Annonce
Ringkøbing Håndbold

Ringkøbing Håndbolds formand Lars Buhl efter lukning af 1. division: Enten er corona farligt eller også er det ikke

Michelle Brandstrup fra Ringkøbing Håndbold forstår ikke det mindste af, hvorfor 1. division lukkes ned øjeblikkeligt, og hun glæder sig til at få en saglig begrundelse for beslutningen. Arkivfoto: Jan Hinnerfeldt
Ringkøbing Håndbolds formand Lars Buhl forstår intet af, at 1. division lukkes ned i fire uger med øjeblikkelig virkning, for enten er corona farligt, eller også er det ikke, og corona kan i hvert fald ikke indkomstreguleres.
Annonce

Ringkøbing: De næstbedste håndboldrækker lukker i minimum fire uger som følge af coronarestriktionerne i Danmark.

Den melding kom meget overraskende i løbet af torsdagen, og Divisionsforeningens direktør Thomas Christensen har over for TV 2 Sport og Skive Folkeblad bekræftet, at det bliver med øjeblikkelig virkning.

- Det er ikke en beslutning, vi har truffet. Den er truffet inde på borgen – i den bekendtgørelse, de præsenterede fredag aften, siger Thomas Christensen.

Det sker, fordi 1. division ikke er undtaget af forsamlingsforbuddet i Danmark. Derfor vil 1. division ligge stille i mindst fire uger, da maksimalt ti personer må samles til og med 23. november. Der var nogle undtagelser for forsamlingsforbuddet – blandt andet professionel idræt. Det betyder, at ligaerne må fortsætte. Det må 1. division ikke.

Thomas Christensen oplyser, at cirka 160 spillere er på kontrakt i 1. divisionsklubberne. Derudover har klubberne ansatte i andre funktioner.

Annonce

Lars Buhl forstår ikke beslutningen

- Vi havde selvfølgelig håbet på, at vi kunne fortsætte med at spille. Der er en del arbejdspladser, fordi mange af klubberne kører et professionelt setup. Det er rigtigt ærgerligt, at det får konsekvenser for alle klubberne.  Vi har fået lovning på kompensation, men det hjælper os jo ikke på den korte bane, slutter Thomas Christensen.

Ringkøbing Håndbolds formand Lars Buhl stiller sig meget uforstående over for beslutningen.

- Enten er corona farligt, eller også er det ikke farligt. Man kan da ikke indkomstregulere corona. Vi driver også en forretning med spillere på kontrakt, men alligevel hører vi ikke under professionel idræt. Jeg forstår det ikke, siger Lars Buhl.

Lige som alle andre har Ringkøbing Håndbold overholdt alle de krav, der har været omkring afvikling af kampe og træning.

- Vi har ikke set et generelt problem med corona i håndbold. På ingen måde. Der har ikke været meget smitte, der er kommet fra håndbolden og videre ud. Børn må da også gerne spille videre. Men igen - enten er det med hensyn til corona farligt at spille håndbold, eller også er det ikke. Vi har bevist, vi har kunnet styre det, og det kunne vi da sagtens blive ved med, fortæller Lars Buhl.

Annonce

Tre kampe er udsat

Rent konkret betyder det, at Ringkøbings hjemmekamp på søndag mod Roskilde er udsat. Det samme er udekampene mod Lyngby søndag den 15. november og mod EH Aalborg lørdag den 21. november.

- Vi har aflyst dagens træning. Så må vi se, hvordan vi kan strikke træningen sammen de næste uger, hvor der højest må være ti spillere samlet, så spillerne stadig kan passe deres arbejde i klubben, siger Lars Buhl.


Helt ærligt - det er latterligt. Jeg er sur, men vi kan ikke gøre en skid.

Michelle Brandstrup, Ringkøbing Håndbold


Holdets veteran Michelle Brandstrup har lige så svært ved at forstå beslutningen.

- Helt ærligt - det er latterligt. Jeg er sur, men vi kan ikke gøre en skid, siger Michelle Brandstrup.

Hun undrer sig over, at det hele tiden har heddet, at liga og 1. division har hængt sammen.

- Hvorfor gør de det så ikke længere? Jeg kunne forstå det, hvis der var et specifikt udbrud i 1. division, men det er der jo ikke. Intet har ændret sig, siden vi fik lov til at spille igen. Jeg savner virkelig at se en god grund til at træffe den her beslutning, siger Michelle Brandstrup.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Havde udset sig den perfekte søbred: Spjald-brudepar måtte i hast flytte vielse væk fra minkgravplads

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: En ny smittet i Ringkøbing-Skjern Kommune - smitten aftager yderligere

Annonce