Annonce
Sport

Rindom sejler sig tilbage i guldkampen ved VM

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den danske europamester rykker op på femtepladsen før de sidste to dages sejladser ved VM i Japan.

Det begynder at dufte lidt af VM-metal for sejleren Anne-Marie Rindom.

Efter en uheldsramt start de første dage har europamesteren kæmpet sig tilbage og er nu for alvor med i guldkampen i Laser Radial-klassen ved VM i Japan.

Rindom blev noteret for placeringer som nummer 12 og 4 i mandagens to sejladser.

Dermed avancerede hun fra tiende- til femtepladsen i den samlede stilling, og hun er nu få point fra podiepladserne.

- Vi havde skiftende vind, 35 grader og høj solskin. Det gjorde dagen svær.

- Det var ulideligt at være på vandet, hvor vi startede med to timers ventetid og derefter fik to sejladser, fortæller Anne-Marie Rindom i en pressemeddelelse.

Hun fik en drømmestart på VM med sejr i første sejlads. Herefter ramte modgangen med tyvstart i anden sejlads og en knækket rorpindsforlænger i tredje, hvilket resulterede i lav fart og en beskeden 28.-plads.

Men siden da er hun noteret for placeringer som 1, 4, 12 og 4, hvilket er bedst blandt alle i feltet, oplyser Dansk Sejlunion.

Den 28-årige Horsens-sejler er dermed tilbage i topstriden inden VM's to sidste dage, tirsdag og onsdag, hvor der begge dage er planlagt to sejladser.

Den hidtil klart førende ved VM - Josefin Olsson fra Sverige - havde en katastrofal dag uden at blive noteret for gennemførte sejladser, hvilket er med til at åbne guldkampen.

Foruden Rindom deltager også Anna Munch, U21-verdensmesteren fra 2018, ved VM.

Munch havde mandag en blandet dag med placeringer som nummer 36 og 17. Samlet faldt hun et par pladser tilbage til en 25.-plads.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce