Annonce
Ringkøbing IF

Ringkøbing IF mangler en angriber med målinstinkt

Ringkøbing IFs Mikkel Jakobsen fik en kæmpe chance fri for mål i første halvleg mod Vanløse, men afslutningen var i følge træner Nicolai Wael et tøseskud, så den chance og alle andre blev brændt. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Alt for få scoringer kombineret med alt for mange uprovokerede fejl defensivt har kostet Ringkøbing IF mange nederlag i oprykningsspillet i 2. division. De samme ting kostede nederlag på 4-0 ude mod bundholdet Vanløse mandag.

Vanløse: Ti kampe med to sejre og en uafgjort og syv nederlag med en samlet målscore på 9-23.

De tal viser meget godt, hvorfor Ringkøbing IF ligger sidst i oprykningsspillet i 2. division.

Efter fire kampe var der godt nok en opblomstring med en uventet sejr i Skive og et par kampe senere en fornem sejr på 3-1 ude over Aarhus Fremad. Men siden er det gået skidt. Nederlag på 4-0 hjemme mod bundholdet HIK blev fulgt op at nederlag på 1-0 i Kolding og mandag endnu et nederlag på 4-0 i bundkampen ude mod Vanløse.

- Ja det er bare ikke godt nok. Det er ikke for, spillerne ikke knokler for tingene. Men kvaliteten mangler. Især nu hvor vi mangler fire spillere fra stamopstillingen. Vanløse er jo egentlig ikke meget mere end et godt danmarksseriehold, men alligevel tabte vi klart, fortalte RIFs træner Nicolai Wael fra bilen på vej hjem.

Han kunne sagtens forklare, hvad der er galt.

- Vi savner målinstinkt. En rigtig skarp angriber kunne have scoret fem mål for os i dag. Men vi har i øjeblikket ikke en offensiv, der kan være med på det her niveau. Se bare på de chancer, vi brændte. Den ene i første halvleg. Lennard Lauridsen en tværbold til en helt fri Mikkel Jakobsen, der så afsluttede lige på målmanden med et tøseskud, der måske ikke en gang kunne være gået i mål. Kasper Thomsen sendte frit skud over mål i anden halvleg. Kort før tid blev Kenneth Lund spillet fri på en stikning, hvor målmanden reddede. Ud over det havde vi et par hovedstød og nogle skudmuligheder. Og så var der alle de gange, hvor vi ikke kom til afslutning. Jeg ved ikke hvor mange gange, Mikkel Koustrup og Mikkel Jakobsen brød igennem i højre side, og hvor vi intet fik ud af deres indlæg, fordi der ikke er en spiller med målinstinkt.

- Sammen med de mangler laver vi stadig alt for mange uprovokerede fejl. Et let boldtab fra Gloire Rutikanga på Vanløses banehalvdel kostede kontraløb og scoring. Vanløse var gode til deres omstillinger, og dem havde vi svært ved at håndtere. Casper K. Petersen sendte bolden lige i fødderne på en mand, som så let kunne løbe ned og servere et oplæg til 4-0. Vi kan træne nok så meget, når vi stadig laver den slags fejl. Ved 2-0 tabte vi en duel på midten af egen banehalvdel, og ved 3-0 blev vi bare udspillet fuldstændigt. Men det er de der uprovokerede fejl, som et urutineret hold bare laver alt for mange af, der koster dyrt, forklarede Nicolai Wael.

Ud over de fire scoringer havde Vanløse andre muligheder.

Mads Petersen reddede tidligt et hovedstød. Efter 1-0 reddede målmanden både et langskud og lidt senere en helt åben chance. Kort før pausen reddede Mads Petersen igen, hvor efter Kasper Thomsen måtte blokere riposten inde på stregen. Vanløse havde også chancer i anden halvleg, hvor de var ganske skarpe foran mål med tre scoringer. De to efter 57 og 59 minutter lukkede kampen fuldstændigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce