Annonce
Ringkøbing IF

RIF overlevede bombardement: Stjal point i Jammerbugts chanceorgie

RIF-holdet stjal onsdag et point mod Jammerbugt FC, der dominerede i store dele af kampen. Foto: Jørgen Kirk
Kludemål og klassekeeper sikrede RIF et point, efter vestjyderne nemt kunne have kommet bagud med flere kasser.

RINGKØBING: For anden runde i træk snuppede Ringkøbing IF point i 2. divisions oprykningsspil.

Sidst vandt Ringkøbing i Skive, og onsdag aften hapsede RIF så et point efter 1-1 hjemme mod Jammerbugt FC. Det ene point kunne RIF være bedst tilfreds med efter de 90 minutter, for gæsterne dominerede i store dele af kampen og kunne have ført både 2-0 og 3-0, inden RIF fik held til at udligne.

Kampens første nærgående forsøg stod RIF ellers for efter 14 minutter. Tilbagevendte Lennard Lauridsen fik chancen lige uden for feltet. Lauridsen kanonerede kuglen mod Jammerbugts mål, men læderet strøg lige over mål. RIF-spilleren appellerede for, at Jammerbugt-målmand Emil Kobberup fik handsken på, men det endte med et målspark.

10 minutter senere var det så Jammerbugts tur til at være tæt på. Det tidligere AaB-talent Viktor Ahlmann sparkede fladt mod det korte hjørne. RIF-målmand Mads Petersen fik her den første af flere chancer for at vise sine evner i målet, da han fik lappen på og holdt bolden væk fra stregen.

Chancen indledte et massivt pres fra Jammerbugt de næste godt og vel fem minutter. Både Lennard Lauridsen og Mikkel Kjeldstrup fra RIF gav bolden væk midt på banen. Det skabte problemer.

Efter en halv time skød Viktor Ahlmann afsted mod RIF’s forsvar, da nordjyderne stjal bolden fra Mikkel Kjeldstrup. I forsvaret bakkede Jesper Dalsgaard, så Viktor Ahlmann fik plads til sit forsøg fra feltets bue. Mads Petersen afviste igen, da han også denne gang dykkede til egen venstre side.

Kort efter måtte plankeværket dog give fortabt. Efter et gennemspillet angreb centrerede Jammerbugt fra højre. På en flad bold blev Bayan Fenwick fri i nærheden af straffesparkpletten, og herfra sparkede han kuglen i nettaget.

Annonce

Jammerbugt misbrugte store chancer

Da RIF gik til pause, kunne de nede 1-0 stadig ane chancen for point. Den mulighed var hjemmeholdet lige ved at forspilde kort efter sidebyttet.

På de første fem minutter burde Jammerbugt have øget til både 2, og 3-0. Stolpen kom først i vejen for Jammerbugt. Morten Uglebjerg Thomsen var først over et fladt indlæg fra højre. Skuddet fejlede imidlertid, for fra hjørnet af det lille felt skovlede Jammerbugt-spilleren bolden på nærmeste stolpe.

Fire minutter inde i anden halvleg fik nordjyderne så en mindst lige så stor chance. Viktor Ahlmann drev igen bolden frem i et kontraløb, udfordrede sin nærmeste oppasser på kanten af feltet tog fandt med en blød bold Jammerbugt-anfører Christian Rye.

Fra kanten af det lille felt satte midtbanemanden indersiden på. Igen var det uden held for gæsterne, for Mads Petersen dykkede hurtigt ned og blokerede skuddet.

Udlignede med kikset spark

I den anden ende af banen kneb det mere for RIF at komme til chancer. Men efter 62 minutter kæmpede vestjyderne sig til et sjældent forsøg.

Efter en omgang kluddermor i feltet trampede Casper Petersen bolden mod mål med sin kolde højre fod. Kuglen blev rettet af og sneg sig forbi både Emil Kobberup i Jammerbugts mål og ind over stregen. 1-1.

Målet punkterede Jammerbugts pres de næste 10 minutter. Her overtog RIF bolden mere og mere, inden Jammerbugt igen mobiliserede kræfter og tvang Mads Petersen ud i flere fine redninger i dueller en mod en mod Jammerbugts offensive kræfter. På et hjørnespark et kvarter før tid reddede Mads Petersen også et hovedstød fra klos hold.

Tættere på kom Jammerbugt ikke. Dermed hapsede RIF en enkelt pind, efter en kamp hvor Jammerbugt styrede slagets gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce