Annonce
Fodbold

Rindum SU og Ringkøbing IF i samarbejde omkring ungdomsfodbolden

Thomas Bjørnsgaard fra Ringkøbing IF til venstre og Mikkel Juulsgaard fra Rindum SU til højre giver hånd på samarbejdsaftalen mellem de to klubber. Pressefoto: Henrik Olesen
I foråret begyndte Rindum SU og Ringkøbing IF så småt at snakke om at arbejde mere sammen omkring ungdomsfodbolden. Nu er der lavet en formel aftale, som skal være rygsøjle og fundament i samarbejdet.

Ringkøbing: Vi vil sikre, at flest mulige spiller fodbold i Ringkøbing. Vi vil skabe en mulighed for at udvikle sig fodboldmæssigt på et meget højt niveau i Ringkøbing uden nødvendigvis at rejse mod øst. Vi vil hjælpe hinanden de steder, det giver mening. Vi vil dele gode idéer i en ånd om at skabe to gode fodboldklubber i Ringkøbing.

Sådan lyder begrundelsen for den samarbejdsaftale, Rindum SU og Ringkøbing IF har lavet på ungdomssiden.

- Samarbejdsaftalen er ikke udtømmende for det samarbejde, vi håber at kunne skabe. Men aftalen skal være en rygsøjle og et fundament i vort samarbejde omkring ting som fællestræning, holdfællesskab, klubdrift og vedligeholdelse af fodboldkompetencer gennem uddannelse, fortæller Thomas Bjørnsgaard fra RIFs fodboldudvalg.

De to klubber havde et møde sidst i maj, og midt i juni blev der fulgt op med endnu et møde, hvor det første udkast til aftalen blev lavet.

- Baggrunden for samarbejdet er lave fødselstal og øget konkurrence fra andre idrætsgrene og fritidsaktiviteter. Det gør det svært at skabe de ideelle rammer for fodbolden. Nogle årgange har så lille tilslutning, at der ikke kan trænes og stilles hold. Specielt ikke når banestørrelsen øges, og spillerne går fra børnefodbold til ungdomsfodbold. Både RSU og RIF ønsker at udvikle dygtige fodboldspillere, gode kammerater og hele mennesker, og som en del af løsningen ser vi et behov for et tæt og konkret samarbejde, fortæller formanden for fodboldafdelingen i RSU Mikkel Juulsgaard.

Begge klubber har ambitioner om at tilbyde fodbold for de aller mindste. For alt fodbold op til og med U7 skal der ikke være fællestræning.

- Men i U8 har vi aftalt fællestræning to gange både forår og efterår, U9 er det en enkelt gang mere, U10 er det en gang i måneden, og i U11 og U12 er det en gang hver 14. dag. I god tid inden der skal spilles 11-mands fodbold aftaler de to bestyrelser, hvorvidt der skal ske en sammenlægning, som vil ske meget naturligt, da både forældre, spillere, trænere og ledere har lært hinanden godt at kende til fællestræningerne, fortæller Mikkel Juulsgaard.

Trænerne planlægger selv hvor og hvordan fællestræningerne skal afvikles, der trænes på begge klubbers anlæg, de enkelte trænere afgør, om fællestræningerne er ekstra træning eller indgår som en del af den normale træningsmængde og så videre.

- Meget af det her er prøvet før. Nu intensiverer vi bare ved at være mere systematiske omkring rammerne. Det her handler om at skabe to stærke klubber i byen. Om at skabe de bedste rammer for fodbolden i Ringkøbing, fortæller Thomas Bjørnsgaard.

De to klubber er parate til at lave holdfællesskaber. Særligt på pigesiden kan der hurtigt blive behov for det, og så er det bedst, at der er ét tilbud i en af klubberne end slet ingen tilbud i byen. Det er ikke et mål at slå hold sammen. Det skal kun ske, hvis det er nødvendigt, og det skal afstemmes i bestyrelserne i god tid. Der tænkes også samarbejde omkring driften af klubberne. Begge klubber har ambitioner om at have dygtige trænere, og uddannelse af dem kunne passende ske samlet gennem målrettet uddannelse, og trænerne i de to klubber skal som udgangspunkt have de samme tilbud. For at samarbejdet kan fungere godt, er det aftalt, at de to bestyrelser mødes fast minimum to gange årligt.

Klubsamarbejdet glæder deres fælles hovedsponsor Ringkjøbing Landbobank.

- Det her er da en god historie for fodbolden i hele området. Vi bakker op om det frivillige arbejde og om gode og sunde aktiviteter, og det her passer perfekt. Samarbejdet giver garanteret nogle synergier i form af flere gode spillere og flere gode hold, og det er godt for hele Ringkøbing, siger markedschef Klaus Gamst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce