Annonce
Sport

Rindom sejler sig tilbage i guldkampen ved VM

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den danske europamester rykker op på femtepladsen før de sidste to dages sejladser ved VM i Japan.

Det begynder at dufte lidt af VM-metal for sejleren Anne-Marie Rindom.

Efter en uheldsramt start de første dage har europamesteren kæmpet sig tilbage og er nu for alvor med i guldkampen i Laser Radial-klassen ved VM i Japan.

Rindom blev noteret for placeringer som nummer 12 og 4 i mandagens to sejladser.

Dermed avancerede hun fra tiende- til femtepladsen i den samlede stilling, og hun er nu få point fra podiepladserne.

- Vi havde skiftende vind, 35 grader og høj solskin. Det gjorde dagen svær.

- Det var ulideligt at være på vandet, hvor vi startede med to timers ventetid og derefter fik to sejladser, fortæller Anne-Marie Rindom i en pressemeddelelse.

Hun fik en drømmestart på VM med sejr i første sejlads. Herefter ramte modgangen med tyvstart i anden sejlads og en knækket rorpindsforlænger i tredje, hvilket resulterede i lav fart og en beskeden 28.-plads.

Men siden da er hun noteret for placeringer som 1, 4, 12 og 4, hvilket er bedst blandt alle i feltet, oplyser Dansk Sejlunion.

Den 28-årige Horsens-sejler er dermed tilbage i topstriden inden VM's to sidste dage, tirsdag og onsdag, hvor der begge dage er planlagt to sejladser.

Den hidtil klart førende ved VM - Josefin Olsson fra Sverige - havde en katastrofal dag uden at blive noteret for gennemførte sejladser, hvilket er med til at åbne guldkampen.

Foruden Rindom deltager også Anna Munch, U21-verdensmesteren fra 2018, ved VM.

Munch havde mandag en blandet dag med placeringer som nummer 36 og 17. Samlet faldt hun et par pladser tilbage til en 25.-plads.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce