Fodbold

RIF har fået en forrygende start som oprykkere i jyllandsserien

Gloire Rutikanga scorede til 2-0 efter en fornem dribletur i feltet. Arkivfoto: Ole Nielsen
Bramming blev slået 2-0, og Gloire Rutikangas mål mindede lidt om Messi.

Ringkøbing: Ringkøbing IFs andethold har fået en kanonstart i jyllandsserien 2 med to sejre.

- Ja det er lidt vildt. Og som resultaterne har været i de to første runder, så har vi allerede et hul på fem-seks point ned til de fire nederste hold, sagde RIFs træner Allan Mikkelsen efter 2-0 over Bramming.

En fortjent sejr. RIF var kampen igennem bedst på bolden, og Esbjerg fik kun få chancer, når RIF direkte fejlede, eller når dueller mand mod mand blev tabt i enkelte situationer.

Hjemmeholdet havde tre tidlige forsøg. Christian Pinholt headede over mål, efter hjørnespark fik Johannes Paustian hovedstød blokeret, og Mikkel Brogaard Petersen skød lige på målmanden fra spids vinkel.

Så kom der en fejl. Kasper Lauridsen kiksede totalt i midterforsvaret, og det gav Bramming en friløber, hvor målmand Simon Brogaard Petersen reddede meget flot. En god oprejsning for målmanden, der tidligere i kampen havde sparket to målspark direkte op på tribunen på Green Arena.

Kort efter så Brammings målmand ikke for god ud. Et frispark fra Gloire Rutikanga ramte overliggeren, og det gav en ripost til Simon Vesterbæk, der midt for mål let scorede til 1-0. Det frispark skulle målmanden have taget sig af.

I de næste minutter havde RIF flere pæne angreb, men der var ikke afslutninger inden for målrammen. Bramming kom ikke frem til noget som helst.

Kampen blev lukket i starten af anden halvleg.

Først var Martin Ebbensgaard tæt på med et glimrende skud fra kanten af feltet, men målmanden fik reddet til hjørnespark.

Lidt senere sendte Christian Pinholt en bold på tværs i feltet ud i venstre side til Gloire Rutikanga. Gloire Rutikanga vandt sin første tackling, og så begyndte han at drible på tværs. Efter tre skudfinter var han totalt fri midt for mål, og der blev sikkert scoret til 2-0. Det må var der lidt Messi over.

Bramming havde ikke nok at komme med, til at de kunne skabe spænding. De satsede på kontraløb, men de kom aldrig for alvor. Det var tæt på en scoring en enkelt gang, men i klumpspil fik Simon Brogaard Petersen reddet.

RIF var mere direkte. Rasmus Rask kiksede en åben chance på hovedstød, Martin Ebbensgaard og Eduard Puga havde afslutninger, og så var der et par tværbolde, inden nåede frem til.

- Det gjorde ikke så meget, det var forholdsvis chancefattigt. Kan vi holde nullet, er jeg sikker på, vi nok skal få scoret i de fleste kampe. Sådan var det i dag, og det var det også i den første kamp. Nu har vi to fortjente sejre, og mere kan vi ikke ønske os, sagde Allan Mikkelsen.

Jyllandsserien 2

Ringkøbing IF 2-Bramming 2-0

Mål: 30. minut: 1-0 ved Simon Vesterbæk. 52. minut: 2-0 ved Gloire Rutikanga. Ingen udvisninger eller advarsler. RIF skiftede en skadet Kasper Lauridsen ud efter 28 minutter for Rasmus Rask, efter 65 minutter kom Mads Dahl på banen for Christian Pinholt, der senere kom på banen igen for Gloire Rutikanga.

Simon Vesterbæk satte indersiden på en ripost, og det gav RIF 2 føring på 1-0 mod Bramming. Arkivfoto: Mads Dalegaard
0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce