Annonce
Ringkøbing IF

Ringkøbing IF ligger i bunden af 2. division - og de spiller desværre som et bundhold

VSK Århus' målmand spræller forgæves efter Ragnar Leóssons hammer af et direkte frispark til udligning til 1-1. Foto: Jørgen Kirk
Det ser skidt ud for Ringkøbing IF i 2. division. Bundkampen hjemme mod VSK Århus var noget af det ringeste, holdet har spillet i denne sæson, og nederlaget på 2-1 kan RIF ikke bortforklare.
Annonce

Ringkøbing: Ringkøbing IF kan godt glemme alt om at komme i oprykningsspillet. For efter en elendig indsats og nederlag på 2-1 hjemme i bundkampen mod VSK Århus skal RIF fuldt ud koncentrere sig om at samle point nok til at undgå en nedrykning i stedet.

Som de spillede søndag, kan det blive svært nok.

13 kampe i træk uden sejr blev forlænget til en stribe på 14. En nærmest kollektiv modløshed og mangel på selvtillid kunne det evindelige råberi fra anfører Mads Petersen ikke ændre på. Og når nogle af de få bifald fra skuffende 350 tilskuere kom, når VSK fik et par advarsler, så ser det altså skidt ud.

Tvunget af et afbud og skader havde træner Nicolai Wael ændret lidt på tingene rent taktisk. Det var ændringer, som var tydeligst på højre kant, hvor Klaus Moesgaard var meget alene, men det var ikke noget, der ændrede tingene positivt fremadrettet. Igen var det skuffende lidt, RIF fik skabt af åbne målchancer.

Bolden var godt nok i nettet efter ti minutters spil, men Jacob 'Jay' Andersen blev vinket offside. Minuttet efter fik VSK et hovedstød reddet efter hjørnespark.

Der gik 32 minutter, inden den første scoring kom. Selvfølgelig på en omstilling helt nede fra egen baglinje. VSK fik let ved at spille bolden frem til kanten af feltet, hvor fra en spiller tog et træk ind i banen. Skuddet så ikke specielt hårdt eller velplaceret ud, men bolden smuttede under Mads Petersen til 1-0.

Det var som om, man havde set det hele før.

Men denne gang kom RIF dog tilbage. Ikke på gennemspillet angreb. Næh på en hammer af et direkte frispark fra Ragnar Leósson. 1-1. Det resultat havde den trofaste RIF-tilhænger Anders Munk selvfølgelig forudsagt.

Den scoring måtte da tænde RIF.

Hvis den gjorde, nåede man bare ikke at se det. For tre minutter efter pausen blev det 2-1 til VSK.

Anders Vestergaard Larsen vandt ikke den tackling, han satte ind lidt højt oppe på banen. VSK slog kontra med indlæg fra højre til bageste område. En fri spiller forsøgte med en flugter, men han ramte bolden elendigt, så bolden gik hårdt i jorden. Desværre hårdt nok til at bolden så sprang over både Mads Petersen og Ragnar Leósson til meget let scoring fra en meters afstand.

I de næste minutter havde gæsterne et par forsøg. Mads Petersen havde en fin redning, og et skud gik centimeter forbi mål.

RIF kom til en enkelt god mulighed. Jacob Sandal stak bolden ind i feltet til Mikkel Jakobsen, men målmanden reddede.

Noget skulle der ske, så RIF skiftede tre mand. Men det ændrede ikke det store. RIF var bagud, men alligevel blev bolden også spillet bagud for mange gange. Derfra blev der sendt talrige lange bolde frem, men hverken den direkte duel eller andenboldene vandt RIF nok af. Derfor kom der kun en enkelt chance for udligning, da RIF kombinerede fint i venstre side. Casper K. Petersen fandt Kasper Thomsen, der sendte bolden fladt forbi fjerneste stolpe. Senere var Jacob 'Jay' Andersen igen offside, da han sendte bolden i nettet. Det var alt, hvad den offensive satsning bragte.

Var VSK så gode? Næh ikke specielt. Men de spillede solidt, og de dummede sig ikke. Og når man ser bort fra den friløber, de brændte på Mads Petersen kort før tid, så var de ganske effektive. Alt sammen noget RIF godt kunne tage ved lære af.

Ragnar Leósson bagest scorede et flot mål for RIF, inden han måtte udgå med rygproblemer i andeen halvleg. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

KD’s vælgererklæringer er i hus: - En milepæl på vejen mod Folketinget

Annonce