Annonce
Ringkøbing IF

RIF kan rykke ned på skrivebordet: Aflys hellere kampe og spil uden tilskuere, siger sportschef

Ringkøbing IF har spillet oprykningsspil de to seneste sæsoner, men nu kan de stå i en situation, hvor de skal være glade, hvis de får lov at til at spille nedrykningsspil. Et alternativ kan nemlig være at rykke ned på skrivebordet, hvis sæsonen ikke kan spilles færdig grundet corona. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Hvis fodboldsæsonen ikke kan komme i gang, risikerer RIF, at vinterens investeringer i nye spillere har været helt forgæves, og at de rykker ned uden kamp. Mandag skal RIF kæmpe deres sag.

RINGKØBING: Overlevelse i divisionerne. Det var det eneste, foråret skulle bruges på at sikre. Men egnens bedste fodboldhold, Ringkøbing IF i 2. division, nåede kun at spille en enkelt kamp, inden coronaens indtog sendte spillere og trænere hjem. Fortsætter den situation foråret ud, kan RIF se på en tabel, hvor de lige nu ligger næstsidst i grundspillets vestlige halvdel.

Normalt ville det ikke nødvendigvis have afgørende betydning, for efter et grundspil ville et nedrykningsspil vente. RIF kunne almindeligvis nå at hente point på konkurrenterne i et nedrykningsspil. Men i sportens verden intet er almindeligt lige nu. Nu kan RIF risikere at rykke ned på en skrivebordsbeslutning.

RIF er ikke alene nedrykningstruede, fordi de har få point, men også fordi man ikke ved, om 2. division kan spilles færdig. Hvis den ikke kan det, er der flere mulige scenarier. Lige nu er et af de scenarier, at de hold, der fører rækkerne bliver kåret som vindere, og de nederste bliver sendt til nedrykning. Derfor RIF kan altså stå i en situation, hvor de rykker ned på skrivebordet.

Den tanke huer ikke Ringkøbing IF’s sportschef, Jens Nielsen.

- Jeg bryder mig ikke om, at vi skal stå at klynke, for vi har selv bragt os i den situation, at vi ligger næstsidst. Men vi har kun spillet halvdelen af sæsonen, vi er ikke engang færdige med grundspillet, og vi har ikke spillet nedrykningsspil mod dem, vi skal kæmpe om for at undgå nedrykning. Så jeg synes ikke, det vil være sportsligt fair, siger sportschefen.

Annonce

Vi har samlet en trup, vi mener er god nok til i hvert fald at overleve. Vi har virkelig gjort vores for at forstærke truppen, og det har da ikke været omkostningsfrit. Det har kostet noget på den korte bane. Den investering falder fuldstændig til jorden, hvis vi ikke kan spille, for så får vi ikke afprøvet spillerne.

Jens Nielsen, sportchef, Ringkøbing IF

Forslag: Ingen nedrykkere

En gruppe på omtrent 10 klubber fra 2. division, 1. division og Superligaen har derfor opponeret med idéen om, at ligastillingerne bare fryses fast, hvis rækkerne ikke kan spilles færdig. Et af modforslagene er i stedet at suspendere nedrykning, men kåre vindere af rækkerne, fordi der er nogle ret klare førerhold i Superligaen, 1. division og 2. division.

RIF og de andre klubber skal derfor på mandag tale deres sag over for beslutningstagerne. Til den opgave sender RIF den tidligere formand advokat Andreas Leidesdorff.

I sidste ende er det en turneringsadministrator i Divisionsforeningen, som skal tage beslutningen om, hvad der skal ske, hvis corona umuliggør at spille fodbold frem til sommer. Jens Nielsen håber dog på, at op- og nedrykning kan afgøres på grønsværen.

Klar til at droppe kampe og tilskuere

Lige nu er 2. division suspenderet på ubestemt tid. Men hvis man kan man komme i gang senest til maj, vil Jens Nielsen være villig til at droppe de sidste runder i grundspillet og gå direkte til nedrykningsspil. Han er også villig til at spille uden tilskuere.

- Hvis det bliver scenariet, er det helt fint. Det bliver en trist kulisse at spille i, men så bliver det i det mindste afgjort på fodboldbanen, siger Jens Nielsen.

Han tror på, at forstærkningerne over vinterpausen vil gøre, at RIF kan kravle op i sikkerhed, hvis bare turneringen spilles til ende. Ellers har det været skønne spildte penge.

- Vi har samlet en trup, vi mener er god nok til i hvert fald at overleve. Vi har virkelig gjort vores for at forstærke truppen, og det har da ikke været omkostningsfrit. Det har kostet noget på den korte bane. Den investering falder fuldstændig til jorden, hvis vi ikke kan spille, for så får vi ikke afprøvet spillerne, siger Jens Nielsen.

Sådan så det ud i sommer, da RIF begyndte sæsonens træning og Jens Nielsen var mødt op for at se med. Nu er der ingen fodbold på træningsanlægget, som er lukket ned i coronatiden. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce