Annonce
Sport

Ringkøbing IF lever i 2. division - vandt nøglekamp med 2-1 ude over Slagelse

Sådan fejrer man sin første scoring i 16 måneder. Dennis Juelsgård slår en salto, mens holdkammerater er på vej hen for at juble sammen med målscoreren til 1-0. En stor opmuntring for Dennis Juelsgaard efter en skadesperiode på 16 måneder. Foto: Ole Nielsen.
Med kniven for struben sikrede Ringkøbing IF sig en livline i 2. division, da de lørdag kæmpede vildt for en sejr på 2-1 ude mod Slagelse B&I.
Annonce

Slagelse: Tre point - tre point - tre point - tre point - tre point - tre point.

Råbene gjaldede i RIFs omklædningsrum, hvor det tog lang tid efter kampen mod Slagelse, inden de sidste dødtrætte spillere havde kræfter til at forlade Harboe Arena i Slagelse.

Det var kun tredje gang i denne sæson, RIF kunne synge sejrssang. Men sejren betyder, RIF nu har en lille chance for at redde sig i 2. division. Vejgaard tabte, og Skovshoved tabte. Det betyder, RIF nu kun er to point efter Slagelse og fire efter Skovshoved med to kampe igen.


Jeg fik plads midt for mål lidt uden for feltet. Så fyrede jeg af med venstrebenet.

Dennis Juelsgaard, målscorer for Ringkøbing IF


RIF havde måttet ændre på fem pladser, men det blev en succes. Især for Dennis Juelsgaard, der fik en rolle helt i front, hvor han skulle forsøge at holde mere fast i bolden, end RIF har kunnet i de foregående kampe.

Den opgave løste Dennis Juelsgaard fint, og han krydrede det med en fantastisk scoring lige før pausen. En Juelsgaard special.

Annonce

Første scoring i 16 måneder

- Jeg fik plads midt for mål lidt uden for feltet. Så fyrede jeg af med venstrebenet. Det var så fedt at se den bold gå i mål, sagde en helt smadret Dennis Juelsgaard efter 75 minutter på banen.

Det var hans første scoring i 16 måneder.

- Stort set siden har jeg været skadet. Jeg har trænet tre gange for fuld kraft og spillet ti minutter inden i dag. Så er det altså skønt at levere en træffer og været med til at sikre tre vigtige point, sagde Dennis Juelsgaard.

RIF kom også på 2-0 ved Jacob 'Jay' Andersen i starten af anden halvleg. På straffespark han selv blev tilkendt, da han blev kantet i feltet.

- Pis at Slagelse så scorede to minutter senere. Det måtte ikke ske. Derfra kørte vi den hjem på adrenalin og energi. Vi havde de marginaler, der skulle til. Nu tror jeg for alvor på, at vi redder os, sagde Dennis Juelsgaard.

Annonce

Jublende lykkelig træner

Træner Claus Christiansen var selvfølgelig jublende lykkelig.

- En arbejdssejr. Vi stod godt på banen, og vi hang sammen i kæderne, sagde Claus Christiansen.

Han bragte en række reserver i spil.

- Men det var jeg ikke urolig ved. Og den her sejr er et godt signal at sende til dem, der ikke var med. Der skal ydes for at at være med på det her hold, fortsatte Claus Christiansen.

Han havde set Mikkel Kjeldstrup være stærk i forsvaret, og på midtbanen vandt Gloire Rutikanga og Jesper Dalsgaard i de første 75 minutter rigtig mange løse bolde. Det kneb mere i slutfasen, hvor RIF var under pres.

- Omvendt skulle vi have lukket kampen på den kontrachance, jeg var sikker på, vi nok skulle få. Mark Asp slap helt alene af sted fra midten, men desværre brændte han. Det gav nogle nervøse minutter. Vi må indrømme, vi havde marginalerne på vores side i flere situationer, og det var dejligt, sagde Claus Christiansen.

Han blev ved med at understrege, at det var en holdindsats, der gav tre point og nyt mod. Og der blev da også arbejdet utroligt hårdt af alle mand kampen igennem. Slagelse havde flest chancer, men Mads Petersen havde gode indgreb og et par store redninger, og det gjorde, at RIF holdt fast.

Nu venter endnu en vigtig kamp ude på fredag mod FA2000 på Frederiksberg i København, inden sæsonen sluttes af med en hjemmekamp mod Holbæk på lørdag.

Nedrykningsspil 2. division

Slagelse B&I-Ringkøbing IF 1–2 (0-1)

Mål: 44. minut: 0-1 ved Dennis Juelsgaard. 57. minut: 0-2 ved Jacob ’Jay’ Andersen på straffespark. 59. minut: 1-2 ved Mikkel Pedersen. Advarsel til RIFs Jules Youmeni efter 21 minutter, til Claus Christiansen efter 63 minutter, til Nikolaj Pape efter 90 minutter og til Jesper Dalsgaard efter 92 minutter.

RIFs holdopstilling: Mads Petersen, Jules Youmeni, Jesper Dalsgaard, Nikolaj Pape, Klaus Moesgaard, Dennis Juelsgaard (75. minut: Elliot Baliti), Mikkel Kjeldstrup, Ragnar Leósson (52. minut: Johan Søndergaard Larsen), Gloire Rutikanga, Martin Egelund 84. minut: Johannes Paustian) og Jacob ’Jay’ Andersen (84. minut: Mark Asp).

Tilskuere: Omkring 400 på Harboe Arena i Slagelse

Annonce
Annonce
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce