Sport

Ringkøbing Håndbold har kontrol over tingene

Både cheftræner Mads Brandt og målvogter Natasja Clausen har kontraktudløb i Ringkøbing Håndbold til sommer, så formand Lars Buhl har mange ting at spekulere på de næste måneder. Arkivfoto Jørgen Kirk

Cheftræner Mads Brandt og flere spillere har kontraktudløb til sommer, Ringkøbing Håndbold ligger faretruende nær nedrykning til 1. division, men formand Lars Buhl er ganske rolig, for der er kontrol over tingene.

Ringkøbing: Kontrakten med cheftræner Mads Brandt udløber til sommer. Det samme gør kontrakterne med Natasja Clausen, Simone Rasmussen og Stine Baun. Sille Thomsen og Ida Lagerbon har klausuler i deres kontrakter, hvor parterne kan forlænge eller lade være. Jane Mejlvang, Michelle Brandstrup, Henriette Hansen, Natasha Nolevska og Nanna Hinnerfeldt har kontrakt for næste sæson.

Der er mange ting, Lars Buhl fra Ringkøbing Håndbold skal forholde sig til i øjeblikket.

- Men sådan er det hvert år ved den her tid. Det er bare den tid på sæsonen, hvor folk snakker og snakker. Men jeg synes, vi har ganske god kontrol over tingene, siger Lars Buhl.

Gennem de seneste år har det stort set hver gang været sådan, at Ringkøbing Håndbold har skiftet så meget ud, at det er nærmest forfra hver eneste sæson.

- Men det føler vi ikke, det bliver denne gang. Vi har arbejdet på at få noget mere kontinuitet. Så der er ingen panik. Mange ting skal falde på plads, men det er ikke nær så mange ting, som det har været tidligere, fortæller Lars Buhl.

Tilbage i december havde klubben den første snak med Mads Brandt om en eventuel forlængelse.

- Vi snakker, vi vurderer, vi kigger. Vi er i en forhandlingsfase. Mads er stadig en mulighed som cheftræner, siger Lars Buhl.

Klubben er reelt nået til enighed med Ida Lagerbon og hendes agent om en forlængelse.

- Hvis det ikke er på plads, bliver jeg i hvert fald meget overrasket, siger Lars Buhl.

Den svenske playmaker Jenny Carlson er det straks mere usikkert omkring.

- Vi vil gerne forlænge med Jenny. Vi snakker jævnligt med hende, og hun er jo omkring truppen meget af tiden. Det hele afhænger af, om hun bliver rask, forklarer Lars Buhl.

Den samlede situation bliver ikke lettere af, at Ringkøbing stadig er i fare for at rykke ned. Som det ser ud lige nu, er Aalborg Håndbold og Ringkøbing Håndbold lidt isolerede i bunden, og et af de hold rykker formentlig direkte ud.

- Vi tror og håber på, at vi kan hente point ude mod Aarhus United lørdag. Bare det at Jane Mejlvang er tilbage, styrker holdet, siger Lars Buhl.

Ringkøbing Håndbold har forberedt sig til kampen ved at træne tirsdag sammen med Bjerringbro fra 1. division.

- Det gav et godt afbræk i den almindelige træning. Vi afsøger i det hele taget mulighederne for at træne sammen med andre, fortæller Mads Brandt, der tit har haft sine spillere til at træne sammen med Skjern Håndbolds U16 drenge.

Han er glad for, at Jane Mejlvang er tilbage. Det giver et godt våben fra distancen.

- Vi skal finde flere mål. Vi skal op for at score 24-25 mål, for at det er realistisk at hente point. Den solide defensiv skal vi holde fast i. Nu drejer det sig om, vi på alle måder bliver skarpere i angrebet. Vi skal holde det niveau, som vi viste mod Nykøbing. Denne gang skal det bare være 60 minutter og ikke 45 minutter. Kan vi det, så har vi gode chancer mod Aarhus United, som ikke er nær så gode her i 2019, som de var i 2018. De har lige tabt mod Skanderborg, så de er til at snakke med, siger Mads Brandt.

0/0
Skjern Håndbold

Tilbageslag for Skjern Håndbold i slutspillet

Fodbold

Spjald scorede fem mål men fik kun uafgjort

Håndbold

Oprykningskamp ødelagt af to slemme skader

Ringkøbing IF

I oprykningsspillet bliver RIFs fejl straffet hårdt

Fodbold

Faster/Hanning udlignede kort før tid mod Lem

Fodbold

Ølstrup holdt målet rent for tredje gang

Fodbold

Tre mål af Dennis Rabjerg var for lidt for Videbæk IF

Fodbold

Kasper Chopart scorede hattrick for Skjern GF