Annonce
Jubilæum

Revisorelefant fejrer 40-års jubilæum hos Vestjysk

Revisor Hans Markussen har 40-års jubilæum hos Vestjysk. Foto: Anita Corpas
1. marts fejrer registreret revisor Hans Markussen 40-års jubilæum hos Vestjysk.

Ringkøbing: Elefanter glemmer aldrig, siges det. Og af landjordens dyr har elefanten da også den største hjerne. Netop sine utrolige evner for at huske, er noget revisor Hans Markussen hos Vestjysk karakteriseres særligt for. Det skriver Vestjysk i en pressemeddelelse om jubilæet.

Hans Markussen husker ændringer i lovgivningen, hvornår kunderne købte deres ejendomme, lagde jord sammen eller overdrog bedriften til næste generation.

1. marts kan han fejre jubilæum hos Vestjysk som registreret revisor gennem 40 år.

Kolleger omkring 65-årige Hans Markussen karakteriserer ham som umådelig afholdt, tålmodig og en meget hjælpsom kollega. Især værdsat for at give og udstråle tryghed.

Hans Markussen er også en meget fit og sportsaktiv revisor med stor interesse for jagt, og som venner tæt på lunt understreger - et groende potentiale for golf.

Med sit sindige vestjyske gemyt hører sådan noget som sejrsdans og jubelarme så absolut også til sjældenhederne, som da han for eksempel for nogle år siden en tidlig morgen skød en kronhjort.

Annonce

Fra landet

Hans Markussen er næstældst ud af en søskendeflok på syv fra Foersum ved Tarm i Vestjylland. Opvokset på et blandet landbrug med køer, slagtesvin og planteavl, og hvor det ligesom lå i luften, at han skulle blive landmand.

Derfor kom Hans også ud at tjene på forskellige gårde, rejste seks måneder til Canada for at lære om kødkvæg og planteavl, og vel hjemme igen arbejdede han tre år på en maskinstation i Tarm.

I 1977 fik han sit grønne bevis fra Hammerum Landbrugsskole samtidig med oliekrisen satte ind. Eftersom Hans Markussen egentlig hverken brændte for at få sit eget eller blive bundet af et landbrug, begyndte han i stedet på en overbygning som regnskabstekniker på Vejlby Landbrugsskole.

En uddannelse, der langt bedre matchede både hans evner for tal og aktiv fritid som håndboldspiller med træning i løbet af ugen og kampe i weekenderne. Siden er danmarksserien skiftet ud med hyggehåndbold, volleyball, cykling, jagt og golf. For eksempel var han for nogle år siden blandt de 40 cykelryttere, der tog turen til Paris.

På et ophold på Haslev Udvidede Højskole træffer han Lene fra Thyborøn, med hvem han siden får datteren Katrine, der i dag er gift med Mads. Og deres tre børnebørnspiger på to, seks og ni år kan virkelig smelte den hårde talmand, som tydeligvis ikke ellers slår om sig med store ord.

- Det er en helt speciel begivenhed at få børnebørn og opleve deres glæde og deres knus. Det varmer, siger Hans Markussen rørt.

Hårde 80’ere

Hans Markussen blev i 1980 ansat hos Vestjysk til at lave regnskaber, men med de tårnhøje renter på op imod 22 procent er de følgende år mest fyldt med gældssaneringer for kriseramte landmænd. Nogle år senere efteruddanner han sig til revisor og bliver hurtig ansvarlig teamleder med cirka 100 regnskaber og to assistenter. Et team der i dag består af 12.

Hans Markussen har svært ved at forstå, hvor de 40 år er blevet af.

- Arbejdet udvikler sig hele tiden, og det tæller at have gode kunder og kolleger, og når man er så mange timer på arbejde, så skal man have det godt med det, man laver, understreger han.

- Udviklingen i landbruget de seneste 40 år har været enorm. Fra blandede landbrug med jobs til mand og ægtefælle, er bedrifterne i dag dybt specialiserede, forklarer Hans Markussen.

- Dertil kommer hele den elektroniske omstilling fra EDB, papirruller og regnskaber i hæfter renskrevet på skrivemaskine til det i dag udelukkende foregår gennem elektroniske løsninger som et E-arkiv med bilag i ’skyen’ og regnskaber via mail, siger han.

Mellem 2002-2006 var Hans Markussen valgt til kommunalbestyrelsen i den gamle Ringkøbing Kommune for Venstre, foruden han har været med i Skolebestyrelsen på Alkjærskolen gennem syv år og i bestyrelsen for elselskabet, RAH. I dag er han formand for Ringkøbing Fjernvarme.

De særlige

Der er særligt nogle landmænd, der ligger Hans Markussens hjerte nær. Dem, han har fulgt i 40 år, og dem, hvor næste generation nu tage over.

Men selvom der er tale om at gå på en 30-timers arbejdsuge til sommer, er der ikke udsigt til en hurtig pensionering.

- Det er vigtigt for mig at hjælpe landmændene godt videre også med nye rådgivere. Og jeg vil gerne sikre mig, at landmændene kommer både godt ind i erhvervet og godt ud. Når man har indsigt i folks økonomi, får man en særlig relation til sine kunder.

- Man kommer tæt på folks glæder og sorger, og det skal man også være parat til at kunne rumme, fastslår Hans Markussen.

Vestjysk er vært ved en reception den 6. marts kl. 13:00 - 15:30 for kunder, samarbejdspartnere, kolleger samt øvrige med relation til Hans på Herningvej 3 i Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kirken skal være åben for alle på én gang

Vi kan efterhånden ikke være i tvivl om, at følgende ligesom er måden at opføre sig på lige nu: Bliv hjemme. Hold afstand. Undgå nærkontakt med andre. Statsminister Mette Frederiksen har sagt det mere end én gang. Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm har sagt det mere end én gang. Næsten alle fra 7 til 97 år kan gentage de tre opfordringer, hvis de bliver vækket midt om natten. Når det er sagt, var det lige før, at jeg fik fornemmelsen af, at en af statsministerens holdkammerater, kirkeminister Joy Mogensen, havde pjækket fra sit job de seneste uger. Det var i hvert et faktum, at 1. april - og nej, det var ikke en aprilsnar - blev ideen om at genåbne kirkerne i løbet af påsken lanceret. Større form for modstrid med de regler, myndighederne selv har opstillet for at undgå, at coronasmitten spreder sig, skal der ledes lang tid efter. Bare tanken om at samle kirkegængere, og der er altså tale om mange ældre mennesker med et skrøbeligt helbred, var langt ude. Samtidig er der ingen tvivl om, at både præster og menighedsråd har arbejdet hårdt og kreativt for, at kirkelivet har levet videre så godt som muligt. Det er blandt andet sket ved at sende ugens prædiken via sociale medier. Der er endda eksempler på flere til tilhørere til en prædiken på nettet i forhold til en traditionel prædiken, der som bekendt kræver, at folk kigger forbi kirken. Der vil dog stadig være faste kirkegængere, der ikke kan være med på de betingelser, og det kan ikke være rigtigt. Derfor var det glædeligt at læse, hvad provesteforeningens formand Peter Birchs blandt andet havde at sige om ministeriets idé: "Når vi genåbner, skal det være for, at vi kan samles. Den her udmelding lægger op til en påskefejring efter først til mølle-princippet, og det er uigennemtænkt. Det er uacceptabelt at gøre gudstjenesten til noget for nogle. Gudstjenesten er og skal altid være åben for alle". Om det er Peter Birchs udmelding, Joy Mogensen har fået tilsendt, eller om hun har slået øverste etage til efter en nedsmeltning, skal jeg lade stå hen i det uvisse. Et eller andet er der i hvert fald sket fra 1. april til 2. april, for kirkerne forbliver lukket i påsken, og sådan skal det selvfølgelig være.

Annonce