Ringkøbing

Ringkøbing Biograf skal trække iværksættere til

Ringkøbing Biograf kommer i fremtiden også til at indeholde et kontorlandskab på førstesalen. Den nordlige ende udstyres med egen indgang for de virksomheder, der ønsker at leje et kontor. Foto: Jonas Kollerup.

Der skal liv i førstesalen ovenpå Ringkøbing Biograf. Derfor har ejeren af bygningen valgt at istandsætte hele etagen med henblik på at udleje det som kontorfællesskab til mindre virksomheder.

Ringkøbing: Nu er det ikke længere kun på vejen foran biografen, der bliver arbejdet. Også i biografens nordlige ende står et højt stillads med et tømrersjak på.

De er godt i gang med at lave et hul i taget om til et nyt indgangsparti, så førstesalen kan komme i brug, uden det vil genere biografen.

- Vi har gang i totalrenovering af førstesal med nye gulve, lofter, vægge, lamper og det hele. Vi har en ide om noget kontorfællesskab deroppe, siger Helle Lunding Pedersen, medejer af firmaet MHKP Holding ApS, der ejer bygningen med Ringkøbing Biograf.

Formålet er først og fremmest at skabe liv i den førstesal, der har stået tom, siden Ringkøbing Biograf i 2008 flyttede ind lokalerne. Men det var svært for den frivillige forening bag biografen at finde et formål til lokalerne ovenpå, og derfor skulle der tænkes i andre baner.

Lokalerne ovenpå var i forvejen inddelt i rum på størrelser fra otte til 45 kvadratmeter, og så var det oplagt at etablere et kontorfælleskab, forklarer Helle Lunding Pedersen.

Derfor kommer den 420 kvadratmeter store førstesal til at indeholde syv kontorer i førnævnte størrelser, men der bliver også etableret store fælles mødelokaler, fælles køkken samt bad og toilet.

- Vi synes, det var oplagt med kontorfællesskab. Der er nogle miljøer ovenpå, hvor man kan lave storrums fællesskaber, som mange små selvstændige har behov for. De har behov for det sociale og at kunne mødes med andre, som kan give sparring på tværs af deres erhverv, siger hun og forklarer, at nystartede virksomheder har hovedprioriteten.

- Vi vil prøve, om vi kan hjælpe dem lidt i gang med lokaler på fornuftige vilkår. De bliver ikke ruineret på huslejen, siger hun uden dog at kunne uddybe nærmere.

Selvom prisen ikke er fastlagt endnu, så tyder det på, at lokalerne ikke kommer til at stå ledige ret lang tid, lyder det fra Helle Lund Pedersen.

Hun forklarer, at flere har henvendt sig med henblik på at leje et lokale, ligesom et par potentielle lejere har været forbi for at se på lokalerne. Det forventes, at renoveringen er færdig en gang i foråret.

- Det har stået tomt i en del år, så nu har vi valgt at sætte det i stand, siger Helle Lund Pedersen. Renoveringsarbejdet forventes at nå sin afslutning engang i foråret. Foto: Jonas Kollerup.
0/0
Erhverv

Nu er Michael Rømer autoriseret osteopat

Ringkøbing

Bjarke Hansen: Fjorden skal i spil!

Ringkøbing

Fjordløbet runder Ringkøbing K

Ringkøbing

Manden bag formodet million-underslæb er død

Ringkøbing For abonnenter

Det koster Ringkøbing K

112

Bil trillede om på hovedet

Ringkøbing

Radikale inviterer på lokale egnsretter og politisk debat

Ringkøbing

Oscar i atletikkens top 10