Ringkøbing IF

RIF overlevede bombardement: Stjal point i Jammerbugts chanceorgie

RIF-holdet stjal onsdag et point mod Jammerbugt FC, der dominerede i store dele af kampen. Foto: Jørgen Kirk
Kludemål og klassekeeper sikrede RIF et point, efter vestjyderne nemt kunne have kommet bagud med flere kasser.

RINGKØBING: For anden runde i træk snuppede Ringkøbing IF point i 2. divisions oprykningsspil.

Sidst vandt Ringkøbing i Skive, og onsdag aften hapsede RIF så et point efter 1-1 hjemme mod Jammerbugt FC. Det ene point kunne RIF være bedst tilfreds med efter de 90 minutter, for gæsterne dominerede i store dele af kampen og kunne have ført både 2-0 og 3-0, inden RIF fik held til at udligne.

Kampens første nærgående forsøg stod RIF ellers for efter 14 minutter. Tilbagevendte Lennard Lauridsen fik chancen lige uden for feltet. Lauridsen kanonerede kuglen mod Jammerbugts mål, men læderet strøg lige over mål. RIF-spilleren appellerede for, at Jammerbugt-målmand Emil Kobberup fik handsken på, men det endte med et målspark.

10 minutter senere var det så Jammerbugts tur til at være tæt på. Det tidligere AaB-talent Viktor Ahlmann sparkede fladt mod det korte hjørne. RIF-målmand Mads Petersen fik her den første af flere chancer for at vise sine evner i målet, da han fik lappen på og holdt bolden væk fra stregen.

Chancen indledte et massivt pres fra Jammerbugt de næste godt og vel fem minutter. Både Lennard Lauridsen og Mikkel Kjeldstrup fra RIF gav bolden væk midt på banen. Det skabte problemer.

Efter en halv time skød Viktor Ahlmann afsted mod RIF’s forsvar, da nordjyderne stjal bolden fra Mikkel Kjeldstrup. I forsvaret bakkede Jesper Dalsgaard, så Viktor Ahlmann fik plads til sit forsøg fra feltets bue. Mads Petersen afviste igen, da han også denne gang dykkede til egen venstre side.

Kort efter måtte plankeværket dog give fortabt. Efter et gennemspillet angreb centrerede Jammerbugt fra højre. På en flad bold blev Bayan Fenwick fri i nærheden af straffesparkpletten, og herfra sparkede han kuglen i nettaget.

Jammerbugt misbrugte store chancer

Da RIF gik til pause, kunne de nede 1-0 stadig ane chancen for point. Den mulighed var hjemmeholdet lige ved at forspilde kort efter sidebyttet.

På de første fem minutter burde Jammerbugt have øget til både 2, og 3-0. Stolpen kom først i vejen for Jammerbugt. Morten Uglebjerg Thomsen var først over et fladt indlæg fra højre. Skuddet fejlede imidlertid, for fra hjørnet af det lille felt skovlede Jammerbugt-spilleren bolden på nærmeste stolpe.

Fire minutter inde i anden halvleg fik nordjyderne så en mindst lige så stor chance. Viktor Ahlmann drev igen bolden frem i et kontraløb, udfordrede sin nærmeste oppasser på kanten af feltet tog fandt med en blød bold Jammerbugt-anfører Christian Rye.

Fra kanten af det lille felt satte midtbanemanden indersiden på. Igen var det uden held for gæsterne, for Mads Petersen dykkede hurtigt ned og blokerede skuddet.

Udlignede med kikset spark

I den anden ende af banen kneb det mere for RIF at komme til chancer. Men efter 62 minutter kæmpede vestjyderne sig til et sjældent forsøg.

Efter en omgang kluddermor i feltet trampede Casper Petersen bolden mod mål med sin kolde højre fod. Kuglen blev rettet af og sneg sig forbi både Emil Kobberup i Jammerbugts mål og ind over stregen. 1-1.

Målet punkterede Jammerbugts pres de næste 10 minutter. Her overtog RIF bolden mere og mere, inden Jammerbugt igen mobiliserede kræfter og tvang Mads Petersen ud i flere fine redninger i dueller en mod en mod Jammerbugts offensive kræfter. På et hjørnespark et kvarter før tid reddede Mads Petersen også et hovedstød fra klos hold.

Tættere på kom Jammerbugt ikke. Dermed hapsede RIF en enkelt pind, efter en kamp hvor Jammerbugt styrede slagets gang.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

112

Fire blev bortvist fra Skolebyen

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Ringkøbing

Helle Krogh har skabt et hyggeligt kontorfællesskab over biografen

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Læserbrev

Kære forældre. Det er lykken at have en håndværker i familien

Debat: Cirka 100.000 unge fra blandt andet Midtjylland er nu gået i gang med deres muligvis sidste år i folkeskolen, inden de skal til at vælge deres videre uddannelsesvej. Og overvejelserne er mange både hos de unge selv og deres forældre. For hvad er det bedste valg, og hvilken retning skal man vælge for at få de bedste job- og karrieremuligheder? For de fleste unge – 72 procent i 2018 – bliver kursen traditionelt sat mod gymnasiet og endnu tre år med teoretisk undervisning som forberedelse til en efterfølgende, akademisk uddannelse. For en langt mindre del – 20,1 procent i 2018 – falder valget på en erhvervsuddannelse, som er skræddersyet til at udstyre de unge med nogle helt konkrete færdigheder, der sender dem direkte ud på arbejdsmarkedet. Men hvorfor er der ikke flere unge, der søger mod erhvervsskolerne? En stor del af forklaringerne skal formentlig findes i rendyrket vanetænkning – ikke mindst hos forældrene. Gymnasiet betragtes som det ”finere” valg, især hvis man er bogligt dygtig, mens erhvervsuddannelserne er for dem, ”der ikke kan komme på gymnasiet”. Og i takt med at Danmark har udviklet sig til et videnssamfund, er det blevet stadig mere naturligt for mange unge at vælge gymnasiet. Det til trods for, at tal fra de senere år viser, at op mod en femtedel af alle dem, der tager en studentereksamen, stadig ikke er begyndt på en videregående uddannelse 27 måneder efter, de har fået huen på hovedet. Alligevel er der tale om vaner og fordomme, som kan være svære at gøre op med. Men det er nødvendigt, hvis vi ikke om ganske få år skal stå med en akut mangel på dygtige faglærte. Samtidig er der meget langt fra de traditionelle forestillinger om det fysisk nedslidende og lavbetalte kæft, trit og retning-liv som håndværker til den virkelighed, man møder eksempelvis i nutidens tekniske brancher som el, industri og vvs. Her er der tale op højt specialiseret arbejde, hvor man både som lærling og udlært eksempelvis kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling indenfor eksempelvis automatisering og robotteknologi. Det er fag, hvor man kan se frem til et bredt udvalg af job-, karriere- og videreudddannelsesmuligheder – og til en løn, der lige fra starten langt overgår det, man får med mange akademiske uddannelser. Arbejdet som for eksempel elektriker, vvs-energispecialist eller industritekniker er topmoderne fag, hvor det gælder om at have både hoved og hænder skruet rigtigt på. Noget, der også går igen på mange andre erhvervsuddannelser. Samtidig har netop virksomhederne i de tekniske brancher åbnet op for et rekordhøjt antal lærlinge. En tendens, der ser ud til at fortsætte. Derfor, kære forældre og unge: Der er ingen grund til, at hverken unge eller deres forældre bruger det sidste folkeskoleår på at følge den slagne kurs mod gymnasiet. I stedet er der brug for at slippe vanetænkningen og åbne øjnene for erhvervsskolernes tilbud og muligheder. Vi har brug for jer!

Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Annonce