Fodbold

RIF byder på fodboldstævne i pinsen

Arrangørerne håber på, at 80 hold melder sig til fodboldstævnet i pinsedagene. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Ringkøbing IFs ungdomsafdeling og DGI Vestjylland holder i pinsen for første gang fodboldstævnet North Sea Football Cup. Hos arrangørerne håber man på en deltagelse 80 hold.

Ringkøbing: Er du fodboldspiller i alderen 5-15 år, og har du ingen planer i pinsen?

Så kunne du overveje at slå vejen forbi det helt nye fodboldstævne North Sea Football Cup i Ringkøbing fra 3.-9. juni.

Stævnet, der er sat i søen af Ringkøbing IFs ungdomsafdeling og DGI Vestjylland, byder både på éndagsturneringer for de yngste spillere fra U6 og op til U10, mens der for U11 og op til U15 er tale om et weekendstævne med overnatningsmulighed og tre daglige måltider på Alkjærskolen i Ringkøbing.

- Vi ligger jo rigtig, rigtig godt placeret i forhold til Ringkøbing IFs baneanlæg, og fordi rigtig mange af vores skolebørn er aktive udøvere i Ringkøbing Idrætsforening, så derfor har vi gennem mange år haft et fint samarbejde, og så var det oplagt, at skolens lokaler også anvendes til den slags ting, siger skoleinspektør Ole Graversen.

Han vurderer, at Alkjærskolen kan stille 25 lokaler til rådighed med plads til cirka 22 sovepladser i hver. Hvis det ikke er plads nok, bliver skolens idrætshal taget i brug.

- Men nu har jeg selv været aktiv udøver for år tilbage, og der var vi til et stævne Herning, hvor vi som voksne mennesker sagtens kunne være 15 mennesker i et klasselokale. Så jeg vil mene, at der er sagtens kan være 22 spillere i et klasselokale, siger Ole Graversen.

I øjeblikket er der tilmeldt 14 hold fra Assentoft ved Randers. Det svarer til 130 spillere, 30 trænere og ledere, vurderer idrætskonsulent hos DGI Vestjylland og kontaktperson på fodboldstævnet, Ole Schmidt.

- Vi har også fået en tilmelding, vi er ret stolte af. Det er fra superligaklubben Vejle Boldklub, som har tilmeldt sig vores stævne. Men vi kan se, at der kommer flere tilmeldinger nu her, hvor folk er begyndt at starte op med fodbold igen. Så det kommer løbende ind lige så stille med tilmeldinger, siger Ole Schmidt.

- Og så har Ringkøbing IF selv mange hold, der vil komme til at deltage i flere rækker, siger han.

Hos arrangørerne er håbet da også, at man kan fortsætte den positive tilmeldingsfrekvens, og at stævnet vil nå op på 80 hold med en fordeling på 40 hold til endagsstævnet og 40 til weekendstævnet.

Det vil rundt regnet svare til 500-600 deltagere. Heraf skal de 300-400 formentlig overnatte på Alkjærskolen i Ringkøbing, hvor de får to overnatninger og tre måltider dagligt.

Det skal også kunne ske i Ringkøbing

Ideen til stævnet opstod i kølvandet på et stævne i Haderslev, som Ole Schmidt og en forældregruppe var af sted til sidste år.

Det måtte man da også kunne stable på benene i Ringkøbing, lød ræsonnementet hos gruppen efter at have overvejet situationen over vinteren.

- Vi gør det her, fordi vi føler, der er plads til at stævne mere. Vi har meget respekt for de stævner, der er i lokalområdet i forvejen, og vores stævne i Ringkøbing ligger i pinsen, hvor vi mener, der er plads til et mere, siger Ole Schmidt.

- Det bliver mere og mere populært at komme til overnatningsstævner og få den gode oplevelse, der er med det, siger Ole Schmidt og forklarer, at hvis stævnet i Ringkøbing ender med et overskud, så går det til Ringkøbing IFs ungdomsafdeling.

Sidste tilmeldingsfrist er søndag 5. maj.

0/0
Ringkøbing IF

I oprykningsspillet bliver RIFs fejl straffet hårdt

Skjern Håndbold

En meget lettet Thomas Mogensen

Fodbold

Faster/Hanning udlignede kort før tid mod Lem

Skjern Håndbold

Perfekt start på slutspillet for Skjern Håndbold

Fodbold

Ølstrup holdt målet rent for tredje gang

Fodbold

Tre mål af Dennis Rabjerg var for lidt for Videbæk IF

Fodbold

Kasper Chopart scorede hattrick for Skjern GF

Fodbold

Ringkøbing fik et point i underholdende kamp