Annonce
Ringkøbing IF

Ringkøbing IF mangler en angriber med målinstinkt

Ringkøbing IFs Mikkel Jakobsen fik en kæmpe chance fri for mål i første halvleg mod Vanløse, men afslutningen var i følge træner Nicolai Wael et tøseskud, så den chance og alle andre blev brændt. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Alt for få scoringer kombineret med alt for mange uprovokerede fejl defensivt har kostet Ringkøbing IF mange nederlag i oprykningsspillet i 2. division. De samme ting kostede nederlag på 4-0 ude mod bundholdet Vanløse mandag.
Annonce

Vanløse: Ti kampe med to sejre og en uafgjort og syv nederlag med en samlet målscore på 9-23.

De tal viser meget godt, hvorfor Ringkøbing IF ligger sidst i oprykningsspillet i 2. division.

Efter fire kampe var der godt nok en opblomstring med en uventet sejr i Skive og et par kampe senere en fornem sejr på 3-1 ude over Aarhus Fremad. Men siden er det gået skidt. Nederlag på 4-0 hjemme mod bundholdet HIK blev fulgt op at nederlag på 1-0 i Kolding og mandag endnu et nederlag på 4-0 i bundkampen ude mod Vanløse.

- Ja det er bare ikke godt nok. Det er ikke for, spillerne ikke knokler for tingene. Men kvaliteten mangler. Især nu hvor vi mangler fire spillere fra stamopstillingen. Vanløse er jo egentlig ikke meget mere end et godt danmarksseriehold, men alligevel tabte vi klart, fortalte RIFs træner Nicolai Wael fra bilen på vej hjem.

Han kunne sagtens forklare, hvad der er galt.

- Vi savner målinstinkt. En rigtig skarp angriber kunne have scoret fem mål for os i dag. Men vi har i øjeblikket ikke en offensiv, der kan være med på det her niveau. Se bare på de chancer, vi brændte. Den ene i første halvleg. Lennard Lauridsen en tværbold til en helt fri Mikkel Jakobsen, der så afsluttede lige på målmanden med et tøseskud, der måske ikke en gang kunne være gået i mål. Kasper Thomsen sendte frit skud over mål i anden halvleg. Kort før tid blev Kenneth Lund spillet fri på en stikning, hvor målmanden reddede. Ud over det havde vi et par hovedstød og nogle skudmuligheder. Og så var der alle de gange, hvor vi ikke kom til afslutning. Jeg ved ikke hvor mange gange, Mikkel Koustrup og Mikkel Jakobsen brød igennem i højre side, og hvor vi intet fik ud af deres indlæg, fordi der ikke er en spiller med målinstinkt.

- Sammen med de mangler laver vi stadig alt for mange uprovokerede fejl. Et let boldtab fra Gloire Rutikanga på Vanløses banehalvdel kostede kontraløb og scoring. Vanløse var gode til deres omstillinger, og dem havde vi svært ved at håndtere. Casper K. Petersen sendte bolden lige i fødderne på en mand, som så let kunne løbe ned og servere et oplæg til 4-0. Vi kan træne nok så meget, når vi stadig laver den slags fejl. Ved 2-0 tabte vi en duel på midten af egen banehalvdel, og ved 3-0 blev vi bare udspillet fuldstændigt. Men det er de der uprovokerede fejl, som et urutineret hold bare laver alt for mange af, der koster dyrt, forklarede Nicolai Wael.

Ud over de fire scoringer havde Vanløse andre muligheder.

Mads Petersen reddede tidligt et hovedstød. Efter 1-0 reddede målmanden både et langskud og lidt senere en helt åben chance. Kort før pausen reddede Mads Petersen igen, hvor efter Kasper Thomsen måtte blokere riposten inde på stregen. Vanløse havde også chancer i anden halvleg, hvor de var ganske skarpe foran mål med tre scoringer. De to efter 57 og 59 minutter lukkede kampen fuldstændigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Ringkøbing-Skjern

Ny strategi: Ansatte i hjemmeplejen og på ældrecentre bliver tilbudt corona-test

Annonce