Annonce
Debat

Rigsretssagen: Selv grundloven er skrevet af mennesker

Inger Støjberg (V) efter Venstres gruppemøde, torsdag den 14. januar 2021. Venstre stemte for, at stille partiets Inger Støjberg for en rigsret i sagen fra 2016 om ulovlig adskillelse af alle asylpar, hvor den ene var mindreårig..Efter et følelsesladet gruppemøde går ni af Venstres folketingsmedlemmer imod Ellemanns anbefaling om en rigsretssag. Støjberg overvejer farvel til Venstre. Det skriver Ritzau, torsdag den 14. januar 2021.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)
Annonce

Læserbrev: Så gjorde de det igen. Først var det Erik Ninn Hansen i Tamilsagen. Så nu Inger Støjberg, som forbød barnebrude.

Der har været andre sager, hvor ministre kom i fedtefadet, fordi de gjorde det, som flertallet af befolkningen synes var rigtigt. Der er ingen grænser for, hvor mange resurser politikere vil bruge, hvis grundloven ikke er blevet fulgt til punkt og prikke. Det giver politikerlede og manglende tillid til politikerne.


Selv grundloven er skrevet af mennesker. Derfor er den også derefter.


Selv grundloven er skrevet af mennesker. Derfor er den også derefter. Den er sidst revideret for ca. 70 år siden. Derfor er der nok også ting i den, som ikke er tidssvarende.

For mig er det ret tydeligt på den måde vores retsvæsen er sammensat. Når man bliver dømt i byretten, så kan dommen ankes til landsretten. Hvis det er rigtig slemt, kan det ende i højesteret. Dommere kan komme til vidt forskellige resultater. Det viser så kun, at de er kun mennesker – og deres domme bliver derefter. Det system lever jurister højt på. Så det vil næppe blive ændret. Da de nok skal gøre alt for at beholde det.

Nu vil man så igen bruge meget tid på en rigsretssag. Kunne den tid ikke bruges noget bedre, og tænk på hvad det koster af resurser og penge. Juristerne lever af det. De lever af, at vi er uenige om forskellige ting – og de tager sig godt betalt for det.

Når denne sag skal for retten, så vil mange nok mene, at minksagen er meget større og burde være meget vigtigere. Gad vide, om den virkelig kan undgå en retsag. Så vil der være mange som undrer sig. Mogens Jensen blev ofret. Skal det virkelig være nok til at resten af regeringen går fri for ansvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce