Annonce
Ringkøbing IF

RIFs træner Claus Christiansen håber planen holder - træningsstart om et par uger og første kamp sidst i marts

Ringkøbing IFs Kasper Thomsen hjælpes her fra banen i sommer af holdlederne Poul Jensen og Ivan Thesbjerg og Anders Vestergaard Larsen. Nu skulle Kasper Thomsen være helt klar igen, og det glæder cheftræner Claus Christiansen sig over, for det styrker truppen til forårets og sommerens kampe. Arkivfoto: Henrik Olesen
Ingen ved, hvad der sker i disse tider. Men går alt efter planen, så begynder Ringkøbing IFs danmarksserietrup træningen mandag den 18. januar frem mod den første turneringskamp søndag den 28. marts hjemme mod Tarup/Paarup.
Annonce

Ringkøbing: Søndag den 28. marts klokken 14.

Det er den dato og det tidspunkt, Ringkøbing IF - lige nu i hvert fald - kigger frem mod.

For hvis alt går som planlagt, bliver det den dag, RIF starter forårssæsonen i danmarksserien med en kamp på Green Arena mod Tarup/Paarup IF.

Det er fem uger senere end det program, der blev lagt frem efter seneste nedlukning i efteråret. Dengang fik RIF at vide, at den første kamp skulle spilles allerede den 20. februar ude mod OKS.

- Så vi har rykket starten på træningen. Planen var, at vi ville have startet på lørdag, men nu er starten udskudt til mandag den 18. januar, fortæller cheftræner Claus Christiansen.

Han er lige som alle andre usikker på, hvordan det hele kommer til at gå i de næste uger.

- Men på en måde tager jeg afslappet på det. Tingene er uden for vores kontrol. Vi må bare afvente og se, hvad der sker. Når vi får lov at træne, så er vi klar. Klubben er lukket totalt ned lige nu. Lige nu er jeg ikke bekymret. Selv hvis vi skulle blive lukket ned et par uger mere. Med start 1. februar kan vi stadig nå at blive klar til kamp sidst i marts, fortæller Claus Christiansen.


På en måde tager jeg afslappet på det. Tingene er uden for vores kontrol. Vi må bare afvente og se, hvad der sker. Når vi får lov at træne, så er vi klar.

Claus Christiansen, cheftræner i RIF


Annonce

Spillerne har selvtrænet i pausen

Han er sikker på, at spillerne under alle omstændigheder vil møde velforberedte op. Efter sæsonen blev alle testet rent fysisk, og bagefter fik de individuelle træningsprogrammer med hjem, så de har haft noget at more sig med i pausen.

- Der er allerede positive meldinger fra Kasper Thomsen, Andreas Bonde Jespersen og Christian Abildgaard. Efter deres skader er det for mig som at få tre helt nye spillere. Det bliver rart at få dem i gang i truppen, siger Claus Christiansen.

Når træningen starter, bliver det lidt anderledes om onsdagen.

- Når vi træner i RIF, har vi kun det halve af kunstgræsbanen til rådighed, fordi der er stort pres på banen. Derfor har vi lejet os ind på det lækre anlæg på Dejbjerglund Efterskole hver onsdag, hvor vi kan træne taktisk og bruge deres Goalstation i træningen. Alt i alt glæder jeg mig til at komme i gang igen. Nu har pausen været lang nok, siger Claus Christiansen.

Der bliver tryk på, når kampene går i gang.

- På tre måneder skal vi spille 18 kampe, hvis der altså bliver slutspil og alt det der. Vi må se, hvad det hele ender med, siger Claus Christiansen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce