Annonce
112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer

Tyvene, der stjal to svejseapparater, blev optaget af skolens nye videoovervågning. Arkivfoto
Sikkerheden på Skjern Tekniske Skole er i gang med en opgradering, som allerede har vist sin berettigelse.

SKJERN: For en måneds tids siden begyndte Skjern Tekniske Skole at sætte nye overvågningskameraer op rundt omkring på skolen.

Det har vist sig at være rettidig omhu, for natten til onsdag var der indbrud i skolens svejseværksted. To mænd brød ind og stjal to næsten nye svejseapparater til en samlet værdi af 22.000 kroner plus moms, tre vinkelslibere og en værkstedsvogn med håndværktøj.

Mændene blev dog filmet af de nye kameraer, der optager i klare billeder.

- De gik lige forbi kameraet og kiggede op i det, fortæller Allan Kristiansen, der er uddannelsesleder på skolen.

Annonce

Nummerplade er synlig

Selvom om tyvene havde forsøgt at skjule deres ansigter, er overvågningsbillederne så gode, at der er håb om at finde dem. Dertil kommer, at kameraerne også filmede tyvenes bil, så man kan aflæse registreringsnummeret på bilen.

- Vi er ikke færdige med at opgradere sikkerheden på skolen, understreger Allan Kristiansen, der er bekymret for, om der vil komme flere indbrud.

Mere sikkerhed på vej

Tyvene kom ind på værkstedet ved at bryde et vindue op og gik ud gennem en dør. De tog, hvad de kunne bære og kørte så væk.

- Jeg tænker, at det i denne omgang er billigt sluppet. Vi har meget værdifuldt udstyr, som vi bruger til undervisning, og jeg er nervøs for, om tyvene syntes, at det var for nemt og kommer tilbage med en større varebil, siger Allan Kristiansen.

- Vi gik en runde på skolen efter indbruddet og fik styr på, hvor vi skal sætte yderligere overvågning op. Men der vil også blive gjort flere tiltag udover overvågning, fortæller uddannelseslederen.

Udover Skjern Tekniske Skole var der natten til onsdag også indbrud hos Skjern Maskinforretning på Industrivej, der fik brudt en dør op til kontoret omkring kl. 3.15. Også herfra er der videoovervågning, som politiet skal se. Der er endnu ikke lavet en opgørelse over det stjålne herfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Saferoad gør byrummet sikkert

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce