Annonce
Ringkøbing IF

Ringkøbing IF har fået nok - opfordrer til at lukke 2. division ned nu og her

Målmand Mads Petersen og resten af Ringkøbing IFs bedste mandskab skal nok ikke regne med at komme i aktion mere i 2. division i denne sæson. Et møde mandag vil måske komme nærmere en løsning på, hvordan sæsonen bliver lukket ned. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Divisionsforeningen i fodbold har meddelt, at de forventer en plan for 2. division klar i denne uge. Det undrer Ringkøbing IF og en lang række andre klubber, for de er opfordret til at komme med ønsker og idéer til, hvordan de forestiller sig sæsonen bliver afgjort, og de ting skal først drøftes på et videomøde mandag.
Annonce

Ringkøbing: Hvad sker der med 2. division i fodbold?

Ja det har i lang tid været uklart. Forskellige møder har ikke fundet frem til den endelige model, for ingen har vidst, hvordan corona udviklede sig, og hvordan det ville påvirke en eventuel genåbning af fodbolden i 2. division.

Derfor undrede det Andreas Leidesdorff en del, at Divisionsforeningen i en pressemeddelelse kunne berette, at der forventes en plan klar for 2. division i den kommende uge.

- Forundringen skyldes, at der på sidste møde var stor uenighed om, hvorvidt den af turneringsadministrationen fremlagte plan var realistisk, og mange klubber udtrykte sin bekymring til planen med forskellige begrundelser. Divisionsforeningen har lagt et forslag frem, hvor så mange kampe som muligt spilles. Der er fundet plads til yderligere 11 i nærværende sæson. Det er dog vores og en lang stribe andre klubbers overbevisning, at en indgriben som den foreslåede på nuværende tidspunkt i sæsonen vil skabe en yderst uheldig afgørelse af 2. division, siger Andreas Leidesdorff, der repræsenterer Ringkøbing IF i forhandlingerne.

Det er Divisionsforeningens bestyrelse, der har giver turneringsadministrationen mandat til at træffe en afgørelse. Den situation minder lidt om håndboldens, hvor den første beslutning blev kendt ugyldig. Det samme forudser Andreas Leidesdorff, kan blive tilfældet for fodbolden, da man ikke mener, turneringsadministrationen har mandat til at træffe en afgørelse.

- Vi er slet ikke orienterede om den nye plan, man forventer at have klar i løbet af ugen. Og det undrer. I forlængelse af vort seneste møde bad Divisionsforeningen om, at klubberne skulle fremsende sine bemærkninger og forslag til rækkens resterende afvikling. Vi forventer da at blive hørt. Derfor er vi otte klubber, der har sendt et brev til turneringsadministrationen, hvor vi kommer med vore ønsker og idéer til, hvordan det hele skal afsluttes, forklarer Andreas Leidesdorff.

Han fortæller, at de fleste klubber i 2. division ønsker at afslutte sæsonen nu. Det vil have alt for store konsekvenser at genoptage sæsonen, og man risikerer, det hele vil afgjort af faktorer, der ligger udenfor banen.

Det er i denne sammenhæng relevant at bemærke, at der er cirka 600 spillere i 2. division, hvoraf alene cirka 30 procent er deltidsbeskæftiget. Med enkelte undtagelser er de resterende 70 procent amatørspillere. Det kan betyder, at den foreslåede løsning vil skabe en yderst uheldig afvikling af sæsonens resterende kampe, da det i høj grad vil afhænge af hvilke klubber, der kan forlænge sine kontrakter efter 30. juni 2020, hvilke amatørspillere fortsætter, hvem er på ferie og så videre.

- Vi peger på, at den nuværende stilling fastfryses således, at ingen klubbers skæbner vil blive negativt påvirket af covid-19. Det er det vigtigste for os. Dette er ud fra overvejende sportslige synspunkter. Sportens integritet kommer i første række. Såfremt en kamp afbrydes af uvejr, er det normen, at kampes genstartes en anden dag. Ikke at det hold, som måtte føre på tidspunktet for afbrydelsen, kåres som vinder. På samme måde bør man ved en afbrudt sæson forholde sig til, om det virkelige er det mest sportslige, at nuværende stilling nu også bør fastholdes, fortæller Andreas Leidesdorff.

De otte klubber ridser et løsningsforslag op, lige som de peger på, hvordan problemet er løst i en lang række andre lande, hvor man ikke sender klubber ud i nedrykning i afbrudte turneringer.

- Vi ser frem til en drøftelse af ovenstående forslag på mødet på mandag den 18. maj 2020. Vi forventer, at Divisionsforeningens turneringsadministration kan give klare svar på en række af de uafklarede forhold og problemstillinger, der er, lige som det forventes, at Divisionsforeningens turneringsadministration kan præsentere en deadline for, hvornår en beslutning om sæsonen afvikling eller aflysning senest vil blive truffet. Uanset om vi når at spille flere kampe, har alle klubber i 2. division brug for snarest at få afklaret sin sportslige og økonomiske fremtid, siger Andreas Leidesdorff, der ikke venter en endelig beslutning i løbet af mandagens møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce