Vestjylland

Retro-museum udvider

Carsten og Sussi Andersen har VW & Retro Museum i Ulfborg. Nu udvider de museet. Arkivfoto

VW & Retro Museum i Ulfborg udvider nu med 300 ekstra kvadratmeter, så der kan blive plads til endnu flere biler.

Ulfborg: På Industriarealet i Ulfborg har Carsten og Sussi Andersen for fire år siden åbnet en dør ind til fortiden. I den ene ende af museet står gamle kolonialvarer fra 50'erne - heriblandt Richs kaffeerstatning. Og overalt holder gamle VW'er - med en VW Transporter campingbus fra 1963 som perlen i samlingen.

Og nu udvider museet udstillingspladsen med 300 kvadratmeter, så der fremover bliver 2.000 kvadratmeter at brede sig på. Det giver plads til flere biler, så der nu kommer i alt 20 biler ind og stå på museet.

- Vi mangler plads til at udvide med de sidste biler. Vi kunne godt udstille alle biler nu, men så skal vi flytte nogle af de retro-ting, vi har, og jeg synes, det er vigtigt, at de er der, så det er et museum for hele familien, siger Sussi Andersen, der ligeledes peger på vigtigheden i, at man kan komme rundt på museet i kørestol og med rollator.

Med udvidelsen følger en gammel B&O fabriksbrandbil, som museet har lånt af B&O Museet i Struer. Brandbilen er en VW Pickup fra 1967, der er indrettet som slangevogn. Desuden bliver der plads til en række nyere klassiske modeller, blandt andet de første VW Golf og VW Polo.

Den fine VW transporter campingbus fra 1963 købte de på Sjælland for snart femten år siden. Siden fandt de ud af, at modellen er meget sjælden. Privatfoto: Carsten Andersen

Rigtig niche

Museet i Ulfborg havde 3.000 besøgende i fjor.

- Og tallet har været stigende lige siden, vi åbnede. Det må jo betyde, at den niche, vi har ramt, har været rigtig, siger Sussi Andersen.

Carsten Andersen tror, at i år kan blive endnu bedre.

Det er blandt andet tyskere i sommerhuse på Vestkysten, der er vilde med at studere gamle biler fra deres hjemlands gigantiske koncern. En amerikansk familie på storbyferie i København lejede ligeledes en bil for at køre en tur på besøg i Ulfborg.

Ny kamera-afdeling

På museet er der udover bilerne også indrettet en gammel købmandsbutik med varer og indpakninger fra for 50 år siden. Nu kommer der desuden en afdeling med gamle kameraer.

- Vi lever i dag i en smid-væk-kultur. Derfor er det godt at vise, at ting af kvalitet kan holde i mange år. Unge i dag kender ikke en fastnet-telefon eller en skrivemaskine. Udviklingen går så stærkt, og så er det sundt somme tider at gribe fat i den nære fortid, synes Carsten Andersen.

Indvielsen af museet med nye kvadratmeter er i marts.

0/0
Kultur

Staby-kunstnere pryder byen med lygtepæl-kunst for at få folk til at stoppe op

Vestjylland

Opgiver sin selvstændighed: Jyden Bur solgt

112

Stjal alt fra drone til cigaretter

Vestjylland

Politiker: Vi skal ikke sælge ud af vores guld

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

112

Tagrender smeltede og vinduer sprang: Tre sommerhuse reddet i sidste sekund

Vestjylland

Udstilling: Fjand Gårdbutik viser malerier fra Grønland og Andalusien