Ringkøbing IF

Ringkøbing IF mangler en angriber med målinstinkt

Ringkøbing IFs Mikkel Jakobsen fik en kæmpe chance fri for mål i første halvleg mod Vanløse, men afslutningen var i følge træner Nicolai Wael et tøseskud, så den chance og alle andre blev brændt. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Alt for få scoringer kombineret med alt for mange uprovokerede fejl defensivt har kostet Ringkøbing IF mange nederlag i oprykningsspillet i 2. division. De samme ting kostede nederlag på 4-0 ude mod bundholdet Vanløse mandag.

Vanløse: Ti kampe med to sejre og en uafgjort og syv nederlag med en samlet målscore på 9-23.

De tal viser meget godt, hvorfor Ringkøbing IF ligger sidst i oprykningsspillet i 2. division.

Efter fire kampe var der godt nok en opblomstring med en uventet sejr i Skive og et par kampe senere en fornem sejr på 3-1 ude over Aarhus Fremad. Men siden er det gået skidt. Nederlag på 4-0 hjemme mod bundholdet HIK blev fulgt op at nederlag på 1-0 i Kolding og mandag endnu et nederlag på 4-0 i bundkampen ude mod Vanløse.

- Ja det er bare ikke godt nok. Det er ikke for, spillerne ikke knokler for tingene. Men kvaliteten mangler. Især nu hvor vi mangler fire spillere fra stamopstillingen. Vanløse er jo egentlig ikke meget mere end et godt danmarksseriehold, men alligevel tabte vi klart, fortalte RIFs træner Nicolai Wael fra bilen på vej hjem.

Han kunne sagtens forklare, hvad der er galt.

- Vi savner målinstinkt. En rigtig skarp angriber kunne have scoret fem mål for os i dag. Men vi har i øjeblikket ikke en offensiv, der kan være med på det her niveau. Se bare på de chancer, vi brændte. Den ene i første halvleg. Lennard Lauridsen en tværbold til en helt fri Mikkel Jakobsen, der så afsluttede lige på målmanden med et tøseskud, der måske ikke en gang kunne være gået i mål. Kasper Thomsen sendte frit skud over mål i anden halvleg. Kort før tid blev Kenneth Lund spillet fri på en stikning, hvor målmanden reddede. Ud over det havde vi et par hovedstød og nogle skudmuligheder. Og så var der alle de gange, hvor vi ikke kom til afslutning. Jeg ved ikke hvor mange gange, Mikkel Koustrup og Mikkel Jakobsen brød igennem i højre side, og hvor vi intet fik ud af deres indlæg, fordi der ikke er en spiller med målinstinkt.

- Sammen med de mangler laver vi stadig alt for mange uprovokerede fejl. Et let boldtab fra Gloire Rutikanga på Vanløses banehalvdel kostede kontraløb og scoring. Vanløse var gode til deres omstillinger, og dem havde vi svært ved at håndtere. Casper K. Petersen sendte bolden lige i fødderne på en mand, som så let kunne løbe ned og servere et oplæg til 4-0. Vi kan træne nok så meget, når vi stadig laver den slags fejl. Ved 2-0 tabte vi en duel på midten af egen banehalvdel, og ved 3-0 blev vi bare udspillet fuldstændigt. Men det er de der uprovokerede fejl, som et urutineret hold bare laver alt for mange af, der koster dyrt, forklarede Nicolai Wael.

Ud over de fire scoringer havde Vanløse andre muligheder.

Mads Petersen reddede tidligt et hovedstød. Efter 1-0 reddede målmanden både et langskud og lidt senere en helt åben chance. Kort før pausen reddede Mads Petersen igen, hvor efter Kasper Thomsen måtte blokere riposten inde på stregen. Vanløse havde også chancer i anden halvleg, hvor de var ganske skarpe foran mål med tre scoringer. De to efter 57 og 59 minutter lukkede kampen fuldstændigt.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Fodbold For abonnenter

Måltørken skal stoppes: RIF er på jagt efter to målfarlige angribere

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper