af de første ni minutter scorede RIF to gange på i alt fem ganske fine angreb alle opbygget i højre side ved Lennard Lauridsen, Mikkel Jakobsen og Klaus Moesgaard.

Efter tre minutter slap Mikkel Jakobsen af sted, men hans flade indlæg var upræcist. Næste chance kom efter en stikning fra Lennard Lauridsen til Kasper Moesgaard, der fik sit forsøg fra spids vinkel reddet.

Minuttet efter blev det 1-0 – ganske heldigt. Mikkel Jakobsen slap til baglinjen, og han afleverede skråt bagud i feltet til Martin Egelund. Hans afslutning var ikke super, men målmanden fejlede slemt, så bolden smuttede alligevel i mål.

Efter endnu et godt opløb i højre side uden afslutning kom et kanonmål. Klaus Moesgaard sled sig fri i højre side, hvor efter han med hælen spillede bagud til Mikkel Jakobsen, der hamrede bolden i fjerneste målhjørne til 2-0.

På det tidspunkt havde RIF haft klart overtag. Bolden blev spillet godt rundt, og defensivt var der ikke de store problemer. Sydvest havde deres første afslutning – et hovedstød over mål – efter 17 minutter.

Så kom det første mål på hovedstød efter 21 minutter. En Sydvestspiller fik snittet bolden videre med hovedet, og bolden fortsatte lige i hovedet på Nikolaj Pape, hvor fra bolden strøg i mål.

Det havde ikke haft den store betydning, hvis RIF fem minutter senere havde øget til 3-1, som Lennard Lauridsen skulle have gjort det. I stedet stod Lennard Lauridsen for sæsonens største afbrænder med frit skud på overliggeren efter flot tværbold fra Jeppe Solgaard i venstre side. Det skulle have været dødsstødet.

Efter den afbrænder var det som om, Sydvest fik fat. Hjemmeholdet havde flere opløb i deres højre side, hvor de havde alt for let spil, og det kostede da også en udligning. Hårdt og fladt indlæg fik Anders Vestergaard Larsen kun en tå på, hvor efter bolden blev snittet i eget net ved fjerneste stolpe.

Det var skidt for RIF, og det blev værre lige efter pausen. For der gik mindre end tre minutter, inden Sydvest igen scorede på hovedstød efter hjørnespark. 3-2.

Derfra lignede Sydvest vindere. Hjemmeholdet havde flere afslutninger, mens RIF trods indskiftning af Jacob ’Jay’ Andersen og Jacob Sandal ikke for alvor skabte åbne chancer.

Altså ikke før det 88. minut, hvor Sydvest fik deres egen medicin at smage – scoring på hovedstød efter hjørnespark.

Jacob Sandal sendte bolden til bageste område, hvor Lennard Lauridsen fik headet bolden retur ind foran mål. Efter en duel endte bolden hos Anders Vestergaard Larsen, der scorede på hovedstød tæt under mål.

Den scoring var de ikke tilfredse med i Tønder, hvor hjemmeholdets tilhængere mente, der blev scoret med armen, mens spillerne mere appellerede for frispark til målmanden.

Men dommeren stod fast. 3-3.

På stadion sælger de en syv retters menu til 25 kroner; pølse, brød, ketchup, sennep, remoulade, ristede løg og rå løg.

På banen blev det ’kun’ til seks retter. At RIF tog sig af fem af dem i form af tre mål og to selvmål, var på en måde fint. Selv om RIF førte 2-0, skulle de et eller andet sted være tilfredse med det ene point, sådan som den sidste times tid af kampen formede sig.

Annonce
Syv retters menu til 25 kroner. Det gode tilbud var der mange, der benyttede sig af på Bankparken Stadion i Tønder. Foto: John Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ramt af tog: 45-årig fra Staby død

Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce