Ringkøbing IF

RIF slukkede sejrstørken mod topholdet: Enormt tiltrængt sejr

Cheftræner Nicolai Wael kunne forunden tre point glæde sig over bedre spil med bolden, skarphed foran mål og en evne til at holde modstanderen fra de store chancer. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Nederlagsstimen stoppede lørdag for Ringkøbing IF, da de stod imod Skives hjørnesparksbombardement.

SKIVE: Fire nederlag i træk skiftede Ringkøbing IF lørdag ud med en sejr over divisionsduksen fra Skive IK. Til sammenligning havde sallingboerne ikke tabt en kamp i 2. division i mere end et halvt år.

- Sejren var enormt tiltrængt for os. Overordnet for os var det bare godt at vinde en fodboldkamp - især ude mod et tophold, som er tvunget til at vinde, siger cheftræneren for RIF, Nicolai Wael.

Cheftræneren fik lov til at juble over udekampens enlige mål efter 28 minutter. Her dukkede angriber Kenneth Lund op og scorede sit fjerde sæsonmål. Forinden knaldede Eduard Puga til et indlæg første gang, og så fik Kenneth Lund tæt under mål tiltusket sig nok plads til at sende sparket i kassen med et hovedstød.

Kampfakta

Mål: 0-1 Kenneth Lund (28. minut).

RIF’s startopstilling (4-4-2): Mads Petersen - Casper K. Petersen, Anders Vestergaard Larsen, Jesper Dalsgaard, Mikkel Koustrup - Jacob Sandal (Nikolaj Pape 83. minut), Gloire Rutikanga, Mikkel Kjeldstrup (Simon Vesterbæk 61. minut), Mikkel Jakobsen – Eduard Puga (Martin Ebbensgaard 77. minut), Kenneth Lund.

Vi var meget bedre til at forsvare os mod hjørnespark. Vi var meget, meget bedre indstillet på situationerne, og vi havde også talt meget om det i træningsugen op til kampen.

Nicolai Wael, cheftræner, Ringkøbing IF

Meget bedre på hjørnespark

Med sejren brød RIF det pointmæssige dødvande, de var kommet ind i den seneste måned. Nicolai Wael kunne da også godt mærke den svigtende pointhøst på sit hold.

For når man inden for de sidste tre sæsoner både har været vant til at vinde, fordi man rykkede op fra Danmarksserien, og fordi man ved hjælp af gode første halvdele af sæsonerne har kvalificeret sig til oprykningsspillet to gange i 2. division, ja så betyder det noget, når sejren pludselig udebliver.

I oprykningsspillet har RIF haft fornemmelsen af at være tæt på en sejr mod Brabrand IF, men så indkasserede man to mål til sidst. Senest mod Brønshøj tabte man 4-2 efter to mål imod på hjørnespark. Den facet af spillet klarede RIF bedre lørdag, synes cheftræner Nicolai Wael.

For hvor man i de seneste to kampe har lukket sammenlagt tre mål ind på hjørnespark, klarede RIF lørdag frisag, selvom Skive rundede et tocifret antal forsøg fra hjørneflaget.

- Vi var meget bedre til at forsvare os mod hjørnespark. Vi var meget, meget bedre indstillet på situationerne, og vi havde også talt meget om det i træningsugen op til kampen, siger Nicolai Wael.

Satsede på offensivt skaktræk

Først og fremmest lykkedes RIF med at gå mere på kroppen af Skive, så selv hvis RIF tabte hovedstødsduellen, fik Skive ikke nemt ved at komme til upressede hovedstød. Fordi RIF samtidig var uden karantæneramte Lennard Lauridsen og halvskadede Kasper Thomsen, der fik en bænkplads, forsøgte RIF at forsvare sig anderledes på hjørnespark; simpelthen ved at sætte tre angribere op, så Skive var nødt til at forsvare med fire, hver gang de selv havde et hjørnespark. Det skaktræk stod assistenttræner Allan Mikkelsen for.

- Det skal han i hvert fald have ros for. For vi manglede noget højde, så vi kunne ikke bare stille os ned i vores normale formation, siger Nicolai Wael.

Med sejren over Skive hopper Ringkøbing væk fra sidstepladsen i oprykningsspillet. Samtidig giver sejren et rygstød frem mod en uge, hvor man både skal spille onsdag og i weekenden.

Spillemæssigt var der også fremgang, for lørdag havde RIF held med at forsvare sig med bolden i perioder og at holde Skive fra de helt åbne chancer. Målmand Mads Petersen kom derfor ikke just på overarbejde, mener Nicolai Wael. Det glædede cheftræneren.

- Mads havde vel ikke rigtig en situation, hvor han for alvor skulle kaste sig for at redde, siger Nicolai Wael.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce