Annonce
Ringkøbing IF

RIF er bedst på udebane - fik 1-1 mod tophold på mål af Klaus Moesgaard

Klaus Moesgaard scorede sit første mål for Ringkøbing IF, da han sikrede 1-1 ude mod Middelfart. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Ringkøbing IF har hentet seks af syv point på udebane i denne sæson. Lørdag sørgede Klaus Moesgaard med sit første mål for RIF for uafgjort 1-1 ude mod topholdet Middelfart i 2. division.

Middelfart: Ringkøbing IF hentede sæsonens syvende point, da de lørdag spillede 1-1 ude mod topholdet Middelfart. Det pudsige er, at seks af de syv point er kommet på udebane, efter sæsonen blev indledt med uafgjort 0-0 hjemme mod Jammerbugt.

- Så måske skal vi rykke vores kamp næste søndag hjemme mod topholdet Aarhus Fremad ind på den gamle hjemmebane på Kings Road for ikke at spille på Green Arena, lød et muntert forslag fra træner Nicolai Wael efter kampen i Middelfart.

Topholdet voldte RIF en del problemer de første 20 minutter, hvor RIF var heldige med ikke at komme mere bagud end 1-0. Målet kom allerede i det andet minut i flot kontraløb. Lidt senere fik Middelfart et helt frit skud mellem straffesparkspletten og målfeltet, men bolden blev utroligt nok sendt forbi mål. Lidt senere reddede målmand Mads Petersen flot et afrettet skud.

- Middelfart er gode med bolden. De har rutine, og de var bare farlige. Så vi rokerede rundt efter 20 minutter, hvor vi gik fra 3:5:2 til 4:4:2. Det betød, Lennard Lauridsen røg ud på kanten, hvor han arbejdede stenhårdt. Martin Egelund kom så i front sammen med Jacob 'Jay' Andersen. Derfra begyndte vi at få langt bedre fat defensivt, fortalte Nicolai Wael.

Når RIF havde bolden, så det ganske fornuftigt ud - altså ind til der skulle spilles på den forreste tredjedel af banen. Så kunne RIF ikke holde fast i bolden længere, så det var meget småt, hvad RIF havde af afslutninger.

Men der kom en enkelt kort før pausen. Martin Egelund, som flere gange viste styrke, når bolden blev spillet op på ham, kom af sted i venstre side. Hans tværbold fik Jacob 'Jay' Andersen ikke fat på, men ved bagstolpen nåede Klaus Moesgaard frem, og med målet til 1-1 scorede han sit første mål for RIF.

- Meget fortjent. Klaus arbejdede stenhårdt hele kampen. Men i det hele taget blev der arbejdet hårdt af alle. Der blev løbet rigtig mange meter, og spillerne viste stor respekt for opgaven. Det var ikke som mod Næsby. Her var der hårdt arbejde og aggressivitet hele vejen rundt. Indsatsen var absolut godkendt. Derfor kan det godt irritere mig, at vi har smidt point i kampen som eksempelvis den mod Næsby. Havde vi arbejdet på samme måde i nogle af de andre kampe, som vi har arbejdet ude mod AB og Middelfart, så havde det set helt anderledes ud, sagde Nicolai Wael.

I anden halvleg fik Jesper Dalsgaard blokeret i en situation, hvor det var farligt, efter Mads Petersen tabte bolden. Forsvaret fik også blokeret et par andre gange, og Mads Petersen havde en fin redning. Men det var ikke sådan, at Middelfart vadede i åbne chancer.

Det gjorde RIF som sådan heller ikke. Et hovedstød blev let reddet, et skud blev sendt forbi mål, og så var der et par indlæg, ingen fik afsluttet på.

- Men det var faktisk store chancer. Gode angreb og fine bolde på tværs ind foran mål. Vi manglede dog lige den angriber, der skulle have været på plads i de situationer. Men alt i alt er uafgjort ganske fin i så svær en udekamp, sagde Nicolai Wael.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce