Annonce
Fodbold

Ringkøbing IF 2 bremset i toppen

Daniel Kristensen kom på banen for Ringkøbing IF i anden halvleg, men han kunne ikke forhindre et fortjent nederlag. Arkivfoto: Henrik Olesen
Ringkøbing IFs unge andethold var fysisk overmatchet af Sædding/Guldager, der fortjent vandt 2-0 i serie 1.

Ringkøbing: Det var Ringkøbing IFs mange unge spillere, der tabte til Sædding/Guldagers rutinerede og fysisk stærke tropper.

Sådan konkluderede RIFs andetholdstræner Allan Mikkelsen, efter RIF 2 søndag mistede terræn i toppen af serie 1 med nederlag på 2-0 hjemme mod Sædding/Guldager.

- I stærk blæst på kunstgræsbanen fik vi aldrig rigtig flow i spillet. Det var først i de sidste 20 minutter, vi fik lidt gang i spillet, men det var slet ikke nok. Det blev aldrig kønt. Vi kunne ikke styre tingene. Sædding/Guldager satte os virkelig under tryk med deres gode fysisk, så det gik faktisk lidt, som jeg havde frygtet på en dag, hvor vi var ret svækkede, fortalte Allan Mikkelsen.

Sædding/Guldager var gode. Der var et par profiler, Allan Mikkelsen havde advaret sine spillere om. Den ene var den angriber, som scorede begge kampens mål. Ved den ene scoring var RIF lidt for passive, og ved det andet mål blev skuddet rettet af på en forsvarer, så bolden sejlede over en chanceløs målmand Simon Brogaard.

- Generelt var der meget få chancer. I første halvleg havde Elliott Baliti et hovedstød. Sædding/Guldager havde kun et langskud forbi mål ud over deres scoring. I anden halvleg fik vi bare ikke skabt nok. Og da det blev 2-0, så havde vi ikke muligheder for at vende kampen igen. Der var ikke meget positivt at melde om, sagde Allan Mikkelsen.

Serie 1 pulje 9

Ringkøbing IF 2-Sædding/Guldager 0-2

Mål: 29. minut: 0-1. 75. minut: 0-2. Ingen udvisninger eller advarsler. Ringkøbing skiftede Mads Jakobsen ind i pausen for Andreas Lauridsen, efter 55 minutter kom Daniel Kristensen på banen for Magnus Merrild, og efter 63 minutter kom Tobias Plauborg Jensen på banen for Christian Abildgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce