Annonce
Sport

Ringkøbing-gamer skal spille for verdens bedste hold: - Det ændrer hans verden

Jakob "JUGi" Hansen, der stammer fra Ringkøbing, er netop er blevet hentet af Astralis. Foto: Astralis Group/Scanpix 2020
Jakob Hansen, der stammer fra Ringkøbing, er blevet hentet af det legendariske Counter-Strike-hold Astralis. Ekspert kalder skiftet det største, der er sket i hans karriere - men også en overraskelse.
Annonce

RINGKØBING: Selv folk, der ikke kender meget til e-sportens forunderlige verden, kan sagtens risikere at have hørt om Astralis.

Holdet, der dyster i computerspillet Counter-Strike, er vidt og bredt kendt som verdens bedste computerspilshold. Og i mandags kunne holdet så præsentere et vestjysk islæt på spillerlisten, 23-årige Jakob Hansen fra Ringkøbing.

Jakob Hansen, der bruger spillernavnet ”JUGi” under kampene, spiller på skarpskyttepositionen, den såkaldte AWP’er i spillet Counter Strike: Global Offensive.

Counter-Strike-ekspert og e-sportkommentator på TV 2 og eOddset Andreas Hjort Thomsen, der faktisk også stammer fra Ringkøbing, er begejstret for Jakob Hansens skifte til Astralis - et hold uden sidestykke i e-sportkredse.

- I Counter-Strike i Danmark er der alle mulige hold… og så Astralis. Man kan ikke sammenligne North (hvor Jakob Hansen senest har været tilknyttet, red.) med Astralis. Han træder ind i en helt anden maskine med et helt andet fokus. Det er det største, der er sket i hans karriere, slår Andreas Hjort Thomsen fast.

- Astralis er det bedste hold i verden. Og for mange det bedste, der har været i Counter-Strike i hele spillets levetid. Det er dem, der har vundet fleste majors (de største turneringer, red).

Annonce

Hidtil uset taktik

For at illustrere Astralis’ størrelse og indflydelse kan det nævnes, at da holdet blev børsnoteret i december 2019, var det til en markedsværdi på 500 millioner kroner.

Selvom Jakob Hansen tidligere er blevet udråbt som et stortalent i Counter-Strike-kredse, kommer skiftet til Astralis alligevel som lidt af en overraskelse.

For det første har Jakob Hansen ikke spillet op til sit bedste i en længere periode og har faktisk været bænkevarmer for sin seneste arbejdsgiver North.

For det andet bliver han den syvende spiller på Astralis’ hold - og i Counter-Strike er der kun fem spillere på ”banen” ad gangen, og der har ikke været tradition for udskiftere på Astrali.

- Han kommer ind som den syvende mand på et hold med fem spillere. De har også for nyligt hentet Patrick ”es3tag” Hansen - vi ved ikke, hvad det betyder. Astralis holder kortene tæt ind til kroppen, især nu hvor de er børsnoteret. Vi ved ikke, hvad deres gameplan for de nye spillere er. Vil de have 10 spillere og lave to hold eller beholde et hold med fem spillere, men have stand-in-spillere til det hårde program, lyder det fra Andreas Hjort Thomsen.

Annonce

Kan ændre landskabet

En mulighed kan også være, at Astralis vil forsøge at få indført udskiftningsspillere under Counter-Strike-turneringer. Med et renommé som Astralis’ kan det ifølge Andreas Hjort Thomsen være en mulighed - så stor indflydelse har holdet nemlig.

- Det er superspændende, at de skubber til landskabet. Jeg er stensikker på, at hvis deres taktik - uanset hvad den er - har snert af succes, så kommer alle til at følge trop, for der er andre hold, der har penge som Astralis, siger e-sporteksperten.

Annonce

Skal kæmpe sig til tops

Jakob Hansens formkurve har som nævnt ikke været prangende, men her kan skiftet til Astralis også blive en ny chance for den unge spiller.

- Det store spørgsmål er, hvorfor Astralis har hentet ”JUGi” nu i hans karrieres lavpunkt. Men det kan være en frisk start for ham, og kan han tilpasse sig, kan han sagtens nå topniveauet igen, siger vurderer Andreas Hjort Thomsen.

Selv udtaler Jakob Hansen på Astralis’ hjemmeside:

- Jeg har ikke været så konsistent i min præstation, som jeg gerne vil være, men jeg ved, hvad jeg kan udrette under de rigtige betingelser, og det gør Kasper Hvidt og Danny også (henholdsvis Astralis’ sportsdirektør og træner, red.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce