Annonce
Ringkøbing IF

Ringkøbing Fodbold vil have flere fans på stadion

Eventchef Lars Bremer vil opbygge en ny fankultur med flere tilskuere til Ringkøbing Fodbolds hjemmekampe. Arkivfoto: Kresten Bergh
Sponsor- og eventchef tager på søndag første skridt mod en mere festlig fanzone på Green Arena. På premieredagen er der halv pris på øl og konkurrencer for store og små.

Ringkøbing: Det skal være endnu sjovere at gå til fodbold i Ringkøbing.

Det mener sponsor- og eventchef Lars Bræmer, som fra på søndag 13. oktober åbner en særlig fanzone på Green Arena. På premieresøndagen vil der være musik, konkurrencer med præmier og halv pris på de nye fadøl en halv time før kampstart.

- Det bliver vores første skridt mod at opbygge en ny fankultur på stadion. Hvor der i gennemsnit er en 300-400 tilskuere til en hjemmekamp, vil vi gerne have mindst 500 på lægterne i fremtiden. Det vil vi gøre ved at skabe en rigtig god stemning, som folk har lyst til at være en del af, fortæller Lars Bræmer.

Der er lavet lidt om på indretningen i fanområdet, så det bliver lettere for de stribede fans at købe pølser og øl, og ellers handler det om at dyrke fællesskabet - og bakke op om det bedste lokale fodboldhold, som godt kan bruge mere opbakning fra tilskuerpladserne.

Ifølge Lars Bræmer er der lagt op til et brag af en afslutning til sæsonens sidste hjemmekamp i november. Hvad der præcist kommer til at ske, vil han dog ikke løfte sløret for endnu.

På søndag skal Ringkøbing Fodbold møde topholdet Aarhus Fremad. Kampen fløjtes i gang klokken 14, men fanzonen er altså åben en halv time før kampstart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce