x
Annonce
Sport

Rindom får svært ved at genvinde VM efter skidt dag på vandet

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Anne-Marie Rindom sejlede længere væk fra VM-titlen, men hun bevarede tredjepladsen ved VM i Laser Radial.

Anne-Marie Rindom holder fast i den samlede tredjeplads trods en skidt dag på vandet torsdag i Melbourne, hvor verdens bedste kvinder inden for Laser Radial sejler om at kunne kalde sig verdensmester anno 2020.

Annonce

Rindom indledte finalesejladserne med sin hidtil dårligste placering ved stævnet i Australien, da det blev til en 21.-plads.

Anden sejlads gav en 15.-plads, mens hun i torsdagens sidste sejlads blev nummer fire og dermed sørgede for at forblive på podiets nederste trin.

Danskeren presses dog hårdt bagfra i tabellen af Magdalena Kwasna fra Polen, der blot har tre point mere end danskeren i konkurrencen, hvor det gælder om at have færrest point.

Selv om den danske sejler holder fast i toppen, så får hun yderst svært at forsvare det VM-guld, hun vandt sidste år.

Den førende hollandske sejler, OL-guldvinderen Marit Bouwmeester, indledte nemlig torsdagen med at vinde første sejlads, og selv om det blot blev til en 24.-plads og en 10.-plads i torsdagens to sidste sejladser, er hollænderen trukket fra i toppen.

Rindom har 34 point mere end Bouwmeester og ti point mere end nordmanden Line Flem Høst på andenpladsen.

Fredag skal sejlerne på vandet til de sidste tre finalesejladser.

Anne-Marie Rindom har vundet VM-guld i både 2015 og 2019, mens hun i 2016 og 2018 tog bronze.

Førende Marit Bouwmeester har vundet sølv ved de to seneste verdensmesterskaber.

Finalefeltets anden dansker, Anna Munch, havde også en svær dag på vandet torsdag, hvor hun ellers lagde fint fra land med en 13.-plads.

Men i den efterfølgende sejlads blev hun nummer 40, inden hun i torsdagens sidste sejlads blev diskvalificeret for tyvstart. I den samlede stilling falder Munch tilbage fra 22. til 30.-pladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce