Ringkøbing Håndbold

Ringkøbing Håndbold var rejsetrætte - det kostede i Naturens Rige Cup

Rikke Jensen og Camilla Faartoft var skarpe i Ringkøåbing Håndbolds bagkæde med 16 mål tilsammen. De bliver spændende at følge i den kommende sæson. Ringkøbing Håndbold tabte dog 23-21 mod Buxtehuder i Naturens Rige Cup, og det betyder kamp mod Nykøbing Falster i Skjern på lørdag. Foto: John Thomsen
Ringkøbing Håndbolds lange rejse til Busan i Sydkorea sad i kroppen på spillerne, da Ringkøbing tog hul på Naturens Rige Cup med nederlag på 23-21 mod tyske Buxtehuder SV. Træner Jesper Holmris mente ikke, Ringkøbing viste det normale niveau.

Ringkøbing: Rikke Jensen og Camilla Faartoft stjal i høj grad billedet, da Ringkøbing Håndbold onsdag aften spillede deres første træningskamp på hjemmebane i denne sæson - og eneste hjemmekamp.

For klubbens to nye bagspillere viste sig at være særdeles kompetente skytter i bagkæden, og i lang tid var de stort set ene om at holde Ringkøbing inde i den første kamp i Naturens Rige Cup, da Ringkøbing nærmest traditionen tro mødte tyske Buxtehuder SV.

Rikke Jensen og Camilla Faartoft scorede tilsammen 16 mål, men det kunne ikke forhindre et nederlag på 23-21. Og det var på en måde et hæderligt nederlag, for undervejs i anden halvleg var Ringkøbing bagud med 20-11.

Ringkøbing fik en skidt start. Buxtehuder førte hurtigt 5-1. Fire mål scoret på kontraløb efter afbrændere og fejl af hjemmeholdet.

Det fik træner Jesper Holmris til at tage en timeout, hvor der var skæld ud for elendige returløb. Det hjalp.

Resten af første halvleg haltede Ringkøbing lidt efter. Det kneb gevaldigt at skabe chancer, så det var skytterne, der måtte tage affære.

- Vi spillede for langsomt. Jeg savnede noget fart, og uden fart var det naturligt, at det var Rikke Jensen og Camilla Faartoft, der var i centrum. For mig at se, var spillerne trætte. Jeg tror, rejsen til Busan stadig sad i kroppen på dem, sagde Jesper Holmris efter kampen.

Efter pausen startede Ringkøbing med at lave for mange fejl i kontrafasen. Redninger var der ikke mange af i målet, så det var forholdsvis let for Buxtehuder at bringe sig foran 20-11 og 22-15.

Men tingene blev bedre. Pludselig fik Ryoko Amitani fat i målet. Hun reddede to-tre kontraløb og et par åbne chancer afsluttende med redning af straffekast. Ydermere kom der en scoring fra begge fløje, og Nanna Hinnerfeldt fik scoret fra stregen, som Alberte Simonsen havde gjort det tidligere.

Det nåede faktisk at blive spændende. Seks minutter før tid blev der reduceret til 22-20. Ved 23-21 smed Ringkøbing to bolde væk i angrebet med dårlige afleveringer, og der var skud over mål. Derfor kunne Buxtehuder holde fast.

Nederlaget betyder, Ringkøbing Håndbold skal spille mod Nykøbing Falster på lørdag klokken 14 i Ringkøbing Skjern Kulturcenter, hvor der spilles fire kampe både lørdag og søndag. Hvis Ringkøbing taber den kamp, skal de spille om at undgå sidstepladsen søndag klokken 11.30. Hvis de omvendt vinder, skal der spilles om femtepladsen søndag klokken 14.

Tidligere onsdag vandt Team Esbjerg 30-29 over Japan, mens CSKA Moskva vandt 28-26 over Randers HK. Det betyder, Team Esbjerg skal møde Moskva, mens Randers skal møde Japan.

Naturens Rige Cup

Ringkøbing Håndbold-Buxtehuder SV 21-23 (9-13)

Målscorere Ringkøbing Håndbold: Rikke Jensen 9, Camilla Faartoft 7 (2), Alberte Simonsen 2, Rikke Jochumsen 1, Nanna Hinnerfeldt 1 og Marie-Louise Sundgaard 1. Straffekast: Ringkøbing 2 (2 mål), Buxtehuder 2 (1 mål). Udvisninger: En til hvert hold. Tilskuere: Omkring 200 i Green Sports Arena.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce