Fodbold

RIF har fået en forrygende start som oprykkere i jyllandsserien

Gloire Rutikanga scorede til 2-0 efter en fornem dribletur i feltet. Arkivfoto: Ole Nielsen
Bramming blev slået 2-0, og Gloire Rutikangas mål mindede lidt om Messi.

Ringkøbing: Ringkøbing IFs andethold har fået en kanonstart i jyllandsserien 2 med to sejre.

- Ja det er lidt vildt. Og som resultaterne har været i de to første runder, så har vi allerede et hul på fem-seks point ned til de fire nederste hold, sagde RIFs træner Allan Mikkelsen efter 2-0 over Bramming.

En fortjent sejr. RIF var kampen igennem bedst på bolden, og Esbjerg fik kun få chancer, når RIF direkte fejlede, eller når dueller mand mod mand blev tabt i enkelte situationer.

Hjemmeholdet havde tre tidlige forsøg. Christian Pinholt headede over mål, efter hjørnespark fik Johannes Paustian hovedstød blokeret, og Mikkel Brogaard Petersen skød lige på målmanden fra spids vinkel.

Så kom der en fejl. Kasper Lauridsen kiksede totalt i midterforsvaret, og det gav Bramming en friløber, hvor målmand Simon Brogaard Petersen reddede meget flot. En god oprejsning for målmanden, der tidligere i kampen havde sparket to målspark direkte op på tribunen på Green Arena.

Kort efter så Brammings målmand ikke for god ud. Et frispark fra Gloire Rutikanga ramte overliggeren, og det gav en ripost til Simon Vesterbæk, der midt for mål let scorede til 1-0. Det frispark skulle målmanden have taget sig af.

I de næste minutter havde RIF flere pæne angreb, men der var ikke afslutninger inden for målrammen. Bramming kom ikke frem til noget som helst.

Kampen blev lukket i starten af anden halvleg.

Først var Martin Ebbensgaard tæt på med et glimrende skud fra kanten af feltet, men målmanden fik reddet til hjørnespark.

Lidt senere sendte Christian Pinholt en bold på tværs i feltet ud i venstre side til Gloire Rutikanga. Gloire Rutikanga vandt sin første tackling, og så begyndte han at drible på tværs. Efter tre skudfinter var han totalt fri midt for mål, og der blev sikkert scoret til 2-0. Det må var der lidt Messi over.

Bramming havde ikke nok at komme med, til at de kunne skabe spænding. De satsede på kontraløb, men de kom aldrig for alvor. Det var tæt på en scoring en enkelt gang, men i klumpspil fik Simon Brogaard Petersen reddet.

RIF var mere direkte. Rasmus Rask kiksede en åben chance på hovedstød, Martin Ebbensgaard og Eduard Puga havde afslutninger, og så var der et par tværbolde, inden nåede frem til.

- Det gjorde ikke så meget, det var forholdsvis chancefattigt. Kan vi holde nullet, er jeg sikker på, vi nok skal få scoret i de fleste kampe. Sådan var det i dag, og det var det også i den første kamp. Nu har vi to fortjente sejre, og mere kan vi ikke ønske os, sagde Allan Mikkelsen.

Jyllandsserien 2

Ringkøbing IF 2-Bramming 2-0

Mål: 30. minut: 1-0 ved Simon Vesterbæk. 52. minut: 2-0 ved Gloire Rutikanga. Ingen udvisninger eller advarsler. RIF skiftede en skadet Kasper Lauridsen ud efter 28 minutter for Rasmus Rask, efter 65 minutter kom Mads Dahl på banen for Christian Pinholt, der senere kom på banen igen for Gloire Rutikanga.

Simon Vesterbæk satte indersiden på en ripost, og det gav RIF 2 føring på 1-0 mod Bramming. Arkivfoto: Mads Dalegaard
0/0
Fodbold

Spjald scorede fem mål men fik kun uafgjort

Ringkøbing IF

I oprykningsspillet bliver RIFs fejl straffet hårdt

Håndbold

Oprykningskamp ødelagt af to slemme skader

Skjern Håndbold

En meget lettet Thomas Mogensen

Fodbold

Faster/Hanning udlignede kort før tid mod Lem

Fodbold

Ølstrup holdt målet rent for tredje gang

Fodbold

Tre mål af Dennis Rabjerg var for lidt for Videbæk IF

Fodbold

Kasper Chopart scorede hattrick for Skjern GF