Annonce
Sport

RIF har ikke kvalitet til 2. division - nyt nederlag

Begyndelsen til enden for Ringkøbing IF. Skovshoved spiller sig helt igennem til udligning hos en chanceløs målmand Mads Petersen. Foto: Henrik Olesen
Et nederlag på 2-1 hjemme i bundkampen mod Skovshoved IF. Det var skidt, og nu ligner RIF en stensikker nedrykker til danmarksserien.
Annonce

Ringkøbing: Ringkøbing IF har fyret cheftræner, de har haft sportschefen i trænerstolen, de har hentet den nye træner Claus Christiansen ind før tid. Intet har hjulpet.

Det blev i den grad understreget onsdag aften, hvor RIF hjemme på Green Arena foran mere end 400 tilskuere leverede en ny skuffende indsats. 2-1 tabte RIF. Og det var endda fortjent - desværre.

Skovshoved var egentlig ikke nogen skræmmende modstander. I de første omkring 20 minutter havde RIF ganske godt fat i spillet, og det gav endda den føring, RIF så ofte har sukket efter. Den føring der skulle puste lidt selvtillid og mere mod ind i et sårbart mandskab.

Målet var egentlig ganske godt. Fint opspil - stikning frem mod Jacob 'Jay' Andersen, som ikke nåede bolden - bolden fortsatte til Martin Egelund nede bag forsvaret - sikker scoring alene igennem.

Endelig jubel på Green Arena.

Annonce

Resten af kampen var sølle

Resten af kampen var til gengæld sølle - altså set fra RIFs side.

Før kampen snakkede Claus Christiansen om, at RIF skulle spille simpelt. Spille bolde ned i dybden bag Skovshoveds forsvar. I RIFs venstre side fordi Skovshoveds højre back ikke løb hjem.

Hallo.

De bolde i dybden så man stort set ikke. Fordi den afgørende aflevering savnede præcision og timing. Alt for let kunne Skovshoved komme først på bolden, så RIF blev stort set ikke farlige efter scoringen. Det var i hvert fald ikke sådan, at Skovshoveds målmand skulle anstrenge sig på nogen måde for at forhindre flere RIF-scoringer.

Som kampen skred frem, blev RIF trængt længere og længere tilbage. Skovshoved havde bolden mest. Åbne chancer havde de egentlig ikke. Men bedst som man sad og håbede på, at RIF ville holde føringen frem til pausen, spillede Skovshoved sig til udligning fri foran mål uden chance for målmand Mads Petersen.

Samme Mads Petersen løste i øvrigt sin nye opgave med flere indgreb i målfeltet ganske ok.

Annonce

Lignede nogen der var bagud 4-0

- I pausen kunne man se, spillerne er ramt mentalt. De hang med hovederne som om, de var bagud 4-0. Det fortæller meget, sagde Claus Christiansen efter kampen.

Skovshoved var bedst efter pausen. RIF vandt ikke dueller nok, de holdt ikke godt nok fast i bolden. I spredte angreb savnede man stadig de rigtige løb og de rigtige indlæg.

Så selvfølgelig scorede Skovshoved til 2-1. Igen gennemspillet ind midt i feltet med en lille stikning og sikker scoring.

Der var tid til at komme tilbage - der var bare ikke kvalitet til det.

RIF skiftede ud, de satsede på flere lange bolde, men det duede ikke. Ikke en eneste farlig afslutning inden for målrammen men kun et par bolde lige forbi og på tværs tæt under mål.

Skovshoved havde ikke meget mere. men de var i kontrol. Og da kampen var forbi, jublede de som om, de nu er reddet i 2. division.

Annonce

Nu ligger RIF sidst

Formentlig på RIFs bekostning. Vejgaard vandt 2-1 i den anden bundkamp hjemme mod Slagselse. Det sender RIF ned på sidstepladsen med 12 point, Vejgaard har 15, Slagelse 17 og Skovshoved 19. Der er tre kampe tilbage. Næste kamp er ude mod Slagelse på lørdag.- Med resultaterne i aften har vi på en måde fået en ekstra chance. Måske er det ikke fortjent, men den er der. Som jeg ser det, skal vi nok vinde de sidste tre kampe. Vi er nok lidt klogere efter lørdag. Vinder vi den, så er der stadig lidt håb, sagde Claus Christansen.

Han var selvfølgelig træt af, at RIF ikke holdt målet rent, at holdet ikke scorede mere end en enkelt gang, at boldene i dybden aldrig blev et godt våben og så videre.

- Men det ændrer ikke på, at jeg så et hold i dårlig forfatning. Allerede midt i første halvleg så jeg spillere med problemer med kondien. Jeg er skuffet over, vi ikke bringer mere. Vi dør for hurtigt. Der mangler ganske enkelt kvalitet. Efter 70 minutter var det da ok. Så begyndte vi at tabe næsten alle dueller, og så gik det galt. Jeg savner, at spillerne tror 100 procent på tingene. I tacklinger, i løb ind i feltet, i afleveringer. Nå må vi se på, hvordan vi finder ressourcer til kampen mod Slagelse, for det er absolut sidste chance, sagde Claus Christiansen.

Nedrykningsspil 2. division

Ringkøbing IF-Skovlund IF 1–2 (1-1)

Mål: 13. minut: 1-0 ved Martin Egelund. 45. minut: 1-1 ved Nicklas Jessen. 73. minut: 1-2 ved Nicklas Jessen. Advarsel til RIFs Anders Vestergaard Larsen efter 22 minutter, Jesper Dalsgaard efter 48 minutter, Gloire Rutikanga efter 73 minutter og Lennard Lauridsen efter 88 minutter.

RIFs holdopstilling: Mads Petersen, Sunday Odeh (56. minut: Mikkel Kjeldstrup), Nikolaj Pape, Anders Vestergaard Larsen (88. minut: Ragnar Léosson), Andreas Bonde Jespersen (88. minut: Johan Søndergaard Larsen), Jesper Dalsgaard (73. minut: Dennis Juelsgaard), Gloire Rutikanga (73. minut Lauge Olesen), Martin Egelund, Lennard Lauridsen, Jacob ’Jay’ Andersen og Kasper Nissen.

Tilskuere: Godt 400 på Green Arena.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce