Debat

Ret ind - eller bliv hængt ud...

Jan Pilsmark

Alex Ahrendtsen indlæg om Mogens Lykketofts drabsplaner på hele Alternativets folketingsgruppe taler for så vidt for sig selv, men fortjener alligevel et par ord med på vejen - selv om jeg overvejer, om det er umagen værd?

Med Ahrendtsen og Henriksen som frontfigurer på DF's korstog mod mennesker uden kolonihave med Dannebrog vajende, bliver kendte og ukendte nedgjort på det groveste.

Rektoren fra Nyborg, som ikke har gjort noget ulovligt, men tværtimod prisværdigt har gjort tilværelsen tålelig for nogle børn, får adskillige ukvemsord/beskyldninger med på vejen, både på skrift og i radioen, af såvel Ahrendtsen som Henriksen.

Advokater, som hjælper asylansøgere: "En almindelig borger kender ikke alle krogene i flygtningeloven, og det gør en asylansøger som regel heller ikke. Den eneste måde, de får kendskab til det på, er, når advokaterne henvender sig og siger: "Vi skal nok hjælpe jer". Og det tjener de så penge på igen og igen." Citat: Alex Ahrendtsen.

Et ungt syrisk par, som er blevet behandlet ulovligt og har fået tilkendt erstatning af domstolen: "Jeg kan næsten ikke være i mig selv, når jeg tænker på, hvor uforskammet det er over for Danmark". Citat: Martin Henriksen.

Mogens Lykketoft: Trusler om drab mod Alternativets folketingsgruppe, Wallah. Alex Ahrendtsen.

Med hans indlæg som baggrund må man tilsyneladende konstatere, ganske overrasket, at:

1. Lykketoft er farlig - og han er jo ikke fra venstrefløjen, men mere samarbejdspartner med DF.

2. At venstrefløjen trods alt kun er medansvarlig for "tingenes tilstand" (hvad mon "medansvarlig" betyder i den her sammenhæng?)

2. At Ahrendtsen - og med ham formodentlig en stor del af DF - rent åbenlyst, ifølge historien om cykelturen, er de eneste kvalificerede til at tage sig af problematiske indvandrere, så det hele ender i positiv forståelse og håndtryk! Og voila, så er integration jo bare et spørgsmål om dygtig DF-pædagogik!

Hvad mon formålet er med Alex Ahrendtsens læserbrev? Det er vel ikke på en så banal baggrund, DF tror, de kan vinde de tabte 200000 vælgere tilbage?

0/0
Annonce
Leder For abonnenter

Vi be'r guderne om godt vejr

Annonce
Annonce
Klumme

Ugens Prædiken: Skønhed og fald

Læserbrev

Tobak og farvel: Min far røg sig ihjel som 42-årig

Læserbrev

Besparelser på handicapområdet er ikke i orden

Klumme

Folkets flag

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lad de bedste få tjansen - uanset køn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Leder

Tillykke med de 800 år, Dannebrog. Hvad betyder flaget for dig?

Læserbrev

En meget speciel valgkamp: Hvad forstår vi egentlig ved trosfrihed?

Leder For abonnenter

En Paludan på stemmesedlen er et sundhedstegn

Læserbrev

Åbent brev til byrådet: Mere grøn energi, men frihold det åbne land for solcelleparker