Fodbold

RIFs andethold kan da score mål - scorede fem mål i premieren

Simon Brogaard Petersen reddede straffespark, da Ringkøbing IF 2 førte 2-0 ude mod Spangsbjerg. Arkivfoto: Henrik Olesen
Ringkøbing IFs førstehold har endnu ikke scoret i denne sæson. Andetholdet er skarpere. I sæsonpremieren i serie 1 vandt RIF 2 5-1 ude over Spangsbjerg.

Spangsbjerg: - Vi fik da lagt godt fra land.

Ringkøbing IFs træner Allan Mikkelsen var ganske godt tilfreds, efter RIF 2 åbnede sæsonen med en sejr på hele 5-1 ude over Spangsbjerg.

- Spangsbjerg er efter min mening et af de ringere hold i puljen, så dem skulle vi slå. Man kunne også se, at vi havde gavn af, at de fleste af vore spillere havde været i gang en måneds tid. Spangsbjerg var ikke i nær så god form, og efter en times spil var de helt færdige, fortalte Allan Mikkelsen.

RIF startede famlende, men da spillet først begyndte at køre godt over kanterne, og da der blev spillet hurtigt nok, så blev RIF totalt dominerende.

- Vi skulle have scoret flere mål ud over de fine mål, vi fik scoret med godt spil og gode indlæg fra baglinjen. Alt i alt var det fint, sagde Allan Mikkelsen.

Efter en god halv time scorede Elliott Baliti på en returbold i feltet. Kort før pausen rundede Andreas Lauridsen en modstander, og så blev bolden spillet skråt bagud til Christian Abildgaard, der scorede sikkert.

I starten af anden halvleg kunne der være blevet spænding.

- Der blev dømt straffespark mod Elliott Baliti, og det var forkert efter de nye regler, for bolden ramte hans arm under en glidende tackling. Heldigvis fik det ingen betydning, for målmand Simon Brogaard Petersen reddede flot, fortalte Allan Mikkelsen.

Kort efter erobrede Mikkel Koustrup bolden på baglinjen, og Koustrup spillede indskiftede Christian Pinholt fri til scoring.

Spangsbjerg kom på 3-1, men kun syv minutter senere øgede Elliott Baliti i to forsøg på en friløber fra Johan Søndergaard Larsen. Det sidste mål scorede Christian Pinholt kort før tid på oplæg fra Magnus Merrild.

Serie 1 pulje 9

Spangsbjerg IF-Ringkøbing IF 2 1-5

Mål: 33. minut: 0-1 ved Elliott Baliti. 41. minut: 0-2 ved Christian Abildgaard. 62. minut: 0-3 ved Christian Pinholt. 66. minut: 1-3. 73. minut: 1-4 ved Elliott Baliti. 87. minut: 1-5 ved Christian Pinholt. Advarsler til Spangsbjerg efter 77 og 83 minutter og en til RIFs Mikkel Koustrup efter 77 minutter. RIF skiftede Christian Pinholt ind i pausen for Magnus Merrild, der senere kom på banen igen, efter 64 minutter kom Johan Søndergaard Larsen på banen for Christian Abildgaard.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

"Vestjyllands smukkeste motionsløb": Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce