Fodbold

RIF byder på fodboldstævne i pinsen

Arrangørerne håber på, at 80 hold melder sig til fodboldstævnet i pinsedagene. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Ringkøbing IFs ungdomsafdeling og DGI Vestjylland holder i pinsen for første gang fodboldstævnet North Sea Football Cup. Hos arrangørerne håber man på en deltagelse 80 hold.

Ringkøbing: Er du fodboldspiller i alderen 5-15 år, og har du ingen planer i pinsen?

Så kunne du overveje at slå vejen forbi det helt nye fodboldstævne North Sea Football Cup i Ringkøbing fra 3.-9. juni.

Stævnet, der er sat i søen af Ringkøbing IFs ungdomsafdeling og DGI Vestjylland, byder både på éndagsturneringer for de yngste spillere fra U6 og op til U10, mens der for U11 og op til U15 er tale om et weekendstævne med overnatningsmulighed og tre daglige måltider på Alkjærskolen i Ringkøbing.

- Vi ligger jo rigtig, rigtig godt placeret i forhold til Ringkøbing IFs baneanlæg, og fordi rigtig mange af vores skolebørn er aktive udøvere i Ringkøbing Idrætsforening, så derfor har vi gennem mange år haft et fint samarbejde, og så var det oplagt, at skolens lokaler også anvendes til den slags ting, siger skoleinspektør Ole Graversen.

Han vurderer, at Alkjærskolen kan stille 25 lokaler til rådighed med plads til cirka 22 sovepladser i hver. Hvis det ikke er plads nok, bliver skolens idrætshal taget i brug.

- Men nu har jeg selv været aktiv udøver for år tilbage, og der var vi til et stævne Herning, hvor vi som voksne mennesker sagtens kunne være 15 mennesker i et klasselokale. Så jeg vil mene, at der er sagtens kan være 22 spillere i et klasselokale, siger Ole Graversen.

I øjeblikket er der tilmeldt 14 hold fra Assentoft ved Randers. Det svarer til 130 spillere, 30 trænere og ledere, vurderer idrætskonsulent hos DGI Vestjylland og kontaktperson på fodboldstævnet, Ole Schmidt.

- Vi har også fået en tilmelding, vi er ret stolte af. Det er fra superligaklubben Vejle Boldklub, som har tilmeldt sig vores stævne. Men vi kan se, at der kommer flere tilmeldinger nu her, hvor folk er begyndt at starte op med fodbold igen. Så det kommer løbende ind lige så stille med tilmeldinger, siger Ole Schmidt.

- Og så har Ringkøbing IF selv mange hold, der vil komme til at deltage i flere rækker, siger han.

Hos arrangørerne er håbet da også, at man kan fortsætte den positive tilmeldingsfrekvens, og at stævnet vil nå op på 80 hold med en fordeling på 40 hold til endagsstævnet og 40 til weekendstævnet.

Det vil rundt regnet svare til 500-600 deltagere. Heraf skal de 300-400 formentlig overnatte på Alkjærskolen i Ringkøbing, hvor de får to overnatninger og tre måltider dagligt.

Det skal også kunne ske i Ringkøbing

Ideen til stævnet opstod i kølvandet på et stævne i Haderslev, som Ole Schmidt og en forældregruppe var af sted til sidste år.

Det måtte man da også kunne stable på benene i Ringkøbing, lød ræsonnementet hos gruppen efter at have overvejet situationen over vinteren.

- Vi gør det her, fordi vi føler, der er plads til at stævne mere. Vi har meget respekt for de stævner, der er i lokalområdet i forvejen, og vores stævne i Ringkøbing ligger i pinsen, hvor vi mener, der er plads til et mere, siger Ole Schmidt.

- Det bliver mere og mere populært at komme til overnatningsstævner og få den gode oplevelse, der er med det, siger Ole Schmidt og forklarer, at hvis stævnet i Ringkøbing ender med et overskud, så går det til Ringkøbing IFs ungdomsafdeling.

Sidste tilmeldingsfrist er søndag 5. maj.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce