Annonce
Ringkøbing IF

RIF er bedst på udebane - fik 1-1 mod tophold på mål af Klaus Moesgaard

Klaus Moesgaard scorede sit første mål for Ringkøbing IF, da han sikrede 1-1 ude mod Middelfart. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Ringkøbing IF har hentet seks af syv point på udebane i denne sæson. Lørdag sørgede Klaus Moesgaard med sit første mål for RIF for uafgjort 1-1 ude mod topholdet Middelfart i 2. division.

Middelfart: Ringkøbing IF hentede sæsonens syvende point, da de lørdag spillede 1-1 ude mod topholdet Middelfart. Det pudsige er, at seks af de syv point er kommet på udebane, efter sæsonen blev indledt med uafgjort 0-0 hjemme mod Jammerbugt.

- Så måske skal vi rykke vores kamp næste søndag hjemme mod topholdet Aarhus Fremad ind på den gamle hjemmebane på Kings Road for ikke at spille på Green Arena, lød et muntert forslag fra træner Nicolai Wael efter kampen i Middelfart.

Topholdet voldte RIF en del problemer de første 20 minutter, hvor RIF var heldige med ikke at komme mere bagud end 1-0. Målet kom allerede i det andet minut i flot kontraløb. Lidt senere fik Middelfart et helt frit skud mellem straffesparkspletten og målfeltet, men bolden blev utroligt nok sendt forbi mål. Lidt senere reddede målmand Mads Petersen flot et afrettet skud.

- Middelfart er gode med bolden. De har rutine, og de var bare farlige. Så vi rokerede rundt efter 20 minutter, hvor vi gik fra 3:5:2 til 4:4:2. Det betød, Lennard Lauridsen røg ud på kanten, hvor han arbejdede stenhårdt. Martin Egelund kom så i front sammen med Jacob 'Jay' Andersen. Derfra begyndte vi at få langt bedre fat defensivt, fortalte Nicolai Wael.

Når RIF havde bolden, så det ganske fornuftigt ud - altså ind til der skulle spilles på den forreste tredjedel af banen. Så kunne RIF ikke holde fast i bolden længere, så det var meget småt, hvad RIF havde af afslutninger.

Men der kom en enkelt kort før pausen. Martin Egelund, som flere gange viste styrke, når bolden blev spillet op på ham, kom af sted i venstre side. Hans tværbold fik Jacob 'Jay' Andersen ikke fat på, men ved bagstolpen nåede Klaus Moesgaard frem, og med målet til 1-1 scorede han sit første mål for RIF.

- Meget fortjent. Klaus arbejdede stenhårdt hele kampen. Men i det hele taget blev der arbejdet hårdt af alle. Der blev løbet rigtig mange meter, og spillerne viste stor respekt for opgaven. Det var ikke som mod Næsby. Her var der hårdt arbejde og aggressivitet hele vejen rundt. Indsatsen var absolut godkendt. Derfor kan det godt irritere mig, at vi har smidt point i kampen som eksempelvis den mod Næsby. Havde vi arbejdet på samme måde i nogle af de andre kampe, som vi har arbejdet ude mod AB og Middelfart, så havde det set helt anderledes ud, sagde Nicolai Wael.

I anden halvleg fik Jesper Dalsgaard blokeret i en situation, hvor det var farligt, efter Mads Petersen tabte bolden. Forsvaret fik også blokeret et par andre gange, og Mads Petersen havde en fin redning. Men det var ikke sådan, at Middelfart vadede i åbne chancer.

Det gjorde RIF som sådan heller ikke. Et hovedstød blev let reddet, et skud blev sendt forbi mål, og så var der et par indlæg, ingen fik afsluttet på.

- Men det var faktisk store chancer. Gode angreb og fine bolde på tværs ind foran mål. Vi manglede dog lige den angriber, der skulle have været på plads i de situationer. Men alt i alt er uafgjort ganske fin i så svær en udekamp, sagde Nicolai Wael.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];