Annonce
Navne

Rigmor og Anders blev vækket af 100 mennesker i morges

Rigmor og Anders Søndergaard har diamantbryllup i dag, onsdag den 25. August 2021. Privatfoto
Der var over 100 mennesker, der havde meldt sig til morgensang i anledning af at Rigmor og Anders Søndergaard i dag kan fejre diamantbryllup.

Borris: Rigmor og Anders Søndergaard, Agervej 14, Borris, kan i dag, den 25. August 2021, fejre diamantbryllup.

I den anledning har Dagbladet modtaget disse ord fra sønnen Christian Søndergaard:

De er begge født og opvokset i landbofamilier på Vester Kjærgaard og Søndergaard i Borris. Deres livsopgave har været at drive Anders' fødehjem, Søndergaard, som i dag drives af deres datter og svigersøn.

Annonce

De er begge præget af at være vokset op i en landbrugssamfund, hvor nærheden men også udviklingen og udsynet er vigtigt. De har været på både efterskole og højskole og blev præget af markante forstandere som Mads Nielsen på Viborg og Johannes Stræde på Gerlev. De har begge været på udlandsophold i deres unge år, og kom hjem med bevidstheden om, at verden er spændende, men Danmark er bedst.

Altid tæt på Borris

En stor del af deres familie har altid boet i Borris eller tæt ved, hvilket betyder at de har tætte bånd til familien. Derudover har de en meget stor omgangskreds, som de gennem et langt liv har skabt ved at engagerer sig i lokalsamfundet. Et engagement som er drevet af lyst til at blande sig, men også af bevidstheden om, at man har en forpligtelse, som der er vigtigt at tage på sig.

De engagerede sig i at udvikle deres kvægbrug og var ikke bange for at bruge nye teknologier og var sammen med landboforeninger og konsulenter med til at udvikle nye metoder og tekniker. Derved skabte de et sikkert grundlag for at deres familie kunne vokse op under gode og trygge vilkår.

Sideløbende har Anders haft tillidsposter i en række bestyrelser i landbrugsselskaber indenfor mejeri og slagteri blandt andet Kløvermælk (som blev til Arla), Herning svineslagteri og Hudecentralen. Dette har givet livslange venskaber og spændende studieturer overalt i verden for dem begge to.

I sin fritid har Anders især beskæftiget sig med natur og jagt, hvor han også har haft tillidsposter i læplantningsselskaber og Borris Plantage. Dette har givet mange dejlige oplevelser med bukkejagt, støverjagt og hjejletræk lige før køerne skulle malkes. Det har også givet livslange relationer til mange mennesker med hygge og gode frokoster og kortspil.

Annonce

Dejbjerglund er hjertebarn

Rigmor engagerede sig i gymnastik både lokalt og regionalt. Hun har været instruktør i Borris 60 år og har i en årrække siddet i regionale gymnastikudvalg og arrangeret opvisninger, stævner og kurser i regionen. Det arbejde ledte til at en del af bestyrelsesmedlemmerne startede Dejbjerglund Efterskole i 1987, som har været et hjertebarn for dem begge i mange år. Til deres store glæde har flere af deres børnebørn gået på skolen.

Deres livstråde er tæt vævet ind i det lokalsamfund de lever i, med alle de forventninger og pligter som følger med. Det har de forvaltet med stor dygtighed, hvilket de 100 tilmeldte personer til morgensang er et vidnesbyrd om.

Christian Søndergaard

Alle disse mennesker er blevet deres livstråd eller livstæppe som er spundet af meget andet end hvad de selv lige havde lyst til. Der er mange ting, som har været givet for dem gennem forventninger og social arv, som de med stor succes har bygget videre på. Deres livstråde er tæt vævet ind i det lokalsamfund de lever i, med alle de forventninger og pligter som følger med. Det har de forvaltet med stor dygtighed, hvilket de 100 tilmeldte personer til morgensang er et vidnesbyrd om.

Det har været vigtigt for dem at engagerer sig i mennesker. De er bevidste om, at deres livstæppe er vævet sammen med mange mennesker, og at man ikke har en identitet i sig selv, men kun i relation til andre.

Dette nyder alle stadig godt af i dag, hvor de stadig elsker at samle familie og venner omkring sig på Agervej, hvor de har en dejlig tredive alder med mange gode naboer og Anders har haft glæden ved at gå fra at have arbejdspligt på Søndergaard til at have arbejdsret.

De har på det seneste især nydt at kunne samle deres ni børnebørn med kærester og nu to oldebørn til arbejdsdag på Agervej, hvor der bliver snakket, spist og hygget, og det at få mennesker til at mødes og hygge sig, er et af de vigtigste spor de har sat sig.

 
Annonce
Skjern For abonnenter

Økonomisk trængte står i kø for at få råd og vejledning: Marianne afviser flere på grund af mangel på frivillige rådgivere

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Klar besked til 800 festdeltagere efter to coronasmittede: Bliv testet så hurtigt som muligt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Rokader i Skjern Håndbold

Ringkøbing

Gør-det-selv-folket og hobby-bygge-manden får i dag en ny favorit-genbrugsbutik

Debat

Naturkraft: Det er en god idé at have viden, før man afviser noget

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Udsatte unge cyklede til Frankrig og fandt vejen til et bedre liv: - Hele mit liv har forandret sig

Navne

Mindeord: - Nu er det sjove forbi, lød de sidste ord, inden 92-årige Johannes Kirk fra Spjald sov ind

Ringkøbing

Mistanke om corona-varianten Omikron på Ringkjøbing Gymnasium – 1. g’erne er sendt hjem

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Ringkøbing-Skjern

Snart er der hjælp til vaccine-presset: Læger må vaccinere mod corona i egen praksis

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Boligforening indgår aftale om specialpris: 1700 beboere tilbydes at skifte el-selskab

Ringkøbing-Skjern

Vindernumre i Lions Julelotteri 2021

Annonce