Sport

Ringkøbing Håndbold løb ind i et nyt nederlag

Marigona Hajdari runder Skandeerborgs Sofia Deen til scoring for Ringkøbing Håndbold. Foto: Jørgen Kirk

Der var gode takter, men generelt var Ringkøbing Håndbold alt for svækkede af skader til at holde fast hele vejen. Derfor tabte Ringkøbing 29-23 hjemme mod Skanderborg.

Ringkøbing: Et godt første kvarter rent angrebsmæssigt og en kort opblussen de første fem minutter af anden halvleg var ikke nok for Ringkøbing Håndbold til at få point i fredagens hjemmekamp mod Skanderborg.

Men et eller andet sted kunne man ikke forvente ret meget mere af holdet, end det der blev leveret. Det svækkede hjemmehold arbejdede stenhårdt, og i perioder så det ganske fint ud. Men der var også udfald med for mange fejl og afbrændere, så det var helt passende, at Skanderborg endte med at vinde 29-23.

Ringkøbing fik en lidt skidt start ved at komme bagud 4-1, men det rystede ikke holdet, der kom stærkt tilbage. Efter et kvarter fik hjemmeholdet reduceret til 10-9. Helt usædvanligt med så mange mål af Ringkøbing på så kort tid. Men Ringkøbing spillede hurtigt og varieret i angrebet, og det gav fine chancer hele vejen rundt.

De mange mål kan dog også skyldes, at Skanderborgs målvogter kun stod med en redningsprocent på ti. På det område var Natasja Clausen en smule bedre men ikke meget på det tidspunkt.

Nå alt godt får en ende - det gjorde det i hvert fald med frekvensen af Ringkøbings scoringer resten af første halvleg, selv om Alberte Simonsen scorede et dejligt mål fra distancen. Ved pausen var Ringkøbing bagud 16-12.

På det tidspunkt havde Ringkøbing spillet med tre unge i bagkæden med en gennemsnitsalder på 18 år - Alberte Simonsen, Marigona Hajdari og Arlinda Hajdari. Det viste meget godt, hvor pressede Ringkøbing var af skader, da Ida Lagerbon og Michelle Brandstrup som frygtet ikke kunne være med.

Kort efter pausen strålede Natasja Clausen med flere fine redninger. På godt to minutter blev der reduceret til 16-15, og der var chancer for at få udlignet.

Det lykkedes ikke. Ringkøbing sled og slæbte, og de var med til 22-20. De næste minutter blev dyre, for Skanderborg rykkede til 26-20, og derfra var der ikke spænding tilbage i en kamp, hvor halspeakeren gang på gang forsøgte at få publikum til at bakke spillerne bedre op, end tilfældet var.

I mange kampe har Ringkøbing Håndbolds defensiv været en god base. Det var det ikke mod Skanderborg. Gæsterne strøg mange gange let igennem, deres fløje var skarpe, og der var gode indspil til stregen. Det var som om, Ringkøbing aldrig fik ordentligt fat på noget område.

- Ja defensiven fejlede i dag. Et hold som Skanderborg må ikke score 29 på os, når vi har holdt mange stærkere hold længere nede. Men i dag tabte vi alt for mange dueller i forsvaret, og det gjorde, at vi blev usikre på os selv, fortalte træner Mads Brandt.

Han er altid skuffet over at tabe en kamp som den mod Skanderborg.

- Men der er bare grænser for, hvor meget vi kan blive ved med at grave frem rent mentalt. Vi rykkede sammen i bussen i Aalborg, men i dag var der bare ikke nok at gøre godt med. Nu må vi se, om vi kan grave det sidste frem på onsdag mod Ajax København, sagde Mads Brandt.

Camilla Maibom var vigtig i Ringkøbing Håndbolds bagkæde med en stribe fine scoringer. Foto: Jørgen Kirk
0/0
Ringkøbing IF

Matchvinder med sin første scoring for Ringkøbing IF

Håndbold

Rækker Mølle Håndbold tættere på 1. division

Ringkøbing IF

Færdig som fodboldspiller men ikke færdig i Ringkøbing

Tophistorier

Håndbold

Skjern 2 tromlet ned - nedrykning truer

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Derfor rykkede Ringkøbing Håndbold ned

Ringkøbing IF

Jesper Dalsgaard var en forstærkning

Ringkøbing IF

Sen scoring vendte frustration til begejstring for Ringkøbing IF

Ringkøbing IF

Jesper Dalsgaard gør comeback for Ringkøbing IF

Fodbold

RIF byder på fodboldstævne i pinsen

Ringkøbing IF

Begge røde kort var helt i orden