Ringkøbing IF

RIF slukkede sejrstørken mod topholdet: Enormt tiltrængt sejr

Cheftræner Nicolai Wael kunne forunden tre point glæde sig over bedre spil med bolden, skarphed foran mål og en evne til at holde modstanderen fra de store chancer. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Nederlagsstimen stoppede lørdag for Ringkøbing IF, da de stod imod Skives hjørnesparksbombardement.

SKIVE: Fire nederlag i træk skiftede Ringkøbing IF lørdag ud med en sejr over divisionsduksen fra Skive IK. Til sammenligning havde sallingboerne ikke tabt en kamp i 2. division i mere end et halvt år.

- Sejren var enormt tiltrængt for os. Overordnet for os var det bare godt at vinde en fodboldkamp - især ude mod et tophold, som er tvunget til at vinde, siger cheftræneren for RIF, Nicolai Wael.

Cheftræneren fik lov til at juble over udekampens enlige mål efter 28 minutter. Her dukkede angriber Kenneth Lund op og scorede sit fjerde sæsonmål. Forinden knaldede Eduard Puga til et indlæg første gang, og så fik Kenneth Lund tæt under mål tiltusket sig nok plads til at sende sparket i kassen med et hovedstød.

Kampfakta

Mål: 0-1 Kenneth Lund (28. minut).

RIF’s startopstilling (4-4-2): Mads Petersen - Casper K. Petersen, Anders Vestergaard Larsen, Jesper Dalsgaard, Mikkel Koustrup - Jacob Sandal (Nikolaj Pape 83. minut), Gloire Rutikanga, Mikkel Kjeldstrup (Simon Vesterbæk 61. minut), Mikkel Jakobsen – Eduard Puga (Martin Ebbensgaard 77. minut), Kenneth Lund.

Vi var meget bedre til at forsvare os mod hjørnespark. Vi var meget, meget bedre indstillet på situationerne, og vi havde også talt meget om det i træningsugen op til kampen.

Nicolai Wael, cheftræner, Ringkøbing IF

Meget bedre på hjørnespark

Med sejren brød RIF det pointmæssige dødvande, de var kommet ind i den seneste måned. Nicolai Wael kunne da også godt mærke den svigtende pointhøst på sit hold.

For når man inden for de sidste tre sæsoner både har været vant til at vinde, fordi man rykkede op fra Danmarksserien, og fordi man ved hjælp af gode første halvdele af sæsonerne har kvalificeret sig til oprykningsspillet to gange i 2. division, ja så betyder det noget, når sejren pludselig udebliver.

I oprykningsspillet har RIF haft fornemmelsen af at være tæt på en sejr mod Brabrand IF, men så indkasserede man to mål til sidst. Senest mod Brønshøj tabte man 4-2 efter to mål imod på hjørnespark. Den facet af spillet klarede RIF bedre lørdag, synes cheftræner Nicolai Wael.

For hvor man i de seneste to kampe har lukket sammenlagt tre mål ind på hjørnespark, klarede RIF lørdag frisag, selvom Skive rundede et tocifret antal forsøg fra hjørneflaget.

- Vi var meget bedre til at forsvare os mod hjørnespark. Vi var meget, meget bedre indstillet på situationerne, og vi havde også talt meget om det i træningsugen op til kampen, siger Nicolai Wael.

Satsede på offensivt skaktræk

Først og fremmest lykkedes RIF med at gå mere på kroppen af Skive, så selv hvis RIF tabte hovedstødsduellen, fik Skive ikke nemt ved at komme til upressede hovedstød. Fordi RIF samtidig var uden karantæneramte Lennard Lauridsen og halvskadede Kasper Thomsen, der fik en bænkplads, forsøgte RIF at forsvare sig anderledes på hjørnespark; simpelthen ved at sætte tre angribere op, så Skive var nødt til at forsvare med fire, hver gang de selv havde et hjørnespark. Det skaktræk stod assistenttræner Allan Mikkelsen for.

- Det skal han i hvert fald have ros for. For vi manglede noget højde, så vi kunne ikke bare stille os ned i vores normale formation, siger Nicolai Wael.

Med sejren over Skive hopper Ringkøbing væk fra sidstepladsen i oprykningsspillet. Samtidig giver sejren et rygstød frem mod en uge, hvor man både skal spille onsdag og i weekenden.

Spillemæssigt var der også fremgang, for lørdag havde RIF held med at forsvare sig med bolden i perioder og at holde Skive fra de helt åbne chancer. Målmand Mads Petersen kom derfor ikke just på overarbejde, mener Nicolai Wael. Det glædede cheftræneren.

- Mads havde vel ikke rigtig en situation, hvor han for alvor skulle kaste sig for at redde, siger Nicolai Wael.

0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Fodbold For abonnenter

Måltørken skal stoppes: RIF er på jagt efter to målfarlige angribere

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer