Annonce
Sport

Ringkøbing IF håber på en stor fodboldfest

Arkivfoto fra lokalopgør i serie 1 mellem Ringkøbing IF og Videbæk IF.

Fodbold, serie 1 pulje 7. Ringkøbing IF-Brande IF

Kampen mod Brande bliver en slags finale, og det vil RIF gøre alt for at markere.

Annonce

»Klubben vil gerne sende et signal til alle på og omkring andetholdet, at de altså også er meget vigtige for os. Derfor vil vi gerne give dem en oplevelse ved at lave det helt store set up,« siger Lars Bræmer fra RIF.

Så der reklameres ekstra forud for kampen med 30 plakater, der skrives om det på klubbens hjemmeside og deres side på Facebook, der laves radiospots og meget mere.

»Ud over det bliver alt omkring kampen som til en divisionskamp. Sponsorer er inviteret, der laves kampprogram, der vil være speaker og bolddrenge. Ringkjøbing Landbobank vil være vært for gratis kanelkage og cacao. Vi vil gøre alt for at skaffe holdet opbakning til kampen. Og det kan blive nødvendigt. Brandes træner har sagt, at de tager 200 tilskuere med til Ringkøbing. Vi håber, at det hele bliver en stor fodboldfest, der gerne må slutte med, vi kan fejre oprykning,« fortæller Lars Bræmer.

Planen er, at kampen skal spilles på Green Arena. Men sidste weekend stod den under vand efter en enkelt nats kraftig regn. Siden har det regnet jævnligt, og torsdag middag lød vejrudsigten for søndag på 15 millimeter regn og hård blæst.

»Hvis kampen ikke kan spilles på Green Arena, arbejder vi meget på, at kampen i stedet kan blive den officielle indvielse af kunstgræsbanen. Nu får vi se,« siger Lars Bræmer.

RIF kunne måske godt finde en anden græsbane. Men i så fald vil den være knoldet og meget tung.

»En tung bane vil være til Brandes fordel. Brande er fysisk stærke, de er meget godt organiseret på banen, og de har deres styrke på dødboldene. Det beviste de så sent som i weekenden med tre mål mod Ikast efter dødbolde. Vi skal have så hurtig og så jævn en bane som muligt at spille på, så derfor er kunstgræsbanen et fint alternativ,« siger RIFs træner Martin Jensen.

Han er overbevist om, at RIF nok skal skabe målchancer nok.

»Vi kan stille med rigtigt mange gode spillere. Så drejer det sig bare om at få den flok til at spille som et hold. Kan vi det, så tror jeg på, vi kan tromle hen over Brande i en kamp, alle glæder sig helt vildt til. Vi skal huske, at vi med uafgjort stadig selv kan afgøre det hele i sidste runde. Men vi håber godt nok på, vi kan gøre det færdigt i den finale, det et eller andet sted er mod Brande,« siger Martin Jensen.

Videbæk IF-Ikast FS

Da Videbæk IFs træner Ruben Nielsen havde været hjemme og regne lidt på sidste weekends resultater, måtte han kapitulere.

»Vi er rykket ned. Det vil ikke engang være nok at slå Ikast FS på lørdag. De andre bundhold skal mødes indbyrdes i sidste runde, så vi slutter i bunden uanset hvad,« siger Ruben Nielsen.

Nedrykning til serie 2 slår ham dog ikke helt ud.

»Nej det er fint nok. Vi har ikke niveau til serie 1 med det hold, vi stiller med lige nu. Der har været for mange skader i en smal trup, så vi har måttet bruge spillere, der slet ikke har den fornødne kvalitet. Jeg er glad for, de har trådt til, og de har gjort, hvad de kunne, men det har ikke været nok,« forklarer Ruben Nielsen.

Nu håber han, holdet kan slutte af i serie 1 på værdig vis.

»Men det kan blive svært nok endda. Andetholdet kan jo rykke op, og da de i forvejen selv har skader, vil vi ikke svække dem mere end højest nødvendigt. Jeg har nok 11 mand, og så må vi se, hvor jeg henter reserverne henne,« siger Ruben Nielsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

KA er en del af den danske model

Læserbrev: Det siges tit, at angreb er det bedste forsvar. Det er tydeligt, at næstformand Palle Bisgaard fra 3F følger den taktik i Lauge Bonde-sagen, hvor 3F har tvunget en virksomhed, der i mange år har haft en anerkendt overenskomst, til at tegne overenskomst. Selv om virksomhedens medarbejdere og ledelse er rasende over 3Fs tvang, tromler fagforbundet bare videre i sin magtarrogance. I stedet for at reflektere over 3Fs rolle i sagen bruger Palle Bisgaard spaltepladsen på at beskylde Arbejdsgiverforeningen KA for alverdens ting, og jeg vil gerne afmontere et par af hans myter. I KA er vi tilhængere af den danske model. Vi er selv en del af den danske model, fordi vi aftaler løn- og arbejdsvilkår gennem en landsdækkende overenskomst, der dækker bredt branchemæssigt. Overenskomst er kernen i den danske model, og vores har samme vægt som andre overenskomster. Arbejdsretten har for længst anerkendt vores overenskomst og understreget, at den har et niveau og indeholder alt, hvad der er sædvanligt for kollektive overenskomster på det danske arbejdsmarked. Vi mener – modsat 3F – at både lønmodtagere og arbejdsgivere skal have frihed til at vælge, hvilke fag- og arbejdsgiverforeninger, de ønsker at være medlem af. Vi ser konkurrencen og mangfoldigheden på arbejdsmarkedet som en klar fordel for begge parter. Den tvang, som 3F benytter, hører ikke hjemme i et moderne samfund som det danske. 3F har travlt med at tage patent på den danske model. Det holder ikke, når man husker, hvordan Østre Landsret allerede i 1984 fastslog, at KA opererer inden for den danske model. Det var dengang, at Arbejdsministeriet med socialdemokraten Svend Auken som minister i begyndelsen af 1980erne havde nægtet at godkende KAs ferieoverenskomst med den begrundelse, at KA ikke var en rigtig arbejdsgiverforening og vores overenskomst ikke var en rigtig overenskomst. Østre Landsret nåede frem til den modsatte konklusion: KA er en del af den danske model. Hvis den danske model skal overleve på sigt, er det nødvendigt at give plads til andre spillere og nye løsninger. Den danske model overlever ikke, hvis den udelukkende skal hvile på Fagbevægelsens Hovedorganisation, der mister medlemmer i stort tal og dermed taber legitimitet. Hvis modellen skal have et folkeligt mandat, nytter det ikke at pege fingre af de hundredtusindvis af danskere, der gerne vil modellen, men som ønsker at gøre tingene på en anden måde og derfor vælger alternative arbejdsmarkedsorganisationer.

Annonce