112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer

Tyvene, der stjal to svejseapparater, blev optaget af skolens nye videoovervågning. Arkivfoto
Sikkerheden på Skjern Tekniske Skole er i gang med en opgradering, som allerede har vist sin berettigelse.

SKJERN: For en måneds tids siden begyndte Skjern Tekniske Skole at sætte nye overvågningskameraer op rundt omkring på skolen.

Det har vist sig at være rettidig omhu, for natten til onsdag var der indbrud i skolens svejseværksted. To mænd brød ind og stjal to næsten nye svejseapparater til en samlet værdi af 22.000 kroner plus moms, tre vinkelslibere og en værkstedsvogn med håndværktøj.

Mændene blev dog filmet af de nye kameraer, der optager i klare billeder.

- De gik lige forbi kameraet og kiggede op i det, fortæller Allan Kristiansen, der er uddannelsesleder på skolen.

Nummerplade er synlig

Selvom om tyvene havde forsøgt at skjule deres ansigter, er overvågningsbillederne så gode, at der er håb om at finde dem. Dertil kommer, at kameraerne også filmede tyvenes bil, så man kan aflæse registreringsnummeret på bilen.

- Vi er ikke færdige med at opgradere sikkerheden på skolen, understreger Allan Kristiansen, der er bekymret for, om der vil komme flere indbrud.

Mere sikkerhed på vej

Tyvene kom ind på værkstedet ved at bryde et vindue op og gik ud gennem en dør. De tog, hvad de kunne bære og kørte så væk.

- Jeg tænker, at det i denne omgang er billigt sluppet. Vi har meget værdifuldt udstyr, som vi bruger til undervisning, og jeg er nervøs for, om tyvene syntes, at det var for nemt og kommer tilbage med en større varebil, siger Allan Kristiansen.

- Vi gik en runde på skolen efter indbruddet og fik styr på, hvor vi skal sætte yderligere overvågning op. Men der vil også blive gjort flere tiltag udover overvågning, fortæller uddannelseslederen.

Udover Skjern Tekniske Skole var der natten til onsdag også indbrud hos Skjern Maskinforretning på Industrivej, der fik brudt en dør op til kontoret omkring kl. 3.15. Også herfra er der videoovervågning, som politiet skal se. Der er endnu ikke lavet en opgørelse over det stjålne herfra.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce