Annonce
Ringkøbing Håndbold

Ringkøbing opruster igen: Ung målvogter hentes fra Holland

Hollandske Marit Huiberts bliver ny målvogter i Ringkøbing Håndbold næste sæson, hvor hun bliver del af en trio på posten sammen med den islandske landsholdsmålvogter Elin Thorsteinsdóttir og danske Cecilie Kongstad. Pressefoto
En islænding, en hollænder og en dansker. Sådan bliver sammensætningen på pladsen som målvogter i Ringkøbing Håndbold, efter klubben netop har lavet en aftale med Marit Huiberts som supplement til Elin Thorsteinsdóttir og Cecilie Kongstad.

Ringkøbing: Ringkøbing Håndbold tager ingen chancer, nu hvor de skal spille i ligaen næste sæson.

Tidligere på foråret garderede klubben sig ved at lave aftale med en tredje stregspiller, og nu bliver der også tre spillere på pladsen som målvogter.

Ringkøbing Håndbold kan nemlig i dag afsløre, at de har lavet en toårig aftale med Marit Huiberts, der skifter til Vestjylland fra den hollandske klub MV Kras Volendam. Marit har været med på det hollandske U19 landshold, som fik sølv til EM i 2019 efter blandt andet en sejr over Danmark.

Annonce

Det betyder, Marit Huiberts skal passe målet sammen med den islandske landsholdsmålvogter Elin Thorsteinsdóttir og danske Cecilie Kongstad.

Skiftet har været længe undervejs.

- Vi begyndte allerede at snakke med Marit før jul, men på grund af Covid 19 har det hele været en langtrukket affære, fortæller Ringkøbing Håndbolds formand Lars Buhl.

Prøvetræning var en succes

Marit Huiberts, som bliver 20 år næste uge, har været på besøg i Ringkøbing til prøvetræning og for at se byen.

- Vi har set en del video på Marit, som, vi synes, er en spændende keepertype, der kan supplere Elin og Cecilie rigtig godt. Efter besøget af hende og familien følte vi straks, at der var et match. Det håndboldfaglige var lige så spændende som det, videomaterialet viste, og der er ingen tvivl om, at Marit hurtigt vil falde til i gruppen, fortæller Ringkøbing Håndbolds cheftræner Jesper Holmris.


Vi begyndte allerede at snakke med Marit før jul, men på grund af Covid 19 har det hele været en langtrukket affære.

Lars Buhl, Ringkøbing Håndbolds formand


Lars Buhl er overbevist om, at det er en god aftale, klubben har lavet.

- Marit vil det her. Hun vil gerne udvikle sit spil, og med sin store vilje passer hun perfekt ind på holdet. Hun glæder sig og er meget spændt på sit ophold i Ringkøbing. Hun har fulgt holdets kampe på livestreaming hjemme i Holland, og hun er begejstret for den hurtige spillestil, fortæller Lars Buhl.

Marit Huiberts er overbevist om, at skiftet er det rigtige for hende.

- Efter mit besøg i byen og træninger med holdet var jeg ikke i tvivl om, at jeg var velkommen. Byen minder meget om min egen hjemby tæt på vestkysten, og jeg glæder mig til at begynde at lære dansk og til at gro med dette spændende unge hold. Det bliver vildt spændende at skulle spille i en af de bedste ligaer i verden, og jeg ser virkelig frem til at møde til første træning den 19. juli , siger Marit Huiberts i en pressemeddelelse fra klubben.

Annonce

Flere store opgaver fra start

Hun kan se frem til store opgaver fra start.

- I weekenden den 28.-29. august starter sæsonen med en pokalkamp på hjemmebane, hvor vi i 1/8-finalen skal møde et hold fra top otte i ligaen. Ligastarten er fastsat til onsdag den 1. september, hvor vi skal spille hjemme mod Randers HK. Weekenden efter skal vi spille ude mod Nykøbing Falster, og så har vi allerede fået vores første tv-kamp onsdag den 8. september hjemme mod Viborg HK. Det er vi meget glade for, fortæller Lars Buhl.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce