Annonce
Ringkøbing Håndbold

Ramt af en form for Roskildesyge: Ringkøbing Håndbold tabte i hvert fald 26-23 til Roskilde

Ryoko Amitani stod en ganske fin kamp, og hun blev kåret som Ringkøbing Håndbolds bedste spiller. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Roskilde Håndbold har ingen ambitioner om at rykke op, men selv i svækket udgave uden deres topscorer vandt Roskilde alligevel ganske uventet med 26-23 over Ringkøbing Håndbold, der leverede på meget lavt niveau.

Ringkøbing: Var det Ringkøbing Håndbolds chance for direkte oprykning, der forsvandt søndag sidst på eftermiddagen?

Det spørgsmål var der mange, der svarede ja til, efter Ringkøbing Håndbold netop havde tabte 26-23 hjemme mod Roskilde Håndbold. For de havde set en kamp, hvor Ringkøbing på mange måder viste et meget lavt niveau mod et hold, der egentlig slet ikke vil toppen.

Roskildes træner Anders Knudsen meldte friskt og frejdigt ud før kampen:

- Vi prioriterer slet ikke oprykningskampe. Vi har allerede booket ferie, når de kampe skal spilles. Derfor har vi ladet vores bedste spiller og topscorer Louise Olesen og en stærk målvogter blive hjemme, så vi er kun 11 spillere af sted. De to har i stedet været med til at vinde på andetholdet i dag, for vi vil meget gerne redde andetholdet i 2. division. I 1. division skal vi bare redde røven og ikke mere, sagde Anders Knudsen.

Det står lidt i kontrast til den glæde, der var i Roskildes lejr efter kampen. For spillerne jublede meget, da de hårdt presset i anden halvleg holdt fast i to point.

Sejren blev grundlagt i første halvleg, som Roskilde vandt 17-8.

Og cifrene gav et meget godt billede af, hvad der var sket.

Ringkøbing startede forfærdeligt i angrebet. I de første mange angreb blev bolden smidt væk gang på gang. Hjemmeholdet kom stort set slet ikke frem til afslutninger, så efter ni minutter og stillingen 6-1 til Roskilde tog Jesper Holmris sin første timeout.

Det ændrede ikke rigtig på tingene. Ringkøbing fortsatte med at lave fejl. De begyndte dog at komme frem til flere afslutninger, men der manglede kvalitet. Der var blandt andet tre afbrændere af Rikke Jochumsen fra venstre fløj og to af Arlinda Hajdari helt fri ind over stregen, så der blev scoret alt for lidt.

I den anden ende var det næsten værre. Ringkøbing fik stor set ikke sat en ordentlig tackling ind. Roskilde scorede meget fra bagkæden, som havde forholdsvis let spil, men også afslutninger fra fløjene og indspil til stregen krydret med kontraløb gav mange scoringer til Roskilde.

Man sad alligevel med en fornemmelse af, at Ringkøbing kunne have vendt kampen. Og det kunne de.

For indskiftede Ryoko Amitani fik fint fat i målet, forsvaret fik flot gang i paraderne på afslutninger fra distancen, og det gav Ringkøbing en stribe kontrascoringer. Ringkøbing fik med scoringer i tomt mål også straffet, at Roskilde spillede en del syv mod seks i forsøg på at få bedre gang i angrebet efter pausen.

Selv om Ringkøbing stadig ikke spillede sprudlende, så kom de nærmere og nærmere. 21-19 blev der reduceret til med godt seks minutter igen. Der var tid nok.

Men så fulgte et par afbrændere krydret med et par fejl. Roskilde kom igen foran med fire mål. Det fik Ringkøbing til at gå meget offensivt til værks i forsvaret, og det lykkedes at skabe ny spænding. Men da Rikke Faartoft kiksede en god chance ved 25-23 med et halvt minut igen, var det slut for Ringkøbing.

Alt i alt en forfærdelig kamp af Ringkøbing Håndbold. Ikke mærkeligt formand Lars Buhl efter kampen snakkede om Roskildesyge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce