Annonce
Fodbold

Rindum SU og Ringkøbing IF i samarbejde omkring ungdomsfodbolden

Thomas Bjørnsgaard fra Ringkøbing IF til venstre og Mikkel Juulsgaard fra Rindum SU til højre giver hånd på samarbejdsaftalen mellem de to klubber. Pressefoto: Henrik Olesen
I foråret begyndte Rindum SU og Ringkøbing IF så småt at snakke om at arbejde mere sammen omkring ungdomsfodbolden. Nu er der lavet en formel aftale, som skal være rygsøjle og fundament i samarbejdet.

Ringkøbing: Vi vil sikre, at flest mulige spiller fodbold i Ringkøbing. Vi vil skabe en mulighed for at udvikle sig fodboldmæssigt på et meget højt niveau i Ringkøbing uden nødvendigvis at rejse mod øst. Vi vil hjælpe hinanden de steder, det giver mening. Vi vil dele gode idéer i en ånd om at skabe to gode fodboldklubber i Ringkøbing.

Sådan lyder begrundelsen for den samarbejdsaftale, Rindum SU og Ringkøbing IF har lavet på ungdomssiden.

- Samarbejdsaftalen er ikke udtømmende for det samarbejde, vi håber at kunne skabe. Men aftalen skal være en rygsøjle og et fundament i vort samarbejde omkring ting som fællestræning, holdfællesskab, klubdrift og vedligeholdelse af fodboldkompetencer gennem uddannelse, fortæller Thomas Bjørnsgaard fra RIFs fodboldudvalg.

De to klubber havde et møde sidst i maj, og midt i juni blev der fulgt op med endnu et møde, hvor det første udkast til aftalen blev lavet.

- Baggrunden for samarbejdet er lave fødselstal og øget konkurrence fra andre idrætsgrene og fritidsaktiviteter. Det gør det svært at skabe de ideelle rammer for fodbolden. Nogle årgange har så lille tilslutning, at der ikke kan trænes og stilles hold. Specielt ikke når banestørrelsen øges, og spillerne går fra børnefodbold til ungdomsfodbold. Både RSU og RIF ønsker at udvikle dygtige fodboldspillere, gode kammerater og hele mennesker, og som en del af løsningen ser vi et behov for et tæt og konkret samarbejde, fortæller formanden for fodboldafdelingen i RSU Mikkel Juulsgaard.

Begge klubber har ambitioner om at tilbyde fodbold for de aller mindste. For alt fodbold op til og med U7 skal der ikke være fællestræning.

- Men i U8 har vi aftalt fællestræning to gange både forår og efterår, U9 er det en enkelt gang mere, U10 er det en gang i måneden, og i U11 og U12 er det en gang hver 14. dag. I god tid inden der skal spilles 11-mands fodbold aftaler de to bestyrelser, hvorvidt der skal ske en sammenlægning, som vil ske meget naturligt, da både forældre, spillere, trænere og ledere har lært hinanden godt at kende til fællestræningerne, fortæller Mikkel Juulsgaard.

Trænerne planlægger selv hvor og hvordan fællestræningerne skal afvikles, der trænes på begge klubbers anlæg, de enkelte trænere afgør, om fællestræningerne er ekstra træning eller indgår som en del af den normale træningsmængde og så videre.

- Meget af det her er prøvet før. Nu intensiverer vi bare ved at være mere systematiske omkring rammerne. Det her handler om at skabe to stærke klubber i byen. Om at skabe de bedste rammer for fodbolden i Ringkøbing, fortæller Thomas Bjørnsgaard.

De to klubber er parate til at lave holdfællesskaber. Særligt på pigesiden kan der hurtigt blive behov for det, og så er det bedst, at der er ét tilbud i en af klubberne end slet ingen tilbud i byen. Det er ikke et mål at slå hold sammen. Det skal kun ske, hvis det er nødvendigt, og det skal afstemmes i bestyrelserne i god tid. Der tænkes også samarbejde omkring driften af klubberne. Begge klubber har ambitioner om at have dygtige trænere, og uddannelse af dem kunne passende ske samlet gennem målrettet uddannelse, og trænerne i de to klubber skal som udgangspunkt have de samme tilbud. For at samarbejdet kan fungere godt, er det aftalt, at de to bestyrelser mødes fast minimum to gange årligt.

Klubsamarbejdet glæder deres fælles hovedsponsor Ringkjøbing Landbobank.

- Det her er da en god historie for fodbolden i hele området. Vi bakker op om det frivillige arbejde og om gode og sunde aktiviteter, og det her passer perfekt. Samarbejdet giver garanteret nogle synergier i form af flere gode spillere og flere gode hold, og det er godt for hele Ringkøbing, siger markedschef Klaus Gamst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce