Sport

Ringkøbing Håndbold skal finde tilbage til basis

Sille Thomsen har tidligere i karrieren i Randers HK og Viborg HK haft mentaltrænere tilknyttet, og det ser hun som en god ting, klubberne burde benytte sig endnu mere af. Arkivfoto: Ole Nielsen

Ringkøbing Håndbold og den nye træner Morten Secher har ikke en dårlig historik sammen. Det vil han udnytte i forsøget på at føre Ringkøbing Håndbold frelst gennem resten af sæsonen.

Ringkøbing: Det er Morten Secher, der skal føre Ringkøbing Håndbold frelst gennem resten af sæsonen. Morten Secher har ud over diverse træneruddannelser også en sport science uddannelse med fokus på motivation og forandringsledelse som redskab.

- Jeg ser egentlig ikke Ringkøbing Håndbold som et hold i krise. Der er ingen, der går og er sure. Jeg ser mere noget, der er uforløst, noget man skal have fundet frem. Spillerne virker, som om de har tro på projektet. Den tro skal vi have til at blive endnu større, siger Morten Secher.

For ham drejer det sig i høj grad om at finde tilbage til basis.

- Man bliver nødt til at se på den sæson, holdet har haft. En sæson præget uhyggeligt meget af sygdom og skader. Der har været stillet forventninger til hver enkelt spiller inden sæsonen. Når nogle af de spillere så har været væk i kortere eller længere tid, så har de selvfølgelig ikke kunnet leve op til de forventninger. De har ikke kunnet bidrage med det, man havde håbet på. Det har ligget lige som en dyne hen over det hele, siger Morten Secher.

Det har ført holdet ind i en ond cirkel.

- Så har man fået en ny skade, så har man fået en spiller tilbage, der stadig ikke har været i topform og så videre. Hele tiden har man skullet finde et nyt udgangspunkt for den næste kamp. Præmissen har hele tiden ændret sig. For mig drejer det sig om at finde tilbage til basis ud fra den situation, der er her og nu, forklarer Morten Secher.

Når man har tabt så vildt mange kampe, som Ringkøbing Håndbold har tabt, så kan han godt forstå, meget af stemningen vil være negativ.

- Havde man nu tabt til Team Esbjerg i runde et eller runde to, så havde man anskuet tingene på én måde, og man havde bedre kunnet acceptere nederlaget. Når man så taber til dem i runde 19, så går man fra kampen på en anden måde. Ud af de mange ting, man har i rygsækken, så vil man anskue dem på en negativ måde, fortæller Morten Secher.

For ham drejer det sig om at se objektivt på tingene.

- Heldigvis har holdet og jeg jo ikke en dårlig historik sammen. Jo, vi tabte i Odense, men for os vil det ikke være - åh nej nu tabte vi igen. Vi er på en eller anden måde startet forfra sammen. Min opgave er at bremse striben af dårlige resultater. Derfor vil jeg sammen med spillerne sætte nogle mål, som er klare set ud fra de parametre, vi selv kan styre. Der er jo ingen, der forventer, vi eksempelvis tager til København og vinder. Men hvis spillet så bare er godt, så vil der alligevel være gode ting, vi kan tage med videre. Så vil vi have bygget på, og det er det, sagen drejer sig om. Det drejer sig om at skille tingene ad, siger Morten Secher.

Han arbejder ud fra en model med fire elementer: Kamp, evaluering, træning og forberedelse.

- Når vi har spillet kamp, så evaluerer vi selvfølgelig på kampen. Fra det tidspunkt er den kamp væk. Så træner vi, og når vi begynder forberedelsen til næste kamp, så tager vi alene udgangspunkt i evalueringen. Jeg refererer kun til evalueringen og ikke til forrige kamp. Jeg synes, det er vigtigt at holde de punkter adskilt, forklarer Morten Secher.

Sille Thomsen er en af de mest rutinerede spillere på Ringkøbing Håndbolds hold, og hun er glad for, at klubben har reageret i den nuværende situation.

- Klubben tager tingene meget alvorligt, for der skal jo ske et eller andet. I denne omgang blev det altså en trænerfyring. Morten Secher ser ud til at have en plan for, hvordan vi skal komme videre. Han er motiveret, og han sætter gode tanker i gang. Ind til videre er processen jo helt ny for os, og det er svært at sige, om det hjælper. Men jeg synes allerede, at vi i kampen i Odense holdt vore aftaler. Det er vigtigt, og det er ikke altid, vi har gjort det tidligere, siger Sille Thomsen.

Både i hendes tid i Randers HK og Viborg HK har Sille Thomsen prøvet at have mentaltrænere tilknyttet.

- Det var ikke fordi, vi var i krise, som Ringkøbing er nu. Vi manglede ikke point. Det var noget med at se på tingene både som hold og individuelt. Fælles skulle vi finde ud af, hvordan vi ville gribe tingene an. Det var rent mentalt, og det var et fedt redskab at have. Jeg synes, man under alle omstændigheder burde prioritere den slags højere i det daglige arbejde i klubberne, siger Sille Thomsen.

0/0
Fodbold

Kasper Chopart scorede hattrick for Skjern GF

Skjern Håndbold

En meget lettet Thomas Mogensen

Fodbold

Ringkøbing fik et point i underholdende kamp

Skjern Håndbold

Perfekt start på slutspillet for Skjern Håndbold

Skjern Håndbold

Skjern kunne ikke ønske en bedre start

Sport

Tobias Rasmussen rykker tilbage til Nordsjælland fra Skjern Håndbold