Annonce
Ringkøbing Håndbold

Ringkøbing Håndbold var under stort pres: Det var reelt sidste chance for at rykke tilbage til ligaen

Alberte Simonsen har imponeret cheftræner Jesper Holmris i denne sæson. Selv om Alberte Simonsen deler spilletiden på stregen med Nanna Hinnerfeldt, har Alberte Simonsen scoret 87 mål. Arkivfoto: Søren Palmelund
Efter at oprykningsmulighederne blev fjernet for Ringkøbing Håndbold sidste sæson, var presset på klubben enormt i denne sæson, for træner Jesper Holmris havde svært ved at forestille sig, at man kunne holde energien og rykke op i år tre efter en nedrykning.

Ringkøbing: Spillernes interne fejring af oprykningen til ligaen fejlede bestemt ingenting. Høj musik og sang krydret med forskellige forfriskninger i bussen hjem fra Rødovre inden fælles spisning og hygge under private former markerede triumfen de næste timer.

Normalt ville oprykningen være fejret ved hjemkomst til Ringkøbing og igen næste gang, der var hjemmekamp på programmet, så spillerne kunne hyldes af sponsorer og tilhængere.

Men sådan er det bare ikke i denne sæson, der på grund af corona har været meget anderledes.

Annonce

- Overordnet set er det dejligt, at vi har fået lov at spille hele sæsonen. Det kan vi glæde os over. Sidste sæson blev ødelagt, mens vi stadig troede, vi havde mulighed for at rykke op, så den afslutning var hård at sluge. Derfor glæder det mig meget, at vi – trods alt – fik den spillemæssige sæson, som vi havde håbet på, fortæller Ringkøbing Håndbolds formand Lars Buhl.

Han har savnet sponsorer og tilskuere, som ikke har kunnet følge den fine sæson i Green Sports Arena på tætteste hold, ligesom de ikke har kunnet hylde spillerne og trænerne.

Måske kan spillerne hyldes til pokalkamp

Men måske bliver det muligt alligevel.

- Vi har trukket hjemmebane i pokalturneringen mod Aarhus United. Den kamp skal spilles inden den 30. juni, så det er altså i denne sæson. Vort håb er, at det bliver tilladt at lukke tilskuere ind, når den kamp skal spilles. Hvis det bliver sådan, vil vi bruge pokalkampen til at hylde truppen og samtidig nok lave et arrangement for sponsorerne, fortæller Lars Buhl.


Flot at holde fokus i en anderledes sæson. For det har været mærkeligt og anderledes at spille uden tilskuere.

Jesper Holmris, cheftræner i Ringkøbing Håndbold


Jesper Holmris blev hentet ind som cheftræner for et par år siden. Ambitionen var helt klar – han skulle med sin erfaring og håndboldfaglige kvaliteter sørge for oprykning hurtigst muligt.

- Vi havde sat næsen op efter det i den første sæson, og chancen var der. Altså lige til sæsonen blev lukket ned før tid. Det satte os faktisk under stort pres. For så skulle det være i den her sæson, vi skulle op. Jeg tror nemlig, det havde været svært at holde dampen oppe i en tredje sæson efter nedrykning. Det kunne blive svært at holde på de bedste spillere, og man ville miste noget af troen på, det kunne lykkes, fortæller Jesper Holmris.

Annonce

Træneren har stor ros til el presidente

I den forbindelse sender han stor ros i retning af Lars Buhl, som han i sjov ikke kalder formand men el presidente.

- Lars Buhl har hele tiden holdt en god energi efter nedrykningen. Han er virkelig gået forrest i kampen for at vende tilbage til ligaen. Som træner er det en fornøjelse at arbejde sammen med bestyrelsen og Lars Buhl. Han har sørget for ro på bagsmækken, ligesom bestyrelsen har ageret på mine ønsker om blandt andet at hente nye spillere ind, fortæller Jesper Holmris.

Træneren har også masser af roser til sine spillere.

Annonce

Ros til spillerne for at holde fokus

- Flot at holde fokus i en anderledes sæson. For det har været mærkeligt og anderledes at spille uden tilskuere. Det har betydet, at det har været en noget flad fornemmelse i flere af kampene. Især de kampe, hvor vi har vundet meget stort.

- Spillerne har tacklet presset godt. De har et eller andet sted også vidst, at det skulle være i år, vi skulle rykke op. De har hele tiden arbejdet hårdt for at nå det mål, fortæller Jesper Holmris.

Han er glad for, at der kun har været små ændringer i truppen til denne sæson.

- Det har betydet, vi har haft klart mere ro på. Spillerne ved, hvad de kan, og hvad de ikke kan. Derfor har vi holdt kursen, selv om der har været små udsving. De overvandt, at vi måtte undvære Jane Mejlvang i et stykke tid, de overvandt den uro, der naturligt spredte sig, da vi fik corona i truppen. De overvandt et nederlag ude mod DHG. Det nederlag ændrede meget rent mentalt, og fra da af var vi et endnu bedre hold. Vi har haft en sæson helt uden gnidninger, og det har været fantastisk, siger Jesper Holmris.

Annonce

Holmris meget imponeret af Alberte Simonsen

Han kan næsten ikke stoppe med at fremhæve forskellige spillere.

- Se Alberte Simonsen. 85 scoringer, selv om hun ikke spiller meget mere end halv tid, da hun suppleres så godt af Nanna Hinnerfeldt på stregen og i forsvaret. Det er imponerende. Camilla Faartoft og Rikke Jensen er bare suveræne i forsvaret. Louise Bak Jensen er meget talentfuld i målet. Rikke Jochumsen er vokset helt vildt med opgaven, efter hun fik konkurrence fra Sascha Juul. Marie-Louise Sundgaard er vel aldrig set bedre, og da hun fik et formdyk, trådte Mille Hundahl til. Michelle Brandstrup er et kapitel for sig. Det er godt, vi beholder langt de fleste, fortæller Jesper Holmris.

Det står fast, at Louise Bak Jensen skifter til Aarhus United, og Michelle Brandstrup stopper karrieren.

- Men vi har afløsere på vej. Bare rolig, siger Jesper Holmris.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce