Annonce
Ringkøbing IF

Ringkøbing IF rykker direkte ned hvis resten af sæsonen aflyses

Træner Nicolai Wael og resten af Ringkøbing IF håber, der snart skal spilles fodbold ude på banerne igen, for ellers rykker RIF ned i danmarksserien. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Ringkøbing IF skal virkelig håbe på, at fodboldsæsonen genoptages så hurtigt som muligt. Ellers må klubben se i øjnene, at den aktuelle stilling fastfryses, og så rykker RIF direkte ned i danmarksserien. Det har Divisionsforeningen bestemt.

Ringkøbing: Ringkøbing IFs skæbne i 2. division kan blive afgjort ved skrivebordet. Det står fast, efter Divisionsforeningen afviste den henstilling, RIF og en række andre klubber havde fremlagt omkring at suspendere nedrykning men kåre vindere af rækkerne, fordi der er nogle ret klare førerhold i Superligaen, 1. division og 2. division.

Selv om alle er enige om, at målet er at få afvikles samtlige sæsonens kampe, så er det nødvendigt også at drøfte en forkortet sæson, hvis det scenarie skulle blive nødvendigt. Det har været diskuteret, hvem der træffer afgørelsen om, hvordan turneringerne ender med at blive afviklet, men det er der klare aftaler om.

- Der har været spurgt om, hvem der kan og skal tage beslutninger, hvis vi kommer derud, hvor turneringen ikke kan afsluttes på normal vis. Svaret er, at det skal være så uvildig en instans som muligt, der udarbejder løsningerne. Kompetencen er i udgangspunktet givet af generalforsamlingen til bestyrelsen. Bestyrelsens ni klubrepræsentanter er fuldt bevidste om deres ansvar, men betragter sig ikke som habile i de beslutninger, og har givet kompetencen videre til den uafhængige administration, fordi det er den ansvarlige måde at varetage turneringerne på. Ikke til en enkeltperson, men til administrationen, som jeg er i spidsen for. Velvidende at kompetencen er videregivet til administrationen har bestyrelsen diskuteret den beslutning, administrationen i udgangspunktet har truffet, og det er en enig bestyrelse, som bakker op om, at der findes en vinder, placeringer samt op- og nedrykkere, så virkningerne af den ufrivillige pause ikke breder sig til sæsonen 2020/21, siger lyder det fra Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen.

Divisionsforeningen fremlagde mandag tre scenarier for, hvordan man kan afvikle landets to bedste række. Scenarierne for 2. division for fortrolige. 2. division adskiller sig fra NordicBet Ligaen og Superligaen på den måde, at spillerne ikke er fuldtidsprofessionelle, hvorfor man som i de to øverste rækker ikke bare kan klumpe en masse kampe sammen på kort tid. Det vil kulminere med spillernes arbejde. I Divisionsforeningen har man dog en plan for 2. division, hvor der mangler at blive spillet fem kampe i grundspillet og 11 kampe i slutspillet.

- Vi har selvfølgelig taget beslutningen til efterretning. Som klub har vi bare følt, vi skulle forsøge at påvirke beslutningen af hensyn til vore sponsorer, spillere, trænere og tilhængere. Nu ønsker vi bare, at det så hurtigt som muligt bliver ansvarligt at komme ud og spille noget fodbold igen, så vi kan få det hele afgjort på fodboldbanerne, siger RIFs sportschef Jens Nielsen.

Han er i øvrigt i fuld gang med at forsøge at finde en afløser for træner Nicolai Wael, der stopper efter denne sæson.

- Vi har emner i kikkerten. Vi går efter en finde en kvalificeret træner, der vil RIF, uanset om det bliver i 2. division eller danmarksserien. Kan vi ikke finde ham i det, vi kalder vort lokalområde, så må vi længere ud, siger Jens Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce