Ringkøbing IF

Ringkøbing IF skal holde fast i sjettepladsen

Ringkøbing IFs træner Nicolai Wael ser med fortrøstning på RIFs muligheder for at komme i oprykningsspillet. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Med seks kampe tilbage og et forspring på seks point drejer det sig i første omgang kun om at få en plads i oprykningsspillet til 1. division.

Ringkøbing: Sjettepladsen skal forsvares.

Der er sådan set ikke så meget at snakke om for Ringkøbing IF, nu hvor holdet tager fat på grundspillets sidste seks kampe i 2. division pulje 1.

For sjettepladsen er vital. Den giver plads i oprykningsspillet om pladserne i 1. division. Og lige så vigtigt er det, at man er sikret mod nedrykning.

- Det vil være en stor skuffelse, hvis vi ikke får den sjetteplads. Stor skuffelse, siger RIFs træner Nicolai Wael.

RIF ligger også lunt i svinget til sjettepladsen. Holdet er hele seks point foran Dalum på syvendepladsen.

Men tingene kan hurtigt ændre sig. I første kamp spiller RIF ude mod Skive, der har store ambitioner om at vende tilbage til 1. division. I anden runde venter Brabrand hjemme på Green Arena. Brabrand har også planer om at blande sig i toppen.

- Vi må være realistiske. Forspringet kan være smuldret væk på to runder. Men efter de kampe venter modstandere fra den nederste del af tabellen. Vi skal møde Tarup/Paarup, Vejgaard, Odder og FC Sydvest. Vi skal kunne holde fast i sjettepladsen med det program, siger Nicolai Wael.

For ham drejer det sig ikke kun om lige at snige sig med i oprykningsspillet.

- Nej vi skal have så mange point med over, at vi måske kan hænge med lige under toppen. Der skulle gerne være noget at spille for langt hen i turneringen, forklarer Nicolai Wael.

Men hvor står RIF så?

Ja hen over vinteren er Jonas Magnussen, Marcos Ugarte og Jesper Lange forsvundet. Ind er kommet Kasper Petersen fra Holstebro, og så er Gloire Rutikanga ved at være helt klar igen efter et år ude med en korsbåndsskade.

- Min konklusion er, vi er nogenlunde status quo. Kasper Petersen er stærk på venstrekanten, og han går direkte ind i startopstillingen. Han erstatter fint Jonas Magnussen. Gloire Rutikanga kan overtage pladsen efter Marcos Ugarte. Så håber jeg, unge spillere som eksempelvis Lauge Olesen stepper op, så han kan erstatte Jesper Lange. Vi har fået Mikkel Koustrup endnu mere i gang, og der er andre, der er kommet styrket ud af opstarten. Jeg synes, vi er lige så stærke som i efteråret, fortæller Nicolai Wael.

RIF har ikke en rigtig spydspids. De har ikke den angriber, der ene mand ud af ingenting kan score en stribe mål. I efteråret delte Jesper Lange og Lennard Lauridsen topscorerværdigheden begge med fem mål i 16 kampe. Det er ikke skræmmende, og nu er Jesper Lange væk.

- Vi har ikke den fødte forward, men det havde vi heller ikke i efteråret, hvor vi alligevel blev nummer seks. Vore scoringer vil blive delt ud over en stribe spillere. En spiller som Mikkel Jakobsen har jeg store forhåbninger til. Jeg tror, Mikkel tager et kæmpe skridt her i foråret. Han er direkte i sit spil, stærk mand mod mand, han har selvtillid, og han er en rigtig vindertype, fortæller Nicolai Wael om spilleren, der kom fra FC Midtjylland og har kontraktudløb til sommer.

Nicolai Wael peger på en styrke, holdet lige så stille er ved at have offensivt.

- Vores første pres er blevet godt. Langt bedre end dengang vi havde Jacob 'Jay' Andersen og Christian Nissen i front. Nu har vi spillere med fart. Generelt er holdet meget mere bevægeligt nu. Det gør os bedre til at presse modstanderne, men det gør os også bedre til at holde fast i bolden, fordi spillerne er gode til at løbe for hinanden, forklarer træneren.

Bortset fra weekendens nederlag mod Holstebro har han været tilfreds med opstarten.

- Den har været kort og hektisk. Men vi er blevet matchet fint. Især i kampen mod russerne på den meget fine træningslejr i Tyrkiet. Vi er forskånet for alvorlige skader. Nu ser det ud til, forsvaret er ved at være intakt. Alt i alt synes jeg, det ser ganske fornuftigt ud. Vi skal nok få et godt forår, siger Nicolai Wael.

0/0
Fodbold For abonnenter

Offsidereglen bruger de ikke, men tredje halvleg hitter: Grønbjerg har fået fodboldfeber

Sport

Jeppe Morell får perfekt sparring før titelkamp

Fodbold

Skjern røg af topstriden: Det er da megatræls

Fodbold

Ølstrup gik målamok: Topholdet jagter oprykningschancen

Skjern Håndbold For abonnenter

Se jubelbillederne fra Skjerns storsejr

Gamle Dage Live For abonnenter

Morten maste sig frem i machomiljøet: Blå mærker forsvinder, men sejrene gør ikke

Ringkøbing IF

RIF slukkede sejrstørken mod topholdet: Enormt tiltrængt sejr

Fodbold

Tredje kamp i træk uden scoringer

Fodbold

To røde kort hjalp Spjald IF til sejr