Sport

Ringkøbing IF overtager førstepladsen efter sejr med tenniscifre

Morten Ahle til højre og Richard Madsen har igen overtaget styringen i Faster/Hanning. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Fodbold: Ringkøbing IF 3 rykkede op på førstepladsen i serie 4 pulje 61 - i hvert fald ind til FodboldHoldet Herning har spillet deres kamp i niende runde - da RIF 3 fredag aften vandt 6-2 ude over Troldhede GIF, der med nederlaget er ude af oprykningskapløbet.

RIF vandt 6-2 efter 2-2 ved pausen.

- Det var i orden. Vi er svækkede for tiden, og vi stod ikke distancen. Og RIF har et ungt og godt hold, sagde Troldhedes holdleder Thomas Nymann.

Efter to minutter scorede Jeppe Frydenvang Madsen til 1-0 på oplæg fra Emil Cramon. Det blev 1-1 efter 23 minutter, da RIFs målmand forærede bolden til Troldhedes Simon Jørgensen. Kort efter scorede Mads Dalgas til 2-1 for RIF. Inden pausen udlignede Morten Agerbo direkte på frispark.

- Vi spillede en kanon kamp, og anden halvleg var fantastisk. Vi havde mange chancer, så det var fortjent, vi vandt, fortalte RIFs træner Vejsil Ibrahimovic.

Anton Noe Nielsen scorede til 3-2 og 4-2 efter 50 og 55 minutter. Efter 74 minutter hamrede Mikkel Holk et fremragende langskud i mål til 5-2, og Mathias Klokker lukkede af med scoring efter sololøb helt nede fra eget felt til 6-2.

Fodbold: Faster/Hanning kunne ikke bremse Blåbjerg i toppen af serie 3 pulje 33. Fredag aften vandt Blåbjerg nemlig 4-1 hjemme over Faster/Hanning.

- Efter 12 minutter brændte Niels Tylvad en kæmpe chance. Det var ærgerligt. I stedet for at komme foran kom vi bagud med 2-0. Efter 40 minutter reducerede Rasmus Storgaard Hansen på hovedstød efter indlæg fra Kasper Moesgaard, fortalte Faster/Hannings Martin Andersen.

Efter pausen forsøgte Faster/Hanning flittigt at presse på for udligning.

- Det lykkedes ikke, og da vi satsede det hele i de sidste minutter, scorede Blåbjerg lige to gange mere, fortalte Martin Andersen.

Fodbold: Faster/Hanning har skiftet træner midt i sæsonen. Ole Hansen har ganske enkelt for travlt med sit civile arbejde til at passe fodbolden ved siden af, så resten af sæsonen bliver det Richard Madsen og Morten Ahle, der skal styre tropperne.

0/0
Forsiden netop nu
Erhverv

Nu kan man snart få kinesisk mad i Borris igen

Skjern

Kjærgaard er færdig som kommunaldirektør

Fodbold For abonnenter

Måltørken skal stoppes: RIF er på jagt efter to målfarlige angribere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

112

Vold: 15-årig knallertkører slået ned med teleskopstang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tvinds Fælleseje øger sit millionoverskud

Ringkøbing-Skjern

Ikke i min baghave: Det er for let at slippe for upopulære vindmøller og biogasanlæg

Ringkøbing-Skjern

Rød alarm: Pluk-selv jordbærrene er på vej