Annonce
Hvide Sande

Revy-genopførelse flytter 'hjem' til menighedshuset

Revyen Æwl o æ Klet spillede for fulde huse i sommer, og derfor genopføres den traditionen tro på en efterårsdag. Foto: Kathrine Iversen
Når den populære Hvide Sande-revy genopføres i efteråret, bliver det i år ikke på Beach Bowl i Søndervig, men i stedet i Klittens Menighedshus.

Hvide Sande: Revyen "Æwl o æ Klet", der hver sommer spiller i Hvide Sande, blev første gang genopført i efteråret 2003, da efterspørgslen efter de 500 revybilleter til uge 28 var så stor, at mange måtte gå forgæves, og folk lå i kø natten før til billetsalget, der startede om eftermiddagen den følgende dag.

Derfor blev det en regel, at hvis revyen i uge 28 kunne melde udsolgt, blev den genopført i løbet af efteråret. I år er det 15. gang på 17 år, at revyen har været udsolgt. Dette års genopførelse finder sted 5. oktober, og billetterne hertil sælges fra 5. september.

Genopførelsen af revyen finder i år sted i Klittens Menighedshus. Foto: Kathrine Iversen

I mange år har genopførelsen fundet sted på Beach Bowl i Søndervig, men i år flytter genopførelsen dog hjem til Hvide Sande, nemlig i Klittens Menighedshus.

- På revyholdet har vi altid været godt tilfredse med at optræde på Beach Bowl, hvor vi har fået en fin behandling; men vi har da af og til snakket om, at det ville være lettere og samtidig hyggeligt, både for os og gæsterne, at flytte genopførelsen hjem til Hvide Sande, fortæller revyinstruktør Søren Vejrup.

Klittens Menighedshus har lidt mindre lokaler, hvor man kommer tættere på publikum, men det betyder også, at antallet af billetter begrænses til 150.

Til gengæld byder flytningen nu på et nyt koncept omkring arrangementet, hvor den lokale kok og restauratør Michael Grantland byder på tapas, mens vinbaren Lille K sørger for drikkevarer. Musikken leveres af Ringkøbing-bandet "De Skæve Halse".

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce