Sport

Ringkøbing Håndbold i dyb krise - tabte med 13 mål

Lige meget hvor meget træner Mads Brandt dirigerede med sine tropper fra Ringkøbing Håndbold, så hjalp det ikke det mindste mod Aarhus United, der vandt med knusende 30-17. Foto: Ole Nielsen

Ringkøbing Håndbold havde igen udtrykt optimisme før en kamp. De troede på, de kunne hente point ude mod Aarhus United, men det stod hurtigt klart, at det ikke ville lykkes, og nederlaget blev på 30-17.

Aarhus: Der kommer ikke nogen kommentarer fra Ringkøbing Håndbolds lejr i det følgende.

For døren til Ringkøbings omklædningsrum var lukket et stykke tid efter, kampen mod Aarhus United var blæst af. Det gjorde dommerparret Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm Madsen ved cifrene 30-17 til Aarhus.

Og det er nok de cifre, der er en af årsagerne til, at Ringkøbing havde behov for en snak.

Ringkøbing havde nemlig sat næsen op efter et af de efterhånden meget sjældne point. Aarhus United havde ikke spillet godt i 2019, og Ringkøbing mente selv, de var i fremgang. En optimisme de blandt andet havde hentet i flotte 45 minutter mod Nykøbing Falster.

Den optimisme var blæst væk efter ni minutter og stillingen 6-0 til Aarhus, der også førte 10-2 og 13-6 ved pausen.

Igen haltede Ringkøbings spil i angrebet. Bagkæden skabte stort set intet. Der var enkelte fine indspil til stregen og tilkæmpede straffekast, men så var det også sagt.

Igen var der for mange halvhjertede afslutninger, der var for mange tekniske fejl, og i det hele taget var det nok det værste, der kunne ske. For Aarhus var skarpe i deres kontrafase før pausen med syv scoringer på den konto.

De syv scoringer var forskellen ved pausen. For når Ringkøbing stod på plads hjemme i forsvaret, havde de ganske godt fat i hjemmeholdet, der ikke spillede specielt godt eller var specielt farlige.

Ringkøbing havde igen deres største profil i målvogter Natasja Clausen, der stod med en flot redningsprocent på 44 i første halvleg.

Det hjalp bare ikke nok, for i den anden ende stod Ditte Vind med 62 procent. Det viser meget godt kvaliteten af Ringkøbings afslutninger.

Anden halvleg - ja den blev da bedre set med målbriller på. Ringkøbing scorede trods alt 11 gange.

Men det var lige så meget et udtryk for, at Aarhus vidste, sejren ikke ville komme i fare, hvis de bare selv fortsatte med at score. Og det gjorde de. Mange gange ganske let, og da de scorede hele 17 gange i anden halvleg, betød det jo intet, Ringkøbing scorede de 11 gange.

Hvor Ringkøbing skal få point fra i de kommende kampe, er lidt svært at se. Først en hjemmekamp mod Team Esbjerg og så København Håndbold og HC Odense begge ude blandt de næste kampe er et skrapt program for et bundhold, der bare ikke kan få tingene til at køre lige nu.

Konklusionen må være, at Ringkøbing er for dårlige angrebsmæssigt. Og i dag var det ikke for, at alt ikke blev prøvet. Der var godt nok mange forskellige opstillinger i bagkæden, men helt godt blev det aldrig. Og når så fløjene stort set ikke kom til chancer på gode opspil, så blev det hele alt for meget ind over midten - igen.

Forsvaret var egentlig godkendt, og Natasja Clausen var god. Men det hjælper bare ikke, når angrebsspillet halter så meget, at modstanderne kan score på 11 kontraløb.

Det er ikke sjovt at være Ringkøbing Håndbold lige nu.

HTH ligaenAarhus United-Ringkøbing Håndbold 30-17 (13-6)

Målscorere Aarhus United: Simone Petersen 8, Charlotte Lund Mikkelsen 5, Celine Lundbye Kristiansen 5 (1), Birna Berg Haraldsdottir 3, Majbritt Toft Hansen 3, Sofie Flader 2, Emma Mogensen 2, Helena Elver1 og Edita Nukovic 1.

Målscorere Ringkøbing Håndbold: Sille Thomsen 4, Simone Rasmussen 4 (4), Michelle Brandstrup 3, Jane Mejlvang 2, Ida Lagerbon 2. Nicoline Berthelsen 1 og Natasha Nolevska 1.

Straffekast: Aarhus 1 (1 mål), Ringkøbing 6 (4 mål).

Udvisninger: Aarhus en, Ringkøbing to .

Tilskuere: Omkring 600 i Ceres Park Hal 1 i Aarhus.

Michelle Brandstrup igennem til en af sine tre scoringer. Generelt kneb det gevaldigt for Ringkøbings bagkæde i kampen i Aarhus. Foto: Ole Nielsen
0/0
Skjern Håndbold

Tilbageslag for Skjern Håndbold i slutspillet

Fodbold

Spjald scorede fem mål men fik kun uafgjort

Håndbold

Oprykningskamp ødelagt af to slemme skader

Ringkøbing IF

I oprykningsspillet bliver RIFs fejl straffet hårdt

Fodbold

Faster/Hanning udlignede kort før tid mod Lem

Fodbold

Ølstrup holdt målet rent for tredje gang

Fodbold

Tre mål af Dennis Rabjerg var for lidt for Videbæk IF

Fodbold

Kasper Chopart scorede hattrick for Skjern GF