Ringkøbing

Ringkøbing Bio indtages af Aarhus Universitet

Ringkøbing Bio bliver her i efteråret forvandlet til en afdeling af Aarhus Universitet på udvalgte aftener. Arkivfoto.

Aarhus Universitet streamer tre forelæsninger op på det hvide lærred; lær om kvantefysik, dræbermolekyler og hvorfor vi ældes.

RINGKØBING: Vil du gerne vide noget om kvantefysik, stifte bekendtskab med dræbermolekyler eller lære noget om, hvorfor vi ældes?

Jamen, så skal du selvfølgelig gå i Ringkøbing Bio!

- For første gang nogensinde prøver vi nu at streame foredrag fra Aarhus Universitet direkte op på lærredet i den store sal, fortæller biografdirektør Bjarne From.

Universitetet har haft stor succes med de åbne og gratis forelæsninger, men vil gerne nå endnu længere ud; derfor samarbejde man med flere biografer rundt om i landet - og nu er Ringkøbing Bio også kommet med.

- Forelæsningerne er gratis på universitetet, og det er de også i biografen, fastslår Bjarne From.

Andre steder har forelæsningerne været en stor publikumssucces - derfor vises de i den store sal, der altså omdannes til et universitetsauditorium for en kort bemærkning.

Tirsdag den 9. oktober klokken 19.00 kan man høre og se forelæsningen "Kvantefysik", tirsdag den 30. oktober klokken 19.00 er emnet "Dræbermolekyler", og tirsdag den 6. november klokken 19.00 kan man få svar på spørgsmålet "Hvorfor ældes vi".

En god sommer

Sommeren 2018 har været overraskende god for Ringkøbing Bio, vejret taget i betragtning, siger Bjarne From.

- Maj var lidt sløj, men juni, juli og august er de bedste sommermåneder, vi har registreret, fastslår direktøren.

Det skyldtes dels et alsidigt program, der trak folk i biffen på trods af det forrygende vejr, dels at mange turister på besøg i området tog ind til Ringkøbing for at se en film, mener Bjarne From.

- Vi har haft nogle film hen over sommeren, der virkelig trak. Cirka 1000 var inde til "Mamma Mia", og indtil nu har 1400-1500 været inde at se "Lykke-Per", der går 14 dage endnu. Også "Mission Impossible" trak 500.

Han forventer et forrygende efterår.

- Sidste efterår manglede vi film der kunne trække folk i biografen; det gør vi ikke i år, fastslår han.

Den røde løber

- Den 1. oktober er der officiel premiere på "Journal 64", den nye film om afdeling Q. Men allerede den 26. september indbyder vi til forpremiere på film. Det gør vi lidt ekstra ud af med rød løber og det hele, sige Bjarne From.

Lige nu er der solgt 40-50 billetter, så der er en 70 stykker endnu, som man kan nå at bestille, hvis man vil se den nye danske krimi inden alle andre.

- Til børnene kommer der en ny Iqbal film, "Iqbal og den indiske juvel". Desuden viser vi "Smallfoot", "Vildheks" og "Jakob og Peter Plys" i efterårsferien.

- Senere på efteråret kommer "Bohemian Rhapsody", en film om rockgruppen Queen. Og så viser vi den nye danske film om første verdenskrig, "I krig og kærlighed".

- Op mod jul viser vi blandt andet "Julemandens Datter", "Fantastiske skabninger og hvor de findes: Grindewalds Forbrydelser" samt "Grinchen".

Og så er der selvfølgelig alle filmene i Biografklub Danmark: "Lykke-Per", "The Wife", "Den tid på året", "A Star is Born", "Før Frosten", "Green Book", "Dronningen", "Gøg og Gokke", "Kvinde på krigsstien" og "De Frivillige", siger Bjarne From.

0/0
Ringkøbing

The Rocking Ghosts på Fjordgården

Ringkøbing

Konfirmation i Torsted kirke søndag 28. april klokken 10:00

Ringkøbing

Konfirmation i Ringkøbing Kirke, den 28. april klokken 10.00

Ringkøbing

Masja udgiver dogme-plade